Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 22, 2010 20:57 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

maix pisze:Trochę się pogubiłam - czy koteczki są jeszcze do adopcji?

maix - koteczki są do adopcji. Na razie maja tylko zagwarantowany dom tymczasowy i chwilowo nie muszą wracać do bezdomności.
Bierz szybko, aby Cię ktoś nie ubiegł.

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Sob paź 23, 2010 16:30 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

Uprzejmie donoszę ta niby mniejsza - dla mnie po prostu ma pyszczek i głowe bardziej w typie ruska - jest tylko nieco wystraszona. Głaskac się pozwala a smakołyki bierze z reki. Ta niby większa - ma glowę i pyszczek bardziej w stronę brytka - jest zdecydowanie bardziej nieśmiała i przy kontakcie dotykowym trochę syczy - ale agresji nie widac po żadnej, pazury i zęby wystawiane nie są więc dość szybko będą z panienek porządne koty.
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Nie paź 24, 2010 10:03 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

Syrenka (tak mi jakos do niej pasuje to imię)
Obrazek

siostrzyczka (tu imienia jeszcze szukamy)
Obrazek

tu widac różnicę w pyszczkach :)
Obrazek

a taki to dzik z Syrenki jak kocim kabanoskiem ją poczęstowałam - przepraszam za jakość fotek - one są tylko poglądowe w temacie dzikiego dzika Syrenki :)

Obrazek

Obrazek

tak to pierwsza próba baranka
Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Nie paź 24, 2010 10:15 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

kurcze są naprawde piękne... Trzymam kciuki za domki, a w między czasie spróbuję przekonać narzeczonego...

natasiunia

Od: Pon wrz 07, 2009 19:24

Post » Nie paź 24, 2010 13:59 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

chyba sa ciągle wystraszone zmiana otoczenia - przynajmniej tak wyglądają na zdjęciu, na którym tulą się do siebie. Śliczności.

akak

Od: Sob paź 16, 2010 15:30

Post » Nie paź 24, 2010 18:34 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

To ja juz wiem czemu Syrenka została Syrenka... przeczucie jakies cholera miałam czy jak... No więc koleżanka SYrenka najpierw postanowiła się przez kratki zaprzyjaźnic z moim burym królewiczem, potem stwierdziła że sprawdzi czy na kolanach jest tak fajnie jak to po Tangerinku moim było widac, wiec jakies 20 minut grzecznie mi na kolanach siedziała i się przytulała. Jak juz jej sięznudziło to grzecznie wróciła do klatki. I wtedy postanowiłam sobie zrobić śniadanie... Jak tylko wyjełam z lodówki wędzonego kurczaka (sałatke sobie wymyśliłam) to z klatki zaczęły dobiegać dziwaczne dzwięki, które po chwili przekształciły się w regularną syrenę strażacką niemalze. No musiałam się podzielic i poczestowac koleżankę kawalątkiem kurczaka. Generalnie przy każdorazowej produkcji jedzonka zawierającego wędlinę lub mięso Syrenka załącza syrenę i wiesza się na prętach - to tak żebym czasem o niej nie zapomniała... A ktoś mówił że to dzika dzicz :twisted:
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Pon paź 25, 2010 21:27 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

Dziewczyny się powolutku wyluzowywują, Syrenka nawet wychodzi trochę z klatki i w zamian za makołyki baranki strzela. Bez problemu daje się ją brac na ręce i głaskać. Dzis rano pierwszy raz nieśmiało próbowała mruczeć. No i kocha inne koty - do moich siłuje się przez kratki przeciskac, a dobremu buremu wujciowi Tangerinkowi dzisiaj już baranki strzelała. Niestety uczy się tez uzywac swojego syreniego glosiku jak ma chęć na jedzonko. Siostrzyczka tez powolutku się uspokaja, podczas jedzenia spokojnie daje się glaskac chociaz bez miski nadal sykoli. Ale to kwestia czasu i tez bedzie z niej fajny kot.
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro paź 27, 2010 5:37 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

