BĄBEL-JUŻniePaluch :) foto 11,15. Ma Dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 24, 2010 10:58 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

To ja dam grosik na Bąbelka jak się zobaczymy.

ZN

Od: Pt wrz 26, 2008 19:07

Post » Nie paź 24, 2010 11:11 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

ZN pisze:To ja dam grosik na Bąbelka jak się zobaczymy.

Dobra :D Buź :1luvu:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Nie paź 24, 2010 11:12 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

My z Morisem też się dorzucimy:) tylko komu kasę dać? :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek

MariolaK

Od: Śro wrz 29, 2010 21:45

Post » Nie paź 24, 2010 11:23 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

Mariola posłałam pw :1luvu:

alareipan

Post » Nie paź 24, 2010 11:44 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

Dziewczyny byłam rano w lecznicy u Bąbla.. mam zdjęcia ale wrzucę wieczorem. Kot jest przesympatyczny. Mruczy cały czas. Dostał myszkę i cały czas świrował :)) powtarzam jeszcze raz, Bąbel to super gość. Cały czas się bawiliśmy!! Kot jest alergikiem z ranką ale już ma opatrunek. Co prawda przez te nasze harce trochę sobie zdjął ale ogarnięte ;D jest takim luzakiem ;)

zdjęcia wieczorem bo trochę zajęta!!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Nie paź 24, 2010 14:07 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

W takim razie też się zgłaszam po numer konta, co bym się mogła chociaż finansowo dorzucić i początek nowej drogi życia kota wspomóc :)

Dziewczyny, w ogóle jestem pełna podziwu za to co Wy dla tych sierściuszków robicie :piwa:

olesja

Od: Śro sie 18, 2010 20:25

Post » Nie paź 24, 2010 14:30 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

Witajcie ta karma jaka by miała być ,bo ja mam persa też ma alergię ale może dostawać purine , u mnie zresztą wszystkie koty to dostają nie wiem czy bąblowi to by służyło ..........Macie zdjęcia tego małego kiciusia tez to wstawcie razem. :kotek:

paulina 4328

Od: Pt cze 18, 2010 16:41

Post » Nie paź 24, 2010 19:58 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

Zalozylam dzis 300 zł na badania krwi... :( Bo trzeba od razu placic do labu, niestety
Obaj panowie ujemne testy, Bąbel ma za wysokie leukocyty - 35 tys, czyli 15 ponad gorną normę. Ale moze to po ostatniej chorobie. Nie dostal antybiotyku jendak, bo dobrze sie czuje i wyglada. Jutro obejrzy go chirurg. babel szaleje z myszka, poza tym jest bardzo grzeczny. Lecznica zamowila 1.5 kg karmy dla alergikow dla niego. Jest chyba spokrewniony z devonem - ma wełniste, krótki futerko. Nie jest tez czarny, ale raczej dymny! Mruczal podczas pobierania krwi 8O

Bąbelkowi nie udalo sie pobrac krwi z lapek - nic nie lecialo, za niskie cisnienie. Po pobraniu z zyly jarzmowej Bąbelek dał czadu -zaczął umierac :( Puscily mu zwieracze, zaczal sie dusic (podalismy tlen), ustala akcja serca - dostal steryd i ozyl... po 3 minutach zaczal sie myc w klatce. A my o malo same nie zeszłysmy...
Bąbelek niestety ma fatalne wyniki krwi - leukocyty 53 tys!!!! ma tez anemię - hematokryt 0,23 :( i w ogole nieciekawie, ten stan zapalny ma od dluzszego czasu, na szczescie zostal zabrany, gdyby go ktos nie znajacy tematu wyadoptowal (kotek byl juz wsrod zdrowych), maly mogl dlugo nie pociagnac... Dostal dozylnie Biotrakson. Jutro bedzie mial usg, zeby sprawdzic jak z budowa narzadow wewn, dzisiejsza reakcja po pobrniu krwi, nieskie cisnienie, zle wyniki, a przed wszystkim troche nietypowa budowa to moze wskazywac na zaburzenia genetyczne (choc nie musi). Jak na wyniki krwi maly wyglada zdrowo, wystawia brzuchol do glaskania, mruczy oblędnie, podczas zakaldania wenflonu gryzie :mrgreen:
Ale naprawde dzis umierał, i to bylo straszne przezycie. Pewnie ciut posiedzi w lecznicy = bardzo potrzebne wsparcie finansowe....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie paź 24, 2010 20:02 Re: BĄBEL-Paluch od stycznia-ŹLE! dt/ds! ZAPEWNIAMY SZPITAL

alareipan pisze:ZN Bąbelek nie musi szukać domu, bo już go ma :lol: U Pauliny 4328 :lol:

Rozmawiałam przed chwilą z Never, która jest w lecznicy. Bąbelek jest w trakcie badań :ok: :ok:

Jeden problem, że on jest chyba alergikiem, bo ma wydrapaną ranę na szyi. Będzie musiał być na karmie alergicznej. Lidka czy to problem?

