Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 22, 2010 12:22 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

Agata&Alex pisze:smacznego 8)

Obrazek

Co to jest i gdzie jest przepis bo się ośliniłam..... 8O :roll: :mrgreen:
I czemu takie trudne :evil:
Obrazek Obrazek

shira3

 
Posty: 25005
Od: Śro mar 11, 2009 21:51
Lokalizacja: zachodniopomorskie

Post » Pt paź 22, 2010 12:47 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

To "szarpaniec" bardziej znany jako pleśniak - prawda?

Wbrew pozorom bardzo proste.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Avatar użytkownika
 
Posty: 20047
Od: Śro gru 17, 2008 20:56
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk

Post » Pt paź 22, 2010 12:50 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

shira3 pisze:Co to jest i gdzie jest przepis bo się ośliniłam..... 8O :roll: :mrgreen:
I czemu takie trudne :evil:

Shira tak patrząc na fotę to chyba jest kruche, śliwkowe powidła lub inaczej zrobione śliwki i bita śmietana 8)

alus1

 
Posty: 13699
Od: Śro wrz 03, 2008 16:26
Lokalizacja: Warszawa Mokotów

Post » Pt paź 22, 2010 12:52 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

No - teraz sie przyjrzałam bliżej, Ala ma rację :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Avatar użytkownika
 
Posty: 20047
Od: Śro gru 17, 2008 20:56
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk

Post » Pt paź 22, 2010 12:59 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

A mi spód wygląda raczej na biszkopt.... :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

 
Posty: 25005
Od: Śro mar 11, 2009 21:51
Lokalizacja: zachodniopomorskie

Post » Pt paź 22, 2010 13:40 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

shira3 pisze:
Agata&Alex pisze:smacznego 8)

Obrazek

Co to jest i gdzie jest przepis bo się ośliniłam..... 8O :roll: :mrgreen:
I czemu takie trudne :evil:



to jeszt kebab z powidłami.

CatherineTheGreat

 
Posty: 4026
Od: Wto lis 25, 2008 9:58
Lokalizacja: Kraków/Warszawa

Post » Pt paź 22, 2010 13:54 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

shira3 pisze:A mi spód wygląda raczej na biszkopt.... :roll:

chyba masz rację Shirka jak się dokładmniej wpatrzyłam (kurza głodna jestem) to chyba biszkopt 8)

alus1

 
Posty: 13699
Od: Śro wrz 03, 2008 16:26
Lokalizacja: Warszawa Mokotów

Post » Pt paź 22, 2010 14:39 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

To jest: biszkopt :)

Śliwkowy smakołyk


biszkopt:
1/2 szkl. mąki pszennej
1/4 szkl. mąki ziemniaczanej
4 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szkl. cukru

1 masa:
2 słoiki powideł śliwkowych
3/4 szkl. cukru
2 galaretki wiśniowe

2 masa:
500ml śmietany kremówki
galaretka wiśniowa
woda z sokiem z cytryny i cukrem do nasączenia
starta czekolada

Białka ubijamy na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodajemy cukier, a następnie żółtka. Stopniowo wsypujemy obie mąki wymieszane z proszkiem. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy ok. 30 minut w tem. 180 stopni. Studzimy.

1 masa:
powidła podgrzewamy, dodajemy cukier i galaretki. Podgrzewamy! nie gotujemy! tak żeby cukier i galaretki się rozpuściły. Studzimy.

2 masa:
galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, studzimy. Śmietanę ubijamy, dodajemy tężejącą galaretkę, delikatnie mieszamy.

Biszkopt nasączamy, wykładamy tężejącą masę 1. Gdy zastygnie, przykrywamy tężejącą masę 2. Wierzch posypujemy czekoladą.

Smacznego :ok:
Obrazek

Agata&Alex

 
Posty: 4971
Od: Śro lut 11, 2009 10:14
Lokalizacja: Prudnik

Post » Pt paź 22, 2010 14:45 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

Dzięki ale duuużo tego? 8O Na dużą blaszkę?
Ja chyba zrobię z połowy... :roll: :wink:
A śmietanka ile %?
Obrazek Obrazek

shira3

 
Posty: 25005
Od: Śro mar 11, 2009 21:51
Lokalizacja: zachodniopomorskie

Post » Pt paź 22, 2010 14:48 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

shira3 pisze:Dzięki ale duuużo tego? 8O Na dużą blaszkę?
Ja chyba zrobię z połowy... :roll: :wink:


to jest na zwykłą blaszkę, to jest niskie ciasto. Nie wiem co wyjdzie z połowy produktów :?:

śmietanka 30% 8)
Obrazek

Agata&Alex

 
Posty: 4971
Od: Śro lut 11, 2009 10:14
Lokalizacja: Prudnik

Post » Pt paź 22, 2010 14:55 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

Agata&Alex pisze: śmietanka 30% 8)

8O 8O 8O
A jakby tak ją odchudzić to też by wyszło dobre? :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

 
Posty: 25005
Od: Śro mar 11, 2009 21:51
Lokalizacja: zachodniopomorskie

Post » Pt paź 22, 2010 14:57 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

shira3 pisze:
Agata&Alex pisze: śmietanka 30% 8)

8O 8O 8O
A jakby tak ją odchudzić to też by wyszło dobre? :roll:


bitej śmietany nie da się odchudzić :oops:, bo się nie ubije
Obrazek

Agata&Alex

 
Posty: 4971
Od: Śro lut 11, 2009 10:14
Lokalizacja: Prudnik

Post » Pt paź 22, 2010 14:58 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

No trudno :roll: Trza użyć 30.... :roll: Skoro Agatka każe.... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

 
Posty: 25005
Od: Śro mar 11, 2009 21:51
Lokalizacja: zachodniopomorskie

Post » Pt paź 22, 2010 15:00 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

shira3 pisze:No trudno :roll: Trza użyć 30.... :roll: Skoro Agatka każe.... :mrgreen:


w konsultacji z mamą :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

 
Posty: 4971
Od: Śro lut 11, 2009 10:14
Lokalizacja: Prudnik

Post » Pt paź 22, 2010 15:03 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio-kulinarny 4

Agata&Alex pisze:całe dla Ciebie, bo Doti sobie poszła :mrgreen:


Do mnie byłoby bliżej :mrgreen:
Obrazek

Danusia

 
Posty: 119538
Od: Pon kwi 02, 2007 11:56
Lokalizacja: Opole

[poprzednia][następna]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], lucjan123 i 23 gości