OTW2-Chorujemy:-(?! Zapraszam na cz.3.Nowa bieda:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 22, 2010 9:56 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Maja pojechała do DS!Kciuki!

Kciuki za biedną pupę Noreczka.
Być może dlatego zaczął się poza kuwetą załatwiać, bo mu się już źle zaczęła kojarzyć, z bólem przy załatwianiu?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt paź 22, 2010 10:49 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Maja pojechała do DS!Kciuki!

mimbla64 pisze:Kciuki za biedną pupę Noreczka.
Być może dlatego zaczął się poza kuwetą załatwiać, bo mu się już źle zaczęła kojarzyć, z bólem przy załatwianiu?

2 małe koty a mają do dyspozycji 3 kuwety z różnymi żwirkami.Wola ten przypominający piasek. A dla jego pupinko lepsze drewniane gluty by były. Ale dziś po nocy by nie zapeszyć było ok. Moze powoli się rozjaśni ich zdrówko.

Od Majeczki,a właściwie Misi :1luvu:
...Majka (a właściwie MISIA) odkryła w sobie drugą naturę. Po czasie matkowania obudził się w niej łowca. Ma swoja ulubiona zabawkę (małą myszkę), z która się nie rozstaje i wyczynia dzikie harce, a jak się zmęczy to zasypia. Mam nadzieje ,ze trochę przy tym schudnie...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt paź 22, 2010 15:51 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Foty,foty 94,95!

:P :P Kochana Majeczka!!!
biedna pupa Noreczka... :oops: :oops:
:ok: :ok: kciuki za ferajnę!!!
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pt paź 22, 2010 18:59 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Maja pojechała do DS!Kciuki!

ASK@ pisze:Od Majeczki,a właściwie Misi :1luvu:
...Majka (a właściwie MISIA) odkryła w sobie drugą naturę. Po czasie matkowania obudził się w niej łowca. Ma swoja ulubiona zabawkę (małą myszkę), z która się nie rozstaje i wyczynia dzikie harce, a jak się zmęczy to zasypia. Mam nadzieje ,ze trochę przy tym schudnie...
No i doczekała się kochana koteńka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob paź 23, 2010 7:58 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Foty,foty 94,95!

Asiu to są linki do ogłoszeń na allegro.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1286409582
http://allegro.pl/show_item.php?item=1288090006
http://allegro.pl/show_item.php?item=1286409875
http://allegro.pl/show_item.php?item=1288090150

I mam prośbę o podanie kodu do banerków. Przez przerwę na forum jestem do tyłu i mam jeszcze Almę i Borysa. :oops:
Obrazek

mimbla64

Post » Sob paź 23, 2010 8:59 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Foty,foty 94,95!

dziękuje BARDZO :1luvu: Śliczne są.

My jutro ze stadem do weta.Noreczki jak da rade zaszczepimy,Benek na ciachanie,Biesek i Tulik też na szczepienie. Czyli weekend bez weta byłby stracony.
Muszę się przybrać do adopcji Biska. Ale on jak Bianeczka ma swoje zdanie.jednak jest bardziej otwarty.Moze to moje wrażenie, ale Bisek boi się konkretnych ruchów przy szyjce.Trzeba bardzo uważać by go nie spłoszyć. Biseczak ma teraz przepiękne futerko.Gęste,o dziwnym kolorze (ni czarne,ni ciemno brązowe)bardzo gęste,krótkie w dotyku przypominające welur. To piękny kot. No i Bisek to pościelowiec jest. Bianka też!

Maluszki się pospały.Dopiero przestałam hurgotać mytymi kuwetami, miotłą,odkurzaczem...Zresztą wszystkie poszły an zasłużony odpoczynek.Pani w domu oznacza zburzenie błogiego rytmu dnia.