Dziękuje bardzo Jus87 za pomoc! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I na koniec teraz przyszedł czas na... żebranie :roll: Zatem proszę o wsparcie finansowe dla Bąbelka, zanim chłopak się za nami w szpitaliku zadłuży na maksa :roll:

BABEL jest alergikiem, Bąbelek nie... zabrane zostaly 2 Bąblasy, proszę od tej pory posługiwac sie wlasiciwymi imionami oraz zmieniec tytuł :wink:

Never

Post » Nie paź 24, 2010 20:25 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

Mam zdjęcia ale dopiero dotarłam do domku :)
paulina jak to nie problem ( a pewnie nie bo i tak się mam nadzieję będziemy kontaktować w sprawie odwiezienia Bąbla do Ciebie) to wyślij mi na pw swój nr kom to Ci prześlę foty smsem bo póki co w przeprowadzce nie mogę znaleźć ni cholery kabla do telefonu, a laptop odmawia posłuszeństwa :)) a zdjęcia postaram się może jutro w pracy ogarnąć na forum, żeby wszyscy mogli podziwiać Bąbla i mniejszego również słodkiego Bąbelka..
Karma dla alergików... bo się biedny wydrapał z tego swędzenia. Teraz jednak ma koleżankę białą myszkę w klatce więc nie ma czasu myśleć o drapaniu.
Mam nadzieję, że jutro będę miała chwilę po pracy, żeby zajrzeć do lecznicy.
Obrazek

Jus87

Post » Nie paź 24, 2010 20:44 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

Dziewczyny poza tematem... jak wróciłam do domu to zastałam puste opakowanie po witaminach. Zjadł całe 150 tabletek ( nie wiem jak je wyjął) takich gimpetów dla maluchów. Kot jest duży, waży ze 4 kg a ma 7 m-cy. Myślicie, że muszę lecieć do veta?? póki co nic po nim nie widać żeby się coś działo, kupa była.. Myślicie, że może być z tego afera??
Kiedyś go powieszę za jajca póki jeszcze ma 8O
Obrazek

Jus87

Post » Nie paź 24, 2010 20:46 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

Jus87 pisze:Dziewczyny poza tematem... jak wróciłam do domu to zastałam puste opakowanie po witaminach. Zjadł całe 150 tabletek ( nie wiem jak je wyjął) takich gimpetów dla maluchów. Kot jest duży, waży ze 4 kg a ma 7 m-cy. Myślicie, że muszę lecieć do veta?? póki co nic po nim nie widać żeby się coś działo, kupa była.. Myślicie, że może być z tego afera??
Kiedyś go powieszę za jajca póki jeszcze ma 8O

zadzwon do lecznicy jakiejs i zapytaj, ja nie wiem

Never

Post » Nie paź 24, 2010 20:54 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

Tyle złych wieści o Bąblu straszne czy w schronie tego wszystkiego nie widzieli ,może to wszystko przez alergię a mały Bąbelek jak tam taki młodziutki a już w schronie i bez oczka straszne .Macie dla małego jakiś domek .Pozdrawiam .

paulina 4328

Od: Pt cze 18, 2010 16:41

Post » Nie paź 24, 2010 20:56 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

Dzwoniłam do MultiVetu, lekarz powiedział, że na płukanie żołądka i tak za późno, a nie powinno się nic dziać. Jeśli... to kroplówka i leki moczopędne i będzie dobrze. Jednak te tabletki powiedział, że słabizna więc powinno być ok. :ok:
Obrazek

Jus87

Post » Pon paź 25, 2010 18:36 Re: BĄBEL-Paluch -JUŻ NIE:) PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE

:!: Never, a może Małemu Bąbelkowi założyć nowy wątek? Bo tu się będzie ciągle mylić. Macie foty, to ja zrobię.

Ile jest w tym 300 za badania Bąbla?

Dostałam od Olesji, za co kłaniam się jej nisko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: , 210 zeta na Bąbla, więc już bym mogła coś spłacić :ok: :ok:

Na pierwszej stronie zrobię rozliczenie.

alareipan

[poprzednia][następna]