MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 20, 2010 21:04 MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

Jest w Gdańsku takie miejsce, gdzie jest MILION kotów... :(
Nikt kotom nie jest tam przyjazny. Każdy przejechany, zdechły kot, to DOBRY kot. :evil:
Auto może być dobrym narzędziem w niszczeniu kotów. Polowanie.

Ta koteczka została skatowana, prawdopodobnie skopana, choć wyglądało to na potrącenie autem.
Przez 3 dni koteczka ukrywała się, a karmicielka nie potrafiła jej złapać.
Dopiero gdy dała znać Fanszecie, mogliśmy jej pomóc.
Agnieszka złapała ją w klatkę łapkę i zawiozła do lecznicy.

Koteczka miała kocięta, których nie chciała karmić, bo zbyt cierpiała.
Na szczęście kocięta już jadły same. Niestety zanim nadeszła pomoc jednego przejechał samochód,
drugi przepadł, a trzeciego zabrała Agnieszka na tymczas. Karmicielka ma uważac na tego, co przepadł.

W lecznicy lekarz rozłożył szczękę koteczki na pół, ależ musiała cierpieć. :cry:
Szczęka jest już zdrutowana, pomiejsze rany zabezpieczone.
Karmicielka zabrała kotkę i będzie ją trzymać w komórce i karmić, bo samodzielnie nie może jeść.

Niestety został do zapłacenia koszt operacji. Karmicielka ma 14 kotów i nie stać jej na zapłatę.
My same mamy długi w lecznicach za leczenie naszych tymczasów i różnych bezdomnych kotów.
Naprawdę nie mamy z czego zapłacić. Wtedy nie zastanawiałyśmy się nad tym, bo kotce trzeba było pomóc.

Bardzo prosimy o pomoc w zapłaceniu kosztów operacji.

Zdjęcie koteczki zrobione słabym telefonem.

........................Obrazek

EDIT.

Lista osób, które wpłaciły na koszty leczenia koteczki:

Ksb- 100
Sqter-50
Edii-100
Jamkasica-50

Aby było sprawiedliwie dodam jeszcze, że Taizu wpłaciła 100, ale zaznaczyła,
że sama mam wybrać na co pójdzie kasa.
Ponieważ jednak mój tymczas jednooczek Raszid, kociak ze stoczni, bardzo chorował,
a rachunek za jego leczenie też był bardzo wysoki, obie z Agnieszka zdecydowałyśmy,
że te pieniążki pójdą na ten cel.

Dodam tylko, że jak zwykle nie zawiodłyśmy się na forumowiczach. :D

Bardzo, bardzo dziękujemy. Wiedząc, że można liczyć na pomoc, często przekraczamy
nasze możliwości i dzieki temu ratujemy wiecej kotów. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie lis 07, 2010 22:44 przez kotika, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro paź 20, 2010 21:55 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

Wiem, jest dużo kotów, które potrzebują pomocy,
ale ilekroć odwoływałam się do forum, nigdy się nie zawiodłam.
Obrazek

kotika

Post » Śro paź 20, 2010 23:37 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

Matko kochana, szlag mnie trafia nawet o takiej porze, aż się chce zaklnąć a nawet przeklnąć tego kto wyrządził jej takie cierpienie, niech go szlak trafi, raz a dobrze :evil:

kiora-kociara

Od: Nie paź 09, 2005 12:23

Post » Czw paź 21, 2010 10:32 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

Chciałam dodać do opisu Kotiki kilka słów.

O pobitej kotce, której leci z pyszczka krew i która nie może jeść, dowiedziałam się we wtorek w pracy. Sprawę pogarszał fakt, że kotka opiekowała się trójką kociąt. Sytuacja tragiczna.

Chciałam już tam jechać nawet wieczorem, ale karmicielka, pani D. odradziła mi, gdyż teren pilnowany jest przez ochroniarza, który nikogo tam nie wpuszcza. Gdyby dowiedział się, że chodzi o koty, mógłby być szczególnie wredny, a nawet poszczuć psa.
Kotka opisana została jako trochę dzika, za to jej dzieci były bardzo oswojone (co niestety nie wyszło im na dobre, bo uratowało się tylko jedno kocię, drugie zostało rozjechane, pewnie umyślnie, to nie pierwszy taki przypadek, bo "tam nie lubią kotów", trzecie przepadło jak na razie bez wieści).

