Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 21, 2010 14:04 Re: proszę nic nie pisać

-Anula- pisze:Obrazek
brak danych

to może być ten kociak:
brak foto
ID: CCXLVI/10
Gatunek: KOT
Rasa: EUROPEJSKA
Waga: 0.1kg
Data przyjęcia: 20-10-2010
Ostatnio edytowano Czw paź 21, 2010 14:13 przez -Anula-, łącznie edytowano 2 razy

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Czw paź 21, 2010 14:05 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Półtora kilo w tym wieku może nie być efektem zaniedbania tylko starości właśnie. Starość kurczy ciało. Moja mama i kotka mojej przyjaciólki stały się właśnie takie bardzo drobniutkie na koniec życia...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw paź 21, 2010 14:09 Re: proszę nic nie pisać

smarti pisze:----------------------------------
Obrazek
ID: 0686/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ]
Maść: bura pręgowana
Waga: 1,500
----------------------------------
czy to z Walcowniczej z Falenicy???????????????????????????

Nie ma innej ulicy Walcowniczej w pobliżu...
20 lat to wiek szacunkowy.

-Anula-

Post » Czw paź 21, 2010 15:03 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

jak stamtad to moja sąsiadka- czy ona jest zdrowa?
czy ktoś mogłby sprawdzić w jakim jest stanie?
po kiego grzyba straż miejska w ogóle zabiera kotkę z jej miejsca gdzie żyje mnóstwo kotow i nikomu nie wadzą..
cholerna i kompletnie bezmyślna nadgorliwośc..

gdybym miała jej dobre zdjęcie to porozwieszałabym ogłoszenia-po prostu nie wierzę że ona nie jest czyjaś albo "bazarowa"..
ja sama zawsze zimą dokarmiam tam kicie bo chodzą tam sobie swobodnie i wiele osób im pomaga...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw paź 21, 2010 23:20 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

a ja sie dzis wieczorem doweidzialam, ze z ruin gdzie zlapalysmy 2 maluchy, wczesniej po telefonie z urzedu przyjechala SM i zabrala pozostale rodzenstwo - gdzie zawiozla? :? jesli sa to te maluchy, o ktorych mysle, to jeden od 2 tygodni nie zyje :( tak to wyglada: starsza karmicielka prosi o pomoc w miescie, wysylają SM... :?

Kotka 663 adoptowana w ostatnia sobote ma obajwy pp - tylko ze jej wlascieielki nie stac na testy.... ale leczona jest jak przy pp, tylko bez transfuzji / caniserinu... wiem przez przypadek - ta pani mieszka w poblizu mojej lecznicy.. :roll: wetka mi powiedziala... czyli wszystko po staremu... jesli nikt nie zrobi tam porządnej dezynfekcji, to wczesniej czy pozniej ludzie adoptujacy 'zdrowe' koty zaczna sie wkurzac... :roll:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw paź 21, 2010 23:29 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Never pisze:
Kotka 663 adoptowana w ostatnia sobote ma obajwy pp - tylko ze jej wlascieielki nie stac na testy.... ale leczona jest jak przy pp, tylko bez transfuzji / caniserinu... wiem przez przypadek - ta pani mieszka w poblizu mojej lecznicy.. :roll: wetka mi powiedziala... czyli wszystko po staremu... jesli nikt nie zrobi tam porządnej dezynfekcji, to wczesniej czy pozniej ludzie adoptujacy 'zdrowe' koty zaczna sie wkurzac... :roll:

:strach: o ile sie nie mylę ta Pani chciała wziąć czarną dorosłą kotę, ale w końcu zdecydowała się na czarno-białego kociaka... Została poinformowana o "ryzyku" jakie się z tym wiąże :( No ręce opadają...nie da rady niczego zdziałać jeśli to zostanie w takiej formie jakiej jest obecnie :(
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt paź 22, 2010 12:14 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Czy ktoś mi pomoże,a raczej tej kotce????