Noreczki jak wchodzimy z michą paci kuraka i kleiku tak drą ryjka,ze słychać je w całym osiedlu. Brzunie już im się zaokrągliły po tym. Kocham widok szczęśliwego kota włażącego do talerza i mlaskającego głośno.Potem lubię patrzeć jak ryjki sobie myją. Noreczka pupinka już dużo lepiej.TŻ wczoraj dzielnie walczył z wymoczkami i smarowaniem.Ale oczy pozostawiają jeszcze trochę do zyczenia.Rano jest ok, po południu źle.Moze jak się bawią to pacają sobie po gałach? Ale u jednego i drugiego to lewe jest więc chyba to nie to.

Własnie prowadzę "miłą rozmowę" na maile:

hej. mogłabys wysłac pare zdjec tego kotka?

Którego?

tego szarego

Ogłaszam dużo szarych kotów w tym 3 w tym samym wieku.Prosze o konkrety.

chodzi mi konkretnie o szarego kotka, małego. wyslij mi zdj to powiem
którego

Nic dodac nic ująć :mrgreen: Chyba sobie odpuszczę na teraz.
Obrazek

ASK@

Post » Sob paź 23, 2010 9:07 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Foty,foty 94,95!

Ask@ całkiem słusznie sobie odpuść. Taki początek raczej niczego dobrego nie wróży. :twisted:
Obrazek

mimbla64

Post » Sob paź 23, 2010 13:16 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Foty,foty 94,95!

U Norka znów oczko gorzej.Weszłam dać jeść a on ma całe lewe zaklejone ropką. Po nocy tak nie było :cry: Dobrze,że wet jutro.U nas dziś ten co to ja go nie chcę.Za wejście inkasuje już a leki to najdroższe daje.
Obrazek

ASK@

Post » Nie paź 24, 2010 6:24 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Foty,foty 94,95!

prosze kciuki za weta.Martwie sie i już.
Stado głodne bo...Benek ma kastrację i odpowiedzilnośc zbiorowa musi byc.Najgorzej znosi to sam kastrowany :mrgreen: bo łasuch z niego straszny. Tulinek dostał po kryjomu jak dzikom szykowałam i Noreczkom. Reszta obrażona na maksa.
Tuliś lekko rozruszał sie po "stracie" majki. zaczął biegac za kotami,włazić na mnie i wtulac w twarz,pomrukiwac i miauzcec jak cos chce.
Własnie Norki warczą bo jest próba desantu an ich pokój :mrgreen: Bura łapa sie wciska więc mozliwości są duze co do najeźdzcy.Prawie same bure u nas.
Obrazek

ASK@

Post » Nie paź 24, 2010 18:34 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Foty,foty 94,95!

Norki małe mają ujemne testy na białaczkę,zostały zaszczepione i zmieniono im krople do oczu.Jeszcze w tym tygodniu nie pójda do domu .Napisałam własnie maila do ew DS ze sprawozdaniem i czekamy. W tamtym tygodniu gotowi byli czekac a co ten przyniesie to zobaczymy.
Benek wyciachany. W domu to mógł leżec tylko na kolanach :mrgreen: . A jak wstał to zaraz do michy polazł.On głodomór straszny a od wczoraj żyje tylko wspomnieniem.
Tulinek zaszczepiony i oczywiście zapomniałam zapytac o przepuklinę.Bo raz ma taki guziczek,a raz go nie ma.jako znana panikara nie daje mi spokoju. Ale zapomniałam!Napisałam kartkę,przeczytałam na miejscu jeszcze i..zapomniałam.
Bisek takze zaszczepiony. Źle zniósł jazde i wizyte.Ale przespał sie i podjadł troszkę. Wet proszony o zbadanie kratani malca stwierdził,ze nic nie wyczuwa. Sama nie wiem czy mam się cieszyć czy nie. Do tej pory nasz obecny wet nie mylił się w diagnozach. Trafiał nawet bez RTG,USG... a jak się robiło to zawsze były potwierdzone jego słowa. Nawet idąc z Lusia na SGGW ze skierowaniem po wstępnym badaniu weci tamtejsi nie widzieli powodów do badań.Dopiero wyniki pokazywały co i jak.Czyżby sie tak pomylił? Bardzo, bardzo bym tego chciała.BARDZO! I trzymajcie kciuki by to była jego wpadka.

