Futerka moje szalone trzy Sonik,Zuzik i Meg :)FOTO s.1,2,3,4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 20, 2010 8:19 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

Ja kocham proporczykowce, ale skubane, niestadne są :-) w przeciwieństwie do Twojego stadka futrzanego i rybnego :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon paź 25, 2010 18:03 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

Kolejne foteczki mojego stadka kochanego:)

Zuziunia:

Obrazek

Obrazek

Sonieczka:

Obrazek

Obrazek

Korinek:

[img[/img]

[img/img]

A na tej fotce Zuzka na prawdę nie była zła,choć po "minie" można by sądzić inaczej :lol:

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie gru 19, 2010 2:03 przez niki2117, łącznie edytowano 1 raz

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Pon paź 25, 2010 18:33 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

Prawdziwe skarby tu odkryłam :love: :lol:
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Wto paź 26, 2010 20:39 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

:1luvu: :1luvu: prześliczne stworzenia;
Zuzia jest pełna dystynkcji,
Sonia słodka
A Niunius z jajem :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto paź 26, 2010 21:25 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

Zuzanna jest prawdziwą damą :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Sonieczka to piękna psinka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie paź 31, 2010 15:00 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

Ślicznie dziękujemy za słowa uznania.
Niestety dziś spotkała nas przykra sytuacja.Sonia obudziła nas rano dusząc się.Nie wiedziałam co się dzieje.Ona biedna nie mogła złapać oddechu,leżała zesztywniała.
Atak trwał ok 20 minut.Potem duszności co 10 minut.Pojechaliśmy do weta.
W związku z chorobą serca i oskrzeli sunia ma oskrzela wypełnione wodą.Zapalenie tchawicy i głośne szmery w sercu.Nie wiem co robić-tak mi przykro :placz: :placz: :placz: :placz: .
Dostała leki (zastrzyki plus tabl.do domu) i chyba już jej lepiej,ale mnie i tak serce boli,że ona tak cierpi :placz: :placz: :placz: .
We wtorek czekają nas jeszcze prześwietlenia i usg,a funduszy brak ech...
Zbadaliśmy jej od razu oczka i okazuje się,że na jedno oko widzi max.10 % na drugie max.20%.Nie widać już siatkówki.Choroba postąpiła na tyle szybko,że nie nadążaliśmy leczyć jej oczu.
Tak bardzo mi przykro :cry:

niki2117

Post » Nie paź 31, 2010 15:27 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

Biedna Sonieczka :-(

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie paź 31, 2010 20:37 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

ojej :( biedna psinka to najmocniejsze kciuki za Sonieczkę i koniczynka na szczęście dla Niej
Obrazek
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon lis 01, 2010 19:03 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

Dziękujemy za koniczynkę-przydała się.Na szczęście dziś ataki króciutkie i było ich połowę mniej niż wczoraj.Jutro jedziemy prześwietlić jej oskrzela,tchawicę,kręgosłup,łapkę bo ma zwyrodnioną no i zrobimy echo serca na razie.Po zakończeniu podawania tabletek jeszcze morfologia.I pozostaje mieć tylko nadzieję,że nie dojdzie żadna nowa choroba.
Przy okazji kici zrobimy przegląd i zobaczymy jak nereczki się sprawują :) Pozdrawiamy

niki2117

Post » Pon lis 01, 2010 19:06 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

czyli full serwis się szykuje- to mocne kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw lis 04, 2010 18:30 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

Sunia ma się lepiej,tabletki pomogły oczyścić organizm z wody i chociaż się nie dusi.Kontynuujemy leczenie,lecz na razie do końca nie wiadomo co się z tego rozwinie.
Lekarz natomiast dał mi iskrę nadziei na Sonci oczka.Powiedział,że nie wróci jej wzrok,ale może odzyska choć z 10%.Przy tak niewielkim widzeniu jakie ma było by to dużo.Wystawił receptę na Quinax i w weekend będziemy wykupywali.Szkoda,że moja (od tyg.ex) wetka nigdy nie widziała w tym problemu,albo "leczyła" na krótką metę jej oczka.Mam do niej żal i postanowiłam zmienić lekarza.
Z Zuzką też idziemy do innego (do tego u którego aktualnie leczę sunię),bo u niej często było tylko :"może się coś robi"-bez szukania przyczyn,a jak przyszło do płacenia to nogi się uginały :( A Zuzka ma problemy czasem z siusianiem i nie będę tego bagatelizowała.

