Niewidomy Elwis MA DOM!!! Dziekuję wszystkim :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 05, 2010 22:12 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Podejrzeń niestety jest kilka :(
Zaczynam od tej wersji łagodnej..ropień. Tylko, że ropień nie wziął sie z nieczego i niestety coś tam jest. Tylko nie bezpośrednio pod skórą tylko głebiej. Głebiej np. srut. Kolejny kot ze śrutem to chyba sie pochlastam :(
Ogólnie pierwsza wersja wygląda tak, że gdzies tam coś utknelo i zrobila sie przetoka dlatego tak nagle to wyplynelo :(

W miedzy czasie wykluczylismy wersje, że sa to pogryzienia. Rana jest w takim miejscu, że nie da sie tak ugryść :roll:

Druga wersja, że kot kiedys próbował przeskoczyć płot i nadział sie na niego :(
Niestety nie potrafie tego zweryfikowac :(

Trzecia najgorsza..podobno jest to miejsce charakterystyczne dla chloniaka :cry:

Tydzien Elwis musi być na antybiotyku i niesterydowym leku przeciwzapalnym. Dostal tez masc i rane trzeba przemywac od środka..czyli pod skore trzeba to wciskać :(

Strasznie sie martwie..nasz Bambusek miał podobnie :( Leczyliśmy, badaliśmy :(

To jest niemożliwe żeby jednego biednego ślepego kota tyle niszcześć dopadło :(

Kiedy Elvis wrócił do domu tak bardzo sie ucieszyl, że wital sie z wszytkim footerkami 8O
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto paź 05, 2010 22:15 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

no wlasnie od poczatku Elwiska przesladuje chyba jakis pech...niewiem :(
do tego domku brak
wszystkiego brak :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto paź 05, 2010 22:20 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

każda opcja jest kiepska ale chłoniak ? brak mi w tej materi widzy ,
czy on tak szybko wywala a na dodatek sie jeszcze sączy?

Czasmi mam takie wrazenie ,że koty i wogóle takie Elvisy to sprawdzian
naszego człowieczeństwa jak wiele możemy im pomóc i obyśmy zdali ten
egzamin. :)
Elvisku bez wygłupów ,zdrowiej szybciutko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto paź 05, 2010 22:36 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Iwona66, też wolałabym nie brać tej ewentualności pod uwage, ale ponoć jest to najczestsze miejsce wystepowania chłoniaka właśnie :(
Jest to umiejscowienie gruczołu sutkowego.
Jest mi strasznie smutno, bo ślepota Elvisa pozwala mu pomimo wszystko normalnie żyć. On chce sie bawić, bryka..tylko inaczej to wyglada jak jest kotów i psów wiecej a jak jest sie jedym z dwóch/dwoje :roll: itp.. :oops:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Czw paź 07, 2010 16:14 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

po tygodniu antybiotyku kontrola??
a co jesli antybiotyk nie pomoze??
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Nie paź 10, 2010 21:09 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Dokładnie za tydzien kontrola, chyba, że działo by sie coś dziwnego. Antybiotyk ma podwójne działanie, z jednej strony jeśli to ropień to ma pomóc sie go pozbyć, z drugiej strony to przygotowanie do zabiegu. Tak, żeby można go od razu pod nóż położyć :(
Mam jednak taką cichą nadzieje po tym co widze, ze wszystko sie dobrze goi :roll:
Ogólnie Elwis ma fatalną skóre. Jak papier :( Wszystkie zastrzyki dostaje domiesniowo. Ciałka przybrał mam nadzieje, że stan skóry też sie poprawi.

Musze nakrecić film: w poszukiwaniu Lorda 8) To mój kocur, którego Elwis wybitnie nie lubi. To co on wyrabia to sie w głowie nie mieści :roll: Potrafi godzine chodzic z nosem w górze, wspinając sie w różne miejsca i szukać wroga 8O
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Nie paź 10, 2010 23:23 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

chłoniaka znam z innego przypadku - ciężki przeciwnik!
:ok: niesutające za Elwisa - mam nadzieję, ze to tylk ropień.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon paź 11, 2010 9:30 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Adria pisze:
Musze nakrecić film: w poszukiwaniu Lorda 8) To mój kocur, którego Elwis wybitnie nie lubi. To co on wyrabia to sie w głowie nie mieści :roll: Potrafi godzine chodzic z nosem w górze, wspinając sie w różne miejsca i szukać wroga 8O
- to zupełnie podobne wrażenie odnoszę, czytając niektóre wątki na forum :mrgreen:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto paź 12, 2010 16:58 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

bardzo pilnie potrzebuje kota regularnie szczepionego zdrowego.Potrzebna jest jego krew dla dwóch kociakow-dwa odeszły na pp
viewtopic.php?f=1&t=118108
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Śro paź 13, 2010 21:34 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Dzisiaj byłam z Elwisem na kontroli. Wet potwierdził to co pisałam już wcześniej...wszystko ładnie sie goi. Nie wyczuł żadnych guzków, zgrubień oprócz strupka, który zamknął rane. Najbardziej prawdopodobna wersja jest jednak ta o nadzianiu sie na coś iteraz zaczeło to wychodzić :( Dzisiaj już odstawiliśmy wszystkie leki i mamy obserwować. Troche wezły podkolanowe ma powiekszone, ale to jeszcze o niczym nie świadczy.

Strasznie długo naczekaliśmy sie u weta dzisiaj. Niestety każda taka wyprawa jest dla koteczka bardzo stresująca :( Płakał w samochodzie, w lecznicy i tak non stop :( Mała przerwa była podczas badania...mruczał :1luvu:

Dzisiaj w lecznicy rozmawiałam z Pati z Chatula. Ona ma głuchego kota i też jest z niego taka zaczepka :twisted: Stwierdziłyśmy, że te "upośledzone" koty mają swoje za uszami 8) Nie regują wogóle na sygnały ostrzegawcze tylko idą na całego. W końcu fajnei kogoś w dupsko ugryść :twisted:

Przypominam, że Elwis szuka domu i swojego człowieka. On nie powinien sie przyzwyczaić u mnie tylko powinien już poznawać swój domek. Ile stresów taki kociak wytrzyma? :(
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto paź 19, 2010 19:24 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Podrzucam naczelnego ślepaczka MK.

Ada? Zastanawiam się, czy nie powinnaś w pakiecie dorzucić Elvisowi Lorda...(tylko na początek ;) , tak dla aklimatyzacji lepszej). Wiesz - Lord w roli GPS-a: namierzając go, Elvis będzie poznawał nowe lokum ;) Moze nawet się nie kapnie, że meble inaczej porozstawiane :twisted:

A serio: Elvisek szuka domu!

PS. Czy można prosić o zmianę tytułu? :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Wto paź 19, 2010 20:42 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

zrobie mu ogloszenia jak najszybciej
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Śro paź 20, 2010 20:26 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

:ok:
Dziękujemy za zmianę tytułu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Nie paź 24, 2010 9:47 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

Trzymam za Ciebie kciuki, Elwisku! :1luvu:
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

[poprzednia][następna]