Syrenka robi ogromne postępy. Dzis rano awanturowała się w klatce dopóki nie pogłaskałam. Mruczy już bardzo ładnie, wzieta na ręce się przytula. Uwielbia inne koty, uwielbia smakołyki i generalnie uwielbia jeść. Myslę że dla przyzwoitosci odczekamy jeszcze tydzien z kawałkiem, odrobaczymy i zaczniemy ogłaszać. Fajna z niej kicia będzie :). Jej siostra bezproblemowo daje się glaskac podczas jedzenia - więc wymaga ciut więcej czasu niż Syrenka - ale też nie jest z nią źle :)
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro paź 27, 2010 7:15 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

Przepiękne koteczki :)
I cieszę sie, ze takładnie idzie Wam oswajanie :)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Śro paź 27, 2010 9:36 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

A braciszek Syrenki i jej siostrzyczki - Grey postanowił zostać u mnie jako 9 kot.
W ostatnia niedzielę zjawili się potencjalni właściciele Greya, którzy niestety kojarzą się Greyowi z łapanką, klatką i odwiezieniem do weterynarza, bo czynnie brali w tym udział.
Grey stanowczo odmówil przeprowadzki, wciskając się w kilkucentymetrowy otwór pod zabudową kominka. I siedział tam dopóki nie wyjechali.
Nie mogłam go wyjąć, bo musiałabym rozbierać kominek. Na szczęście było ciepło i nie musiałam w nim palić.
Grey jest okazem zdrowia, oprócz ..... świerzbu w uszach. Aktualnie jest leczony.

zirrael - sprawdź uszy siostrzyczkom. Te koty żyły w jednej gromadzie.

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Śro paź 27, 2010 11:40 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

Piękne niebieskie dziewuszki :1luvu:
Obrazek

ana_p

Od: Pt lip 30, 2010 11:55

Post » Śro paź 27, 2010 12:45 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

Witajcie!
Czy Syrenka znalazła już DS?
Chętnie zgłoszę się jako potencjalny DS, mamy już młodziaka ruska - znajdusia, Pamirka :kotek: wykastrowanego, wiek ok 7-8 miesięcy i szukamy dla niego kolegi/koleżanki, coby nie było mu smutno, kiedy idziemy do pracy. Dom niewychodzący, osiatkowane okienka:)

Pozdrawiamy serdecznie

ahnija

Od: Pt lip 16, 2010 14:02

Post » Śro paź 27, 2010 12:48 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

ahnija pisze:Witajcie!
Czy Syrenka znalazła już DS?
Chętnie zgłoszę się jako potencjalny DS, mamy już młodziaka ruska - znajdusia, Pamirka :kotek: wykastrowanego, wiek ok 7-8 miesięcy i szukamy dla niego kolegi/koleżanki, coby nie było mu smutno, kiedy idziemy do pracy. Dom niewychodzący, osiatkowane okienka:)

Pozdrawiamy serdecznie

Nie Syrenka nie ma jeszcze DS - zapraszam do bardziej bezpośredniego kontaktu - dane posłałam na priv.
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro paź 27, 2010 16:54 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

Ta większa wygląda identycznie jak moja Tajga :1luvu:
Gdy ją wzieliśmy patrzyła na nas takimi wielkimi oczami:
Obrazek

a teraz?
Obrazek

Hop na pierwszą! Obyś znalazła wspaniały dom :wink:

Martyna17

Od: Pon cze 01, 2009 16:34

Post » Sob paź 30, 2010 14:53 Re: Niebieskie ślicznotki ! Czy muszą wrócić do bezdomności ?

Byłam z niebieskimi pannami na przeglądzie - dostały po strongholdzie na kark a poza tym są calkeim dobre i zdrowe koty. Tego świerzba to jakies resztówki w tych uszach były, no ale ze jedna za tydzien najprawdopodobniej się przeprowadza to trza było wybić. Panny byly grzeczne i Pani wet dziwiła się - bo jej powiedziałam ze to dzikie koty są - a Syrenka w trakcie czyszczenia uszu się do niej przytulała i robiła wyjątkowo głupie miny :)
ObrazekObrazek

zirrael

[poprzednia][następna]