Przegląd szykuje się konkretny i koszt rzędu 350zł-400zł na obie jak dobrze pójdzie,bo jeszcze szczepienie Zuzki.Sama Soncia 3 RTG duże,pełna morfologia,hormony,rozmaz,potas,alat,aspat,mocznik itp,usg jamy brzusznej.Dużoooo teeeego.No i za tydzień wykupić leki,potem zakup karmy,ale to już inne koszty,choć równie spore,bo karmy dla sercowców tanie nie są :( .

niki2117

Post » Czw lis 04, 2010 18:34 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

niki2117 pisze:Sunia ma się lepiej,tabletki pomogły oczyścić organizm z wody i chociaż się nie dusi.Kontynuujemy leczenie,lecz na razie do końca nie wiadomo co się z tego rozwinie.
Lekarz natomiast dał mi iskrę nadziei na Sonci oczka.Powiedział,że nie wróci jej wzrok,ale może odzyska choć z 10%.Przy tak niewielkim widzeniu jakie ma było by to dużo.Wystawił receptę na Quinax i w weekend będziemy wykupywali.Szkoda,że moja (od tyg.ex) wetka nigdy nie widziała w tym problemu,albo "leczyła" na krótką metę jej oczka.Mam do niej żal i postanowiłam zmienić lekarza.
Z Zuzką też idziemy do innego (do tego u którego aktualnie leczę sunię),bo u niej często było tylko :"może się coś robi"-bez szukania przyczyn,a jak przyszło do płacenia to nogi się uginały :( A Zuzka ma problemy czasem z siusianiem i nie będę tego bagatelizowała.

Przegląd szykuje się konkretny i koszt rzędu 350zł-400zł na obie jak dobrze pójdzie,bo jeszcze szczepienie Zuzki.Sama Soncia 3 RTG duże,pełna morfologia,hormony,rozmaz,potas,alat,aspat,mocznik itp,usg jamy brzusznej.Dużoooo teeeego.No i za tydzień wykupić leki,a potem zakup karmy.

cieszę się, że z Sonią lepiej!!!
Mam nadzieję, że rzeczywiście odzyska choć trochę wzrok; dobrze, ze zmieniłaś weterynarza, ze zdrowiem nie ma żartów;
życzę wszystkiego najlepszego :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw lis 04, 2010 18:41 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

trzymaj się mocno!!!!Powodzenia i jak najmocniejsze kciuki za Sunieczkę - żeby dobrze były, a ona wzrok chociaż w 10% odzyskała :ok: :ok: :ok:
co do weta to też podpowiem,że mądrze zrobiłaś zmieniając lekarza na innego :kotek:
niki jeśli brak Ci finansów możę zrób jakiś bazarek?
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw lis 04, 2010 18:52 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

Dzięki Edytko jesteś kochana,ale na razie wystawiłam swoje bazarki,także grosz do grosza...Od rodzinki wyskrobałam parę złotych na krople dla suni,także jakoś krok po kroku idziemy do przodu.Nie mogę się tylko doczekać,aż dojdę do siebie po 3 już operacji kręgosłupa i będę mogła pomyśleć o jakiejkolwiek pracy,bo renta i najniższa wypłata TŻ nie stanowi dużej sumy,gdy się mieszka samemu.
Na badania uzbieram mam nadzieję,najwyżej się dopożyczy,ale przydałaby się karma dla sercowca-jakakolwiek :) .

niki2117

Post » Czw lis 04, 2010 19:04 Re: Przedstawiam moje futerka na razie trzy ;)))

ehhh wiem jak jest ciężko :(
u mnie Meś wymaga specjalistycznej karmy ze względu na jelito grube i powoli brak zębów bo same mu zaczęły wypadać i wiem że spore wydatki masz
może wpisz w tytule że wsparcie finansowe potrzebne?
Obrazek

Edytka1984

[poprzednia][następna]