Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 21, 2010 7:32 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Pełnia Siostro Prezes :evil:
Apogeum jutro :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw paź 21, 2010 19:25 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

A ja spałam jak dziecko. Jak chore dziecko dodam, bo obudziłam się o 10, przelazłam na kanapę i spałam do 14 :roll: Zapomniałam, że jak połknę CetAlergin to śpię 24 godziny :oops: A doktor kazał mi na wieczór połknąć. Dziś już się nie dam nabrać, nie ma mowy!

Pytanie: Ile razy można oglądać Love Actually i płakać z Emmą Thompson między łóżkiem a marynarką?
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw paź 21, 2010 20:01 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Ja to generalnie tak mam, że jak jestem chora to śpię :lol: Całą dobę z przerwami na picie i siku 8) Śpij więc babajago, bo jak się dużo śpi to się szybciej zdrowieje :ok:
A propos pytania - to można...wiele.... 8)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt paź 22, 2010 9:02 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Shirko, duszo bratnia :1luvu: Jeszcze potrafię śmiać się bez końca kiedy w Notting Hill Spike wydmuchuje sobie dym z marihuany do maski do nurkowania :mrgreen:
W ogóle im starsza jestem tym mniejsze mam wymagania intelektualne co do filmów :?

A tymczasem nie ma to jak drzemka z łebkiem w pancinym rękawie:
Obrazek
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Pt paź 22, 2010 9:37 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Guzik w rękawie cudny :1luvu: :1luvu:

A Nothing Hill jest moja ulubiona komedią i zawsze jak mam gigantchandrę, puszczam sobie.:)
Co do spadku wymagań, mam to samo. Kiedys im bardziej porąbany film, tym chętniej oglądałam, a teraz lubię, jak jest pięknie, pięknie i miło. Dlatego np drugim moim ulubionym antychandrowym filmem jest Pod słońcem Toskanii :oops:
Ostatnio edytowano Pt paź 22, 2010 9:44 przez Anda, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt paź 22, 2010 9:43 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Też mi się podobał i film i książka :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt paź 22, 2010 10:15 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Pod słońcem Toskanii nie znam 8O Trzeba to nadrobić koniecznie!
Dziś wieczorem oglądnę sobie Notting Hill po raz nie wiem któy. W sam raz dla ogłuszonego antybiotykiem mózgu :wink:
Nie mogę się nasłuchać angielskiego w tych komediach, jest taki jakiś.... śliczny.

Chiałam jeszcze pokazać, że w naszym domu tylko jeden kot potrafi TAK patrzeć "od miski"
Obrazek
Obrazek

babajaga

Post » Pt paź 22, 2010 10:20 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

babajaga pisze:P
Nie mogę się nasłuchać angielskiego w tych komediach, jest taki jakiś.... śliczny.

Święte słowa !
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt paź 22, 2010 10:21 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Feluś na tym zdjęciu do Pompona mojego jest podobny :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt paź 22, 2010 10:33 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Pomponik nie ma takiego bezkreśnie głupiutkiego i jednocześnie oddanego spojrzenia :mrgreen: W każdym razie na mnie tak nigdy nie patrzył :wink: Na mnie raczej łypał podejrzliwe czy go aby nie zabiorę do torby.
Obrazek

babajaga

Post » Pt paź 22, 2010 10:35 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Na mnie czasem tak patrzy :1luvu: Choć przyznaję, że zazwyczaj ma we wzroku takie.... pobłażanie dla istoty niższej, głupszej, no, ale bądź co nie bądź - z dostępem do koryta... :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt paź 22, 2010 12:31 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

babajaga pisze:W ogóle im starsza jestem tym mniejsze mam wymagania intelektualne co do filmów :?

A tymczasem nie ma to jak drzemka z łebkiem w pancinym rękawie:
Obrazek

Ja mam tak od jakiegoś czasu z książkami :oops: - chcę przy nich odpoczywać... :roll:
Drzemka z łebkiem w rękawie - rozczulająca.... :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pt paź 22, 2010 12:35 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Pod słońcem Toskanii to takie trochę Rozlewisko [o książce mówię - telewizja polska oczywiście zamordowała książkę a Kalicińska ostatnio odcięła sie od tej produkcji]
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt paź 22, 2010 12:38 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

AYO pisze: telewizja polska oczywiście zamordowała książkę a Kalicińska ostatnio odcięła sie od tej produkcji]

I dobrze :evil: Nie mogę tego oglądać :evil: Ze spokojnej, pozytywnie nakręcającej, ciepłej powieści ( co, że może niezbyt ambitnej :roll: ) zrobiono byle jakie telepatrzydło :roll: :evil:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pt paź 22, 2010 12:54 Re: Guzik i Feluś - GuFelkowej, niespiesznej kroniki, część 2

Ja nie mogę patrzeć bo tam gra Brodzik, której widok sprawia u mnie jakiś niezrozumiały przypływ agresji no a poza tym nie mam telewizora :mrgreen:
Czytałam, że tak samo zarżnięto pierwotna wersję serialu "Blondynka"
Obrazek

babajaga

[poprzednia][następna]