Bardzo chcę podziękować dziewczynom za pomoc, dzięki czemu udało się uniknąć kompletnej tragedii (wizja skatowanej, umierającej z bólu i głodu kotki prześladowała mnie przez całą noc).
Agnieszka przywiozła klatkę i dzięki temu koteczkę udało się złapać. Jest już po operacji.
Pani D. prawie płakała, dziękując mi przez telefon. Szczególnie poruszona była postawą Agnieszki, która "okazała tak dużo serca".
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Czw paź 21, 2010 10:44 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

zaznaczę i podeślę dobrym duszom z forum
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw paź 21, 2010 21:43 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

Trzymajcie kciuki za łapanie "brakującego" kociaka. :ok:
Jeśli karmicielce uda sie go złapać trafi do mnie na tymczas.

Nikt nam nie pomoże w spłacie długu ?
Obrazek

kotika

Post » Czw paź 21, 2010 21:49 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

Jestem :)

Pw poproszę
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw paź 21, 2010 21:50 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

ja pomogę...ale dopiero po pierwszym :oops: przepraszam, ale nie mam możliwości wczesniej :(

p.s.
jakiej wysokości jest dług za operację?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt paź 22, 2010 6:46 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

Wczoraj rozmawiałąm z panią D. Kotka zaczęła jeść. To dobry znak. Dostaje codziennie zastrzyki przeciwbólowe, przychodzi do niej zaprzyjaźniony wet, bo jest takim dzikuskiem, że potrzeba specjalisty.
Za tydzień będzie miałą ściągane szwy, a za 6 tygodni wyciągane druty.
O ile dobrze zrozumiałam, pani przetrzyma ją przez ten czas. Może kotka się oswoi? Może znajdzie się dla niej w tym czasie dom?
I następna dobra wiadomość. Drugi kotek pojawił się w okolilcy. Dzisiaj pani D. będzie go łapać. A potem..... przywiezie mi go do pracy 8O . Czyli będę miała problem. Prosiłam TŻ, żeby przyjechał po malucha i zabrał go do domu, bo po południu przejmie go Kotika. Hm, wydaje mi się, że się zgodził :mrgreen:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pt paź 22, 2010 11:38 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

Niestety, kotek się dzisiaj nie pojawił, może z powodu deszczu. W każdym razie umówiłam się z panią D., że będzie dalej próbowała i dowiezie mi go do pracy na 15, uff.

Kotku, koteczku, gdzie się podziewasz? Szkoda mi tego samotnego, wystraszonego malucha :cry:

Fanszeta

Post » Pt paź 22, 2010 11:52 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

milion kotów?! a wystarczyłaby sterylizacja i większe wyczucie u ludzi i by nie było takiej sytuacji ;/
ja właśnie szukam domu la ok. 8-9miesięcznego kocurka, znajduje się w Ustrzykach Dolnych, jakbyście miały kogoś dla niego byłąbym wdzięczna, wiem ile jest kocich bied, u mnie w tej zasranej mieścinie też się mnóstwo pałęta i niestety nikt nie chce pomóc, bo wszyscy twierdzą, że koty są fałszywe, zapchlone i śmierdzą ;/

LadyNolia

Od: Wto paź 19, 2010 16:46

Post » Pt paź 22, 2010 12:03 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

koty są bardzo mądre,najczyściejsze ze zwierząt i przepięknie pachną..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt paź 22, 2010 20:43 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

Kociak niestety się nie pojawił. Martwię się o niego, bo to 6-tygodniowy maluszek. :cry:

Dziekuję tym, którzy deklarują chęc pomocy. Ksb zaraz wyślę pw, wczoraj niestety padłam na nos.

jamkasica pisze:ja pomogę...ale dopiero po pierwszym :oops: przepraszam, ale nie mam możliwości wczesniej :(

p.s.
jakiej wysokości jest dług za operację?

:oops: Wstyd powiedzieć. ale nie wiemy. Cholernie głupio nam dzwonić i pytać o cenę, nie mając kasy. :oops:
Obrazek

kotika

Post » Pt paź 22, 2010 20:58 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

Przeczytaj PW :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt paź 22, 2010 21:49 Re: MILION kotów i SKATOWANA koteczka! Pomóżcie spłacić operację

Popełniłam banerek... Może się przyda...

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=118860][img]http://miau_miau2010.republika.pl/milion.gif[/img][/url]

:ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[następna]