Miałam telefon o Polę. Już i teraz chcemy dla córki!!!I święte oburzenie nastało jak wyszło,ze nie będąc fundacja, instytucją czy czyms takim żądam podpisania umowy adopcyjnej 8O No zgroza i koniec swiata :mrgreen:

Własnie Norki kichaja.Wyjde z pokoju bo mnie cholera weźmie :evil:
Obrazek

ASK@

Post » Nie paź 24, 2010 18:39 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Foty,foty 94,95!

Za wpadkę weta! :ok: :ok: :ok:
Ale tylko tę jedną. Więcej nie wybaczymy! W życiu!
Obrazek

hanelka

Post » Nie paź 24, 2010 21:25 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Foty,foty 94,95!

:1luvu: :1luvu: dobrze że Noreczki nie mają białaczki uffff!!!!
za pomyłkę weta :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Pon paź 25, 2010 8:50 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Foty,foty 94,95!

Noreczek mały ucieka ode mnie i nawet przestał mruczeć :cry: Te zabiegi lecznizce nie pomagają mi w oswajaniu.Nawet mała unika mnie jak ognia. U nas od dzisiaj brak gazu.Wiec w ramach wspónego oswajania...umyłam go w cieplutkiej wodzie z tego riwanolku. Potem wysmarowałam,utuliłam prawie na siłe (no na siłę) i dopiero pusciłam. No i nie docenił tylko schrzanił za fotel,pod kaloryfer.

Tulinek ma chyba po szczepieniu lekkie rozwolnienie. Smutny jest i jaky go coś bolało.W nocy przylazł i wtulił się mocno.

U Poli odnowił się grzybek.Dzieki walce z nim,Pola wyniosła sie z łóżka.W ramach protestu myślę i okazania niezadwolenia.

Benek lata jak głupi i juz wieczorem nie pamiętał o zabiegu.Za to pamiętał ,ze trzeba pogryźć sznureczki od rolet.Tak dokumentnie by łatać nie było co.Słodziak i zakapior.

Bisek spał dziś na mnie.Poznałam po futerku. Źle się czuł na wejściu po szczepieniu,ale potem podjadł i pobawił się. Charczy mu cały czas. Pół nocki myślałam co i z nim. Lubi się bawić,zaczepiac jednak wczorajszy wyjazd źle wpłynął na nasze stosunki.

Jak widac źle wpłynął na każdego kota co podróżował.Jako,ze ktos musi być winien za cierpienia to wiadomo na kogo padło.

Wczoraj zwieńczeniem radosnej atmosfery była nocna walak w przedpokoju na pazury i dogłosy Wojtka z Pikusiem. Darli się niemozebnie.Pióra latały,puch latał i skłebione koty tez latały.Jak dostali po grzbietach gazetami to przeniesli się do pokoju i dalej robili to co wcześniej.Tylko cicho już. Gady przebrzydłe powystraszały maluszki.Dzis rano futro i pazury sprzątałam.
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 25, 2010 9:43 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Foty,foty 94,95!

Bo już wszystkim wiadomo, że Ty niedobra kobieta jesteś!
:mrgreen: Przykro mi bardzo, że tak się wszystko fafluni... :ok:
Obrazek

hanelka

Post » Pon paź 25, 2010 10:58 Re: OTW2-Tri-Pola szuka DS,f.85!Foty,foty 94,95!

żeby było normalnie, to musi być chaos...
inaczej byś nie wiedziała, co jest grane :wink:
choroby i zabiegi to niestety ohyda... :evil:
nieunikniona... :cry:
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

[poprzednia][następna]