-Anula- pisze:
smarti pisze:----------------------------------
Obrazek
ID: 0686/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ]
Maść: bura pręgowana
Waga: 1,500
----------------------------------
czy to z Walcowniczej z Falenicy???????????????????????????

smarti pisze:jak stamtad to moja sąsiadka- czy ona jest zdrowa?
czy ktoś mogłby sprawdzić w jakim jest stanie?
po kiego grzyba straż miejska w ogóle zabiera kotkę z jej miejsca gdzie żyje mnóstwo kotow i nikomu nie wadzą..
cholerna i kompletnie bezmyślna nadgorliwośc..

gdybym miała jej dobre zdjęcie to porozwieszałabym ogłoszenia-po prostu nie wierzę że ona nie jest czyjaś albo "bazarowa"..
ja sama zawsze zimą dokarmiam tam kicie bo chodzą tam sobie swobodnie i wiele osób im pomaga...

never,jesteś tam codziennie, mozesz mi pomóc?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt paź 22, 2010 12:32 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Never nie jest na Paluchu codziennie :? , zadzwoń na Paluch i sama spytaj, najszybciej będzie
miałąm niedawno kotkę 1,5 kg też około 20 lat, żyła u mnie 3 miesiące
jeśli tej natychmiast się nie zabierze, to marny jej los
dlaczego lecznice oddają koty na Paluch? to dla mnie nie do pojęcia
AnielkaG

Post » Pt paź 22, 2010 12:45 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

smarti, nie jezdze codziennie do schroniska, niby z jakiej racji? a jak jezdze to zwykle w weekendy, a wtedy jest tam sajgon. Zeby sie dowiedziec czegos o tej koteczce, musialabym zadzwonic tam, tak samo jak Ty i każda inna osoba....

Powiedz, czy Twoja siostra nadal moglaby zabrac kotki na tymczas? mam 2 male kocurki, ktore sa z lapanki, szukam dla nich dt. One teraz sa w szpitaliku, ale jeden niebawem wychodzi, nie mam gdzie ich dac, mają ok 2 m-ce i są oswojone....

Never

Post » Pt paź 22, 2010 13:18 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

a to ja nie wiem ale myślalam że jesteś ,sorry.

wiem że ona tam nie ma szans dletego o nią pytam ale ja nie chcę jej brac na razie bo mnie nie jeszcze kilka dni nie ma-chciałam miec jej zdjęcie aby mąż porozwieszał ogł.na tym osiedlu bo jestem przekonana ze ktos jej może szukac.Dopiero jak to nie da skutku to bym ją owszem wzięła ale muszę znać jej stan zdrowia bo mam inne koty, w tym małe,przeciez.

nie mam innego wyjścia-tylko poczekać do weekendu-przecież przez telefon nikt mi prawdy nie powie ani wyczerpujęco nie odpowie.

siostra od połowy tygodnia moglaby je wziąc (oczywiście jeśli nie mają pp na pewno bo ona ma maluszka).

smarti

Post » Pt paź 22, 2010 15:09 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Obrazek
ID: 0689/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Maść: czarny
Waga: 5,000
Data przyjęcia: 21-10-2010
----------
Obrazek
ID: CCXLVII/10
Maść: szaro-bure pręgowane
----------
ID: 0690/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Maść: tricolor
Waga: 7,000

-Anula-

Post » Pt paź 22, 2010 23:53 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

smarti, dowiedzialam sie tylko, ze kotka chyba jest zdrowa, wiecej nie wiem, o polnocy wrocilam do domu z lecznicy, byly dwie transfuzje, jestem wypluta, przepraszam....

Never

Post » Sob paź 23, 2010 12:14 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

dzięki wielkie i za to..

smarti

Post » Sob paź 23, 2010 13:28 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Podnoszę wszystkie biedactwa. Oby się udało z domkami dla nich.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob paź 23, 2010 19:12 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Przypominam o licytacji książek na biedulki paluszkowe :kotek:

ZN

Od: Pt wrz 26, 2008 19:07

[poprzednia][następna]