Młody kot syjamski wrzucony do schroniska-za TM[*]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 19, 2010 16:35 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

horacy 7 pisze:Jestem po rozmowie,kotek w sobotę lub niedzielę jedzie do nowego domku.Szczegóły uzgodnimy jeszcze na bieżąco.Tak jak pisałam wcześniej domek docelowy będzie w Pile u starszej pani ,która ma już jedną koteczkę po przejściach.Miała też kotka syjamskiego ,który odszedł niedawno ,miał 7,5roku.Po kotka przyjedzie córka tej pani ,która mieszka w Warszawie i z którą rozmawiam telefonicznie.Pani podpisze umowę ,obiecała mi też ,że będzie utrzymywać z nami kontakt ,przesyłać zdjęcia.Gotowa jest też przywieść karmę dla potrzebujących zwierząt.Pani Kasia bo tak ma na imię pani z Warszawy też ma 2 koty w tym jednego syjama ,więc domek jest doświadczony.Mam nadzieję ,że pozostało nam się tylko cieszyć.

Jejku, hip hip hura :balony:

Przeogromnie się cieszę :piwa:
po_prostu_kaska

Post » Wto paź 19, 2010 17:02 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Oby się udało :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto paź 19, 2010 19:26 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

taizu pisze:Oby się udało :1luvu:

Mam nadzieję ,że to będzie dobry dom.Myślę ,że jestem dość wymagająca przy wyborze domu i nie chodzi mi o to żeby zwierze tylko wydać.Kieruje się też intuicją ,a czy mnie nie zawiedzie nie wiem ,bardzo bym chciała aby nie zawiodła.Tak wybierałam dom Maćkowi i wiem ,że ma cudowną panią.Konsultuje się też z Asia bo zawsze co dwie głowy to nie jedna.Przed chwilą był kolejny telefon o tego kota ,powiedziałam ,ze ma już wybrany domek ,ale poprosiłam by pani upewniła się w niedzielę.Zawsze może coś się zmienić.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob paź 23, 2010 12:47 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Mam złą wiadomość kotek jutro miał jechać do nowego domku ale dzisiaj przed chwilą zatelefonowała pani weterynarz u której aktualnie przebywa ,że kot zrobił się apatyczny siedzi tylko w transporterze i nie chce wychodzić.Zaraz ma mieć podłączoną kroplówkę i musimy się wstrzymać z wydaniem kota,właśnie telefonowałam do pani Kasi by odwołać przyjazd po kota na którego już czekała nowa budka.Trzymajcie kciuki .

horacy 7

Post » Sob paź 23, 2010 12:59 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

.
Ostatnio edytowano Śro sie 29, 2018 22:23 przez madrugada, łącznie edytowano 1 raz
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob paź 23, 2010 13:02 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Mocne :ok: :ok: :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob paź 23, 2010 14:11 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Niestety pani wet boi się ,że to może być jakiś schroniskowy wirus,właściwie nie wiadomo co mu jest.Ale niestety jest bardzo źle ,boję się bardzo po rozmowie z panią doktor.Ostatnio mamy czarny tydzień u schroniskowych psów jest jakieś paskudztwo ,u kotów zawsze było tragicznie.Ten był w schronie naprawdę krótko ,dla niego jednak za długo.A tak się cieszyłam że jutro będzie w super domku mam nadzieję że dotrze tam tylko nieco później.

horacy 7

Post » Sob paź 23, 2010 14:48 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

:cry: Musi mu się udać.... Walcz malutki
po_prostu_kaska

Post » Sob paź 23, 2010 17:28 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Właśnie się z Asią do niego wybieramy,zobaczymy w jakim jest stanie.

horacy 7

Post » Sob paź 23, 2010 21:23 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Coś wiadomo...? Boję się :cry:
po_prostu_kaska

Post » Sob paź 23, 2010 21:42 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Zdrowiej koteczku i traf do najlepszego domku !!!
Trzymamy KCIUKI mocnoooo !

natasiunia

Od: Pon wrz 07, 2009 19:24

Post » Sob paź 23, 2010 21:58 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Nie chciałam was na noc martwić ale widzę ,że i tak się martwicie.Jest bardzo źle kot właściwie nie reaguje podałam mu podskórnie kroplówkę bo pani doktor nie mogla się wkłuć do żyły takie są cienkie i pozapadane.Robiłam to ja ponieważ doktor pojechała do domu do Olsztyna.Położyłyśmy mu ciepłą butelkę by go ogrzać i przykryłyśmy kocykami polarowymi ale boimy się ,że nie przeżyje do rana.Wprost nie mogłyśmy uwierzyć ,ze stan jego zdrowia tak strasznie nagle się pogorszył.Jesteśmy załamane przecież był w schronisku 3-4dni miał możliwość trafić do cudownego domu,co ja powiem tej pani jak zadzwoni ,przecież tam czeka na niego nowa budka.Siedzę i ryczę ,nie mamy z Asią siły nawet zajrzeć do schroniska bo wyobrażam sobie koszmar który tam się dzieje.Wiem ,że pani która dzisiaj telefonowała w sprawie adopcji Marleya wzięła 2 kociaki ze schronu jeden już umarł mimo leczenia szuka więc drugiego do pary.Uprzedziłam ją by obserwowała drugiego przez jakiś czas nim weźmie nowego kotka by się nie zaraził.Wiem ze są kociaki ,jeden rudy mój ukochany kolor i nie mam jak im pomóc,bo nie mam ich jak odizolować i do tego muszę na trochę położyć się do szpitala w czwartek.Jesteśmy takie bezradne i tak nas mało ,za mało.

horacy 7

Post » Sob paź 23, 2010 22:01 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska!szukamy ds!

Niestety,to prawda stan kota jest tragiczny,dostał kroplówkę........ale jest bardzo źle,doznałam szoku jak go zobaczyłam,mam obawy czy przeżyje do jutra.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Sob paź 23, 2010 22:19 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska-jego stan jest

.
Ostatnio edytowano Śro sie 29, 2018 22:24 przez madrugada, łącznie edytowano 1 raz
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Nie paź 24, 2010 8:01 Re: Młody kot syjamski wrzucony do schroniska-jego stan jest zły

A ktoś mu zrobił badania krwi? Może to mocznica albo inne schorzenie nerek. Niestety koty bardzo późno pokazują, że coś z nimi jest źle, najczęściej kiedy stan jest już bardzo poważny :(
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

[poprzednia][następna]