SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 29, 2010 13:02 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

Tośmy kota "wypchnęli"... jedyny w sowim rodzaju 8)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro wrz 29, 2010 20:14 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

Wypchnięty przez okienko Panprot startuje niczym F16 prosto do szopy sąsiada.
Teżet zapatrzony w znikającego kota - "Chłopie, ale ty masz daleko do kibla..."

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw wrz 30, 2010 20:35 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

ma kibel w szopie sąsiada XD ?

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt paź 01, 2010 19:21 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

ssb pisze:ma kibel w szopie sąsiada XD ?

Wiesz, wolimy nie wnikać gdzie sika, byle robił to poza domem. Naszym. 8)

Generalnie uprzejmie melduję, że połowicznie się poddaję. Pan Protazy ma silny charakter i wielką moc przekonywania, do pięt mu nie sięgam. Nie chcę już wnikać w szczegóły, bo na wspomnienie dzisiejszego poranka mam dreszcze, ale natychmiast postanowiłam otwierać hrabiemu cokolwiek, byle tylko raczył wejść do domu. Kierunek odwrotny - wciąż okienkiem.
Teżet twierdzi, że za wcześnie się załamałam, bo jak trochę późniejszym rankiem wyszedł spod prysznica, ujrzał łeb Prota w środku, czyli już prawie wchodził. Na widok Teżeta rzecz jasna zwiał natychmiast z powrotem.
Powzięliśmy niejasne podejrzenie, że Kotecek robi nas w wała. Jak nas nie ma w domu, to cyrkuluje bezkolizyjnie, jak wracamy - mowy nie ma.
Poza sprawami okienkowymi wszystko gra. Panisko Protowe zajęło na stałe na naszym łóżku miejscówkę Sielawki, która pofukując zajęła miejsce Celiny. Celina zrezygnowała, natomiast pod moją kołdrą przez ostatnie dni spał przytulony Buras. Gabunia śpi bez grymasów tam, gdzie jest akurat miejsce. Oczywiście, te problemy pojawiają się wyłącznie kiedy państwu zachce się iść spać. Robią wtedy sztuczny tłok i w ogóle...
Bez państwa jest dużo lepiej...
Obrazek

Czasem Panisko zajmuje swoje posłanko na parapecie...
Obrazek

Ale miejscówka na łóżku jest najlepsza. Miejsca dużo i w ogóle. Jakoś się załatwi, by pańcio się nie rozpychał zanadto, pańcio wie, że Prawdziwego Kota nie wolno ograniczać. :twisted:
Obrazek

Megana

Post » Pt paź 01, 2010 22:21 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

Megana pisze:Generalnie uprzejmie melduję, że połowicznie się poddaję. Pan Protazy ma silny charakter i wielką moc przekonywania, do pięt mu nie sięgam.

Gratki dla Protazego :P tak trzymać 8)
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pt paź 08, 2010 19:21 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

Ha, wydało się, Kotecek robi nas w wała!
Teżet wyjechał, więc rano wdrożyłam zastępczą 'procedurę wypuszczania Kotecka. (Normalnie wypuszczam go po śniadaniu ok 5 rano, Teżet wpuszcza jak wstaje ok 8-9)
Ponieważ Pan Protazy nie wychodzi na dwór na krótko - jak już wyjdzie to nie ma co go wołać przed upływem godziny, wypuściłam go o 4 rano, przed wyjściem do pracy, o 5 40 szczęśliwie dokiciałam się go z powrotem.
Byłam dziś w robocie do oporu, tak wypadło i kiedy o 17 dotarłam do domu, co zobaczyły moje oczęta? Kotecka na dworze...
Miło z jego strony, że nie naszczał w domu. :mrgreen:

Megana

Post » Pt paź 08, 2010 19:25 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

Bardzo grzeczny i bardzo kulturalny Kotecek. :D

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Śro paź 13, 2010 21:30 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

Bardzo charakterny Kotecek!
Dzisiejszą noc spędził na dworze, bo Teżet o drugiej postanowił jednak iść spać, więc następną okazję do powrotu NIE okienkiem Księciunio miał dopiero o 5. Kotecek twardy jest, nie miętki!
Po południu miał z Teżetem spięcie na temat noszenia na rękach, co zaowocowało wzmożonym zużyciem przez Teżeta wody utlenionej, następnie bijatyką z Sielawką, a przez kolejne piętnaście minut Boss Prot krążył poirytowany podwijając rękawy i pytając, komu jeszcze wpier....olić??? Nikt nie miał ochoty się narażać, więc nastąpił ogólny exodus okienkowy. Niestety, nie wszyscy się w okienku mieszczą - poza tym, Teżet miał robotę.
Jakiś czas później słyszę z pokoju:
"On ciągle za mną chodzi. Jak usłyszysz, że charczę, to się zainteresuj, bo to będzie znaczyło, że postanowił mnie dobić..."
:mrgreen:

Megana

Post » Czw paź 14, 2010 21:10 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

UWAGA UWAGA!!!
Ogłaszam SUKCES!!!
Dziś Kotecek Protecek SAM wyszedł i takoż wrócił!!!!! Widziałam na własne oczy!!!!
Hura, hura!!!
:ok:

Megana

Post » Czw paź 14, 2010 21:23 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

:!: Hura :!: Wielkie gratulacje dla Pana Prota :!:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob paź 16, 2010 22:07 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

Uff! :D
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw paź 21, 2010 21:25 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

Oto DOWÓD :D
Obrazek

Megana

Post » Czw paź 21, 2010 22:01 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

Wspaniały wątek :) Cieszę się,że Protazy ma teraz takie szczęśliwe życie i fajny domek . Opisy jego przygód są niepowtarzalne :)
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

Post » Czw paź 21, 2010 22:03 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

Ja dziś tylko wpadam na chwilę z z całuskami i głaskami dla całego towarzystwa :P Ma nadzieję, że pojawi się więcej opisów jego przygód,
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon paź 25, 2010 21:43 Re: SO-Senior Protazy-z wolności do klatki.Już w domu u Megany:)

Księciunio Protazy Pierwszy pozdrawia wszystkie ciocie ze swojego królewskiego łoża w atłasach :D
Obrazek

Megana

[poprzednia][następna]