Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
shalom pisze:Nie, no chrupki też lubią, ale na widok mięsa reagują większą radością i są bardziej usatysfakcjonowane. Może jeszcze nie znaleźliśmy tych jedynychSzczerze mówiąc nie wczytywałam się jeszcze dokładnie na czym polega ten BARF, z tego co się domyślam chodzi o karmienie niekupnym jakby bardziej naturalnym jedzeniem, zbliżonym do tego co by jadły w naturze. Domyślam się też, ze to bardziej absorbujące i czasochłonne, nie wiem czy droższe, a ja na ten moment studiuję, pracuję i cieszę się jak mam czas żeby sobie obiad zrobić, więc chyba na takie poważne zabawy narazie sobie pozwolić nie mogę. Ale nigdy nie wiadomo co będzie potem
ManfredkotTusi pisze:Dziewczyny, Wy to o wodzie a ja czekam niecierpliwie na podpowiedź w sprawie suchych karm
sunshine pisze:Była już o tym mowa w tym wątku: Applaws, Orijen, Acana, TOTW. Właśnie chcę zamówić kiciom, dla odmiany, właśnie TOTW. Fajnie, że ma tak dobre opinie.
ossett pisze:A Żywiec Zdrój niegazowany może być?
ossett pisze:W ogóle nie słyszalam o Applaws i TOTW. Ale sprawdzę!
Power of Nature Natural Cat Meadowland Mix - kurczak, indyk, łosoś
Naszym celem jest stworzenie receptury, która naśladowałaby naturalny sposób żywienia psów i kotów w oparciu o współczesną wiedzę na temat odżywiania.
Fakty na temat Power of Nature Natural Cat Meadowland Mix - kurczak, indyk, łosoś
* 80 % mięsa - bez produktów ubocznych
* 97 % białka z mięsa kurczaka, indyka i łososia
* Strawność białek zwierzęcych wynosi ponad 92%
* Dostarcza kwasów tłuszczowych Omega 6 i Omega-3 z oleju z łososia oraz tłuszczu indyka w idealnym stosunku
* Bez produktów ubocznych, bez składników gorszej jakości
* Bez białek roślinnych z soi, grochu, fasoli lub ziemniaków
* Bez kukurydzy, bez glutenu
* Mniej niż 8% węglowodanów!
* Lucerna dostarcza naturalnego włókna niezbędnego do prawidłowego trawienia
* Witaminy i minerały z naturalnych źródeł
* Zawiera chelatowane minerały, które są łatwiej wchłaniane przez układ pokarmowy
* Formuła CATactive complex: bioaktywne składniki takie jak witaminy, minerały chelatowane oraz prebiotyki, aby zapewnić kompletne i zdrowe odżywianie wszystkich ras kotów
* Brak sztucznych barwników, konserwantów lub dodatków aromatyzujących
* Konserwowany w sposób naturalny
Power of Nature Natural Cat jest pełną i kompletną karmą dla kotów na każdym etapie życia.
Składniki: suszone mięso z kurczaka, suszone mięso z indyka, świeży łosoś, tłuszcz z indyka (stabilizowany naturalną witaminą E), lucerna, wątróbka drobiowa, olej z łososia (stabilizowany naturalną witaminą E), całe siemię lniane, algi morskie, żurawina, tauryna, prebiotyki, minerały (chelatowane), witaminy.
Analiza: Białko surowe: 44%; Tłuszcz surowy: 18%; Włókno surowe: 2,93%; Wilgotność: 8%; Magnez 0,16%; Omega 6 3,6%; Omega 3 0,9%
Dodatki na kg: witamina A 22999 IU, witamina D3 1000 IU, witamina E (alfa-tokoferol) 400 IU, witamina C 500 mg, miedź (jako chelat miedzi) 20 mg, tauryna 3500 mg. Przeciwutleniacze: ekstrakty tokoferolu pochodzenia naturalnego (witamina E).
Zawiera CATactive - aktywny kompleks: wszystkie ważne dla kotów witaminy i minerały chelatowane oraz prebiotyki FOS/ MOS
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 193 gości