Wroclaw- oltaszyn wszystkie maluchy już w domkach :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 22, 2010 13:44 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Pt paź 22, 2010 13:46 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

same małe czarne diabełki :mrgreen:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt paź 22, 2010 13:48 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

Edytka1984 pisze:same małe czarne diabełki :mrgreen:

I jakie malutkie :1luvu: wyrosną piękne koty :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt paź 22, 2010 13:50 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

CatAngel pisze:
Edytka1984 pisze:same małe czarne diabełki :mrgreen:

I jakie malutkie :1luvu: wyrosną piękne koty :)

albo jak kto woli małe szatanki :twisted:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt paź 22, 2010 13:52 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

no jeden taki mały i popielaty ( na niego chyba mam chętnego ), trzeba szybko wyłapać i wyadoptować albo te domki tymczasowe o które jak widzę też bardzo ciężko :( ... siostra rozesłała maila w pracy, może drogą pantoflową coś się ruszy...
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pt paź 22, 2010 13:53 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

:ok: :ok: :ok: trzymam kciuki ze może jeszcze jakieś DT się znajdą
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt paź 22, 2010 14:04 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

Ja dopiero dotarłam dziś do netu. Trzymam kciuki, żeby udało się je wyłapać i też pytam znajomych. Dawajcie szybko znać jak poszło :ok:
Jak mama przetrzyma je chociaż dwa dni, to już dobrze, szukamy dt.

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pt paź 22, 2010 14:10 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

myślę ze jeśli je dziś wyłapiemy to mama zgodzi się przez weekend je przetrzymać dłużej raczej nie ( mama jest po ciężkiej operacji i nawet jeśli by chciała nie jest w stanie się zająć większą kociarnią- ma trzy swoje)
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pt paź 22, 2010 14:31 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

Kurczę, ciężki teraz okres. Kolejna tura wylęgu kociaków...
Pocieszające jest to, że kotki zaczynają reagować na wołanie i przychodzą na jedzenie.
To zwiększa szanse na złapanie.
Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pt paź 22, 2010 14:33 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

jakby się znalazł jakiś dt to dajcie mi proszę znać, do końca weekendu musi się coś znaleźć :(
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pt paź 22, 2010 19:27 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

słuchajcie 4/ 5 wyłapane dzięki Martce jeden ma złatwiony dt ostatniego będzimy łapać w weeknd, trzy na razie zostają bez dt, jeśli się nie znajdzie będę zmuszona chyba zawieżć je do schronu mama wściekła ogólnie wyszła straszna afera. 4 są odrobaczone i zaszczepione, na te dwa dni potrzebna klatka stacjonarna mógłby ktoś podrzućić??? BŁAGAM

Bagam o pomoc
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pt paź 22, 2010 20:02 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu&DT

Sytuacja ma się w miarę pozytywnie: przy przeogromnej pomocy Marty udało złapać się 4 kotki;( niestety bury kotek nie przyszedł i biedny tuła się gdzieś po dworze bez swojego rodzeństwa...;((( serce mi się kraja jak to piszę. jutro z rana będę go szukać i starać się złapać. 4 kotki są już po wizycie u weterynarza i wcale nie były z takim złym stanie, jak podejrzewałam. Zostały odrobaczone, a jeden z nich miała coś z okiem, więc dostał antybiotyk.
Niestety pojawia się problem z przetrzymaniem kotków: na tę noc Maluchy są zamknięte w kontenerkach (po 2 w jednym), mają jeść i pić. Okazało się, że nie mam pomieszczeń do ich przetrzymania, tzn. mam, ale są tak duże i mają tyle zakamarków, że rano nie udałoby się ich złapać. Najlepszym pomysłem byłoby załatwienie klatki stacjonarnej i stąd też moje pytanie: czy ma ktoś taką na stanie i mógłby dostarczyć ją do mnie, na Ołtaszyn? Niestety nie dysponuję autem:(
Jest też inne rozwiązanie: będą u weterynarza dr Walla, zapytałam czy nie ma może takiej klatki i okazało się, że ma. Istnieje możliwość przewiezienia jej jutro z Bielan, ale potrzebuję duże auto, do którego klata się zmieści. Wstępnie umówiłam się z dr na godz.14 i tu też mam pytanie czy ktoś może podjechać ze mną i przewieźć klatkę. Bardzo potrzebuję pomocy, żeby Kotki mogły mieszkać w normalnych warunkach i były razem, a nie siedziały w kontenerkach;(
biegnę zobaczyć co u Maluchów! i ciągle martwię się o burego Kiciusia...;(((
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pt paź 22, 2010 20:31 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

HELP! co mam robić :?: :?: :?:
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pt paź 22, 2010 22:11 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków- proszę o pomoc w wyłapaniu!

Weihaiwej pisze:Isollde, podałam link do wątku na schroniskowym. Ja, w razie czego, mam samochód i czas.
A wiesz już, co zrobisz z nimi po złapaniu, możesz zapewnić im opiekę?

4 mamy szukam poruszam z siostrą dosłowie niebo i ziemię zeby dt skombinować ,a razie potrzebn pilnie klatka stacjonarna i pomoc w złapaniu plowego, serce się człowiekowi kraja jak pomyśli ze jeden został sam- bez mamy i rodzeństwa :cry: ryczeć się chce :cry: siostra się czteroma zajmuje, jednego wiozę jutro na jagodnoa ale 4 dt potrzebne ( liczę na złapanie ostatnieo malucha)

Weihaiwej będziesz miała czas jutro 9- 12 ( potem mam zajęcia) lub w niedzielę? niedzielę mam cała wolną

Z Martką te 4 złapałyśmy w 2 godziny ( nie licząc obsługi i weta)- dziewczyna bardzo doświadczona!

Błagam o te dt mama się denerwuje a jast po powaznej opercji i nie mogę Jej na taki stres narażać :cry:
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Post » Pt paź 22, 2010 22:27 Re: Wroclaw- oltaszyn 5 dzikusków 4 wylapane DT PILNIE katasrofa

Isollde, masz pw. Super się spisałyście z tymi czterema!

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

[poprzednia][następna]