Wroclaw- oltaszyn wszystkie maluchy już w domkach :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 24, 2010 19:37 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

i jeszcze jedno
Obrazek

miały wczoraj taką budkę z kartoniku jak tu widać ale dziś wyjęłam ją z teściową bo za bardzo się w niej chowały
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Nie paź 24, 2010 19:45 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

ło jeju :!: małe straszki :wink: Gdyby nie Martka to byśmy ich nie wyłapały :!: dziewczyna ma dar :!: ja od jutra zaczynam ogłaszać, oby nr. 5 dał się złapać :(
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Nie paź 24, 2010 19:52 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

mam nadzieję że uda się je szybko oswoić bo jak klatki zabraknie maluchów nie uda się wyszukać w pomieszczeniu tak się skrzętnie pochowają po kątach
szkoda by było - są śliczne takie
jeden jest mega świrek bo wiesza się na klatce i huśta się ze strachu na łapkach dwóch
Obrazek

Edytka1984

Post » Nie paź 24, 2010 19:59 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

:twisted: zawodoy diabelek:D jak wczoraj z Weihaiwej sprzątalam im kontenerki i na czas przątanai wsadzilyśny je do takiego wysokiego kartonu- ten lobuz omal z niego nie wylacial i to dosłownie, za to jeden była spokojny jak aniołek- baz prychania drapania dał się zlapać :) nr. 5 się dziś chyba nie zlapie :( oby jutro... o klatkę będziemy walczyć, ja już jutro przedzwonię
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Nie paź 24, 2010 20:05 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

to prawda z całej czwórki 1 jest wyjątkowo spokojny,nie prycha nie syczy ani nic -sądzę że to dziewuszka taka spokojna
właśnie tego jednego kociaka wczoraj pogłaskałam po łapce i nic
reszta to tylko syczy i ucieka ze strachu
muszą się do ludzkiego zapachu przyzwyczaić jeszcze
Obrazek

Edytka1984

Post » Nie paź 24, 2010 20:10 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

zaczynam urabianie :D jakby była jakaś ładna treść ogłoszenia to ja poproszę :D
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Nie paź 24, 2010 20:18 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

Do kotów trzeba mieć trochę cierpliwości. Nic na siłę.

Czasem domowe przy zmianie miejsca pobytu kilka tygodni, a nawet miesięcy się chowają.

Zabieranie kociakom pudełka, aby nie mogły się w nim schować jest niezbyt fortunnym pomysłem. Nie przyśpieszy oswajania.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Nie paź 24, 2010 20:27 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

spoko nie ma się o co martwić ja mam swoje dwa teściowa swoich osiem więc są w dobrych rękach
generalnie ten kartonik a raczej jego zabranie było dobrym pomysłem bo maluchy same by z niego nie wyszły a tak przy którymś podejściu do nich 1 nie uciekał siedział tam gdzie siedział reszta tylko uciekła w bok klateczki
małe wymagają czasu i chyba tylko tego im trzeba
Obrazek

Edytka1984

Post » Nie paź 24, 2010 20:30 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

tez mi się wydaje że chyba lepiej żeby sie przyzwyczajały do otoczenia i LUDZI :) czekam na wieści od siostry co z numerkiem 5 :(
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Nie paź 24, 2010 20:32 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

isollde - nam obu też tak się wydawało więc dlatego zabrałyśmy ten kartonik
może za jakiś czas przestaną syczeć te 2 dzikuski
najbardziej jednak przeraża nas ten mały latający wręcz wariacik - jak tak z klateczki się go wypuści to nie wiem jak go się potem złapie :roll:
Obrazek

Edytka1984

Post » Nie paź 24, 2010 20:36 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

nam u weta jeden wyskoczył, było ciężko ale Martka ma rękę do kotów :D Obiecuję ze jutro przedzwonię doo weta i zapytam czy wstępnie do konca przyszłego tygodnia pozwoli trzymać klatkę :ok: dobry człowiek, moja rodzina cały kociniec u niego leczy więc mam nadzieję że się zgodzi :ok:

Może ten spokojny wytłumaczy dzikuskowi że nie ma co się tak bać i rzucać :)
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Nie paź 24, 2010 20:38 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

no fajnie by było żeby jakoś socjalizować udało się maluszki
na razie każde zbliżenie jest dla nich stresujące
apetycik za to mają niezły :)
Obrazek

Edytka1984

Post » Nie paź 24, 2010 20:55 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

nie da rady, muszą ludzi pokochać :) jak byłam mała to wujek nam przyniósł 5-6 miesiczną dziką kotkę i dało się ją oswoić chowała się w piwnicy, ale jakiś czas potem zaczeła wychodzić:)żyła szczęśliwie 14 i w tym czasie stała się członkiem rodziny- wspanialy kot który tak póżno został oswojony . Takie maluszki tez się muszą się oswoić, na razie pewniejeszcze nie bardzo wiedzą co się dzieje, jak w zyciu nie były bliżej ludzi niż na jakieś 5m nagle jest ich tak dużo koło nich... mam wiec nadzieje że to kwestia przyzwyczajenia..

nr 5 nie złapał sie do klatki :cry: sioatra zostawiła mu papu w miejscu gdzie stala klatka i jutro rano ja wytawi :cry: bidlek :cry:
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pon paź 25, 2010 5:56 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

może się uda - musimy być dobrej myśli
ja w tygodniu podjadę do teściowej kuknąć jak maluszki ,poza tym i tak jestem z Nią cały czas w kontakcie więc będę relacjonować wszystko na bieżąco :ok: :ok: :ok: za kociaki cztery w DT
i za to żeby 5 dał się złapać :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon paź 25, 2010 8:27 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 kociąt 4 uratowane w DT DS PILNIE

Drogie Panie,
Nie wątpię, ze są w dobrych rękach, ale skoro bez przerwy narzekacie,że są dzikie i boją sie ludzi i ich oswajanie będzie trudne( a mają 2 miesiące i są u was 2 dni), i że nie mogą mieć pudełka, żeby móc się w nim schronić i czuć bezpiecznie itp to zaczynam mieć poważne wątpliwości czy wiecie cokolwiek o oswajaniu małych kociąt i w ogóle o kotach.
Są ludzie , którzy mają i 50 kotów w domu, albo "zajmują" się kotami całe życie, a o kotach niewiele wiedzą. To tyle ode mnie.
Ale powodzenia...Oby tylko kociaki na tym wszystkim bardzo źle nie wyszły...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

[poprzednia][następna]