[Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 12:04 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Szałwia pisze:
Pozdrowienia:
Ciekawe, bo nie wiem konkretnie dla kogo i od kogo ;)
Koleżanka mojej mamy ma kotka z Kotkowa (biało czarny zuch) i dziękuje i pozdrawia. Kotek jest z serii znalezionych w reklamówce, był odebrany od pani, która ma własne dwa psy i kota. Niestety nikt ze znanych mi miau-owiczów do opisu mi nie pasuje. Więc nie wiem do kogo... Ale kotek jest w dobrych rękach, i pani i on są szczęśliwi. To najważniejsze :P.

Koleżanka twojej mamy ma kotka ode mnie, dziękuję za pozdowienia i cieszę się, że Śmietniczek jest zadowolony.
Jestem za usypianiem ślepych miotów i sterylkami aborcyjnymi.

janna019

Od: Pt lip 17, 2009 17:05

Post » Pon paź 18, 2010 15:28 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Janiu - jak zawsze wzruszasz i poruszasz. Piekny wiersz.
A zimę zapowiadają stulecia, aż włos się jeży co z tymi biednymi stworzonkami się stanie. :(

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Pon paź 18, 2010 21:46 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Luspa - obejrzałam ten materiał z onetu co wkleiłaś, poczytałam trochę dookoła. Napisałam do prezesa VIVY (międzynarodowy ruch na rzecz zwierząt, bardzo dobrze mi się z nimi współpracowało). Oni mają siedzibę w Wawie, ale mogą dużo, bo mają kontakty no i możliwości. Dostałam odpowiedź, że sprawę sprawdzą, szukają swoich ludzi i osób odpowiedzialnych za ochronę praw zwierząt na tamtym terenie. Oby się pozytywnie udało coś w tej sprawie pomóc.

XmonikaX

Post » Pon paź 18, 2010 22:25 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Mało piszę...ale czytam i jestem z wami
No i przepraszam za opóźnienie we wstawianiu syfków. Dziś udało mi się jako tako uporządkować stronę.
Jakoś wyszło ostatnio, że trzeba pracować :roll: NO i siara...
Tak na wszelki wypadek - jeśli ktoś nie może się dodzwonić to pliss o smska.

Sobotę (prawie wolną) natomiast spędziliśmy na krio-siłowni 8) Tj Rozpakowaliśmy część zamówienia Krakvetu, zewidencjonowaliśmy. Obawiam się, że spora część może zaliczyć zapalenie płuc - siłownia od 13.30 do prawie 18 i jak wróciłam do domu to ząb na ząb nie trafiał :roll:
Mam nadzieję, że reszta brygady już odtajała :) W każdym razie Lu&Szymon, Kassja, Szałwia zrobili kawał dobrej roboty.
Dziś po rozmowach z dr Renatką ustaliłyśmy, że Uszata powinna być operowana wkrótce. Termin - środa o 12. Bardzo potrzeba dużo ciepłych myśli. Pchelka i Tove zgodziły się porobić za taxi. oby się udało.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon paź 18, 2010 22:31 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

XmonikaX pisze:Luspa - obejrzałam ten materiał z onetu co wkleiłaś, poczytałam trochę dookoła. Napisałam do prezesa VIVY (międzynarodowy ruch na rzecz zwierząt, bardzo dobrze mi się z nimi współpracowało). Oni mają siedzibę w Wawie, ale mogą dużo, bo mają kontakty no i możliwości. Dostałam odpowiedź, że sprawę sprawdzą, szukają swoich ludzi i osób odpowiedzialnych za ochronę praw zwierząt na tamtym terenie. Oby się pozytywnie udało coś w tej sprawie pomóc.

Super, oby się coś ruszyło. Dawaj znaki nam.
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto paź 19, 2010 5:54 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Odpowiedź była natychmiastowa. Oni mogą dużo. Będę informowała na bieżąco. Trzymamy kciuki.

Wiele ciepłych myśli o i dla Uszatki. Wiele dobrego. Trzymaj się kochana!

XmonikaX

Post » Wto paź 19, 2010 7:42 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Koty, o których pisałam, że są koło Telepizzy,na ul. Rzymowskiego nadal tam przebywają. Karmię je codziennie. Są dwa (ok. 3 i 4 miesięcy) i jeden biało czarny, prawie dorosły, płci nie znam. Koty są prawie oswojone, na moje wołanie przybiegają i jedzą w mojej obecności, jednego głaskałam. Nie wiem, czy je bardziej oswajać, bo nie mam nadziei, że znajdą dom, a póki są bardziej dzikie, to dla nich jednak bezpieczniej.
Obrazek

Lion Kid

Od: Sob sie 01, 2009 16:20

Post » Wto paź 19, 2010 8:16 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Wto paź 19, 2010 18:19 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Bursztyn ma cierpliwość :twisted:
Obrazek
tu dzieli swoje posłanko z Gabi

Obrazek
a tu CINDY czyści mu miske :ryk:

Agatko dziś powysyłam Ci zdjęcia Cindy , co by ja ogłosić i pokazać światu

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Śro paź 20, 2010 7:22 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Czy ktoś może polecić dobrego, z doświadczeniem weta dla kota nerkowca?
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro paź 20, 2010 8:06 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

aga&2 pisze:Sobotę (prawie wolną) natomiast spędziliśmy na krio-siłowni 8) Tj Rozpakowaliśmy część zamówienia Krakvetu, zewidencjonowaliśmy. Obawiam się, że spora część może zaliczyć zapalenie płuc - siłownia od 13.30 do prawie 18 i jak wróciłam do domu to ząb na ząb nie trafiał :roll:
Mam nadzieję, że reszta brygady już odtajała :) W każdym razie Lu&Szymon, Kassja, Szałwia zrobili kawał dobrej roboty.
Dziś po rozmowach z dr Renatką ustaliłyśmy, że Uszata powinna być operowana wkrótce. Termin - środa o 12. Bardzo potrzeba dużo ciepłych myśli. Pchelka i Tove zgodziły się porobić za taxi. oby się udało.

połowa brygady, znaczy się my :mrgreen: , mamy się świetnie i polecamy się na przyszłość :mrgreen:

i trzymamy kciuki za Uszatkę :ok:

Janiu, powiem to jeszcze raz i publicznie - super jest to Twoje Kiciusiowo :ok:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Śro paź 20, 2010 9:43 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

i jeszcze jedno...
czy ktoś może mi pożyczyć 1 transporter na jutro???? muszę pojechać z footrami do weta, a do jednego już się nie zmieszczą :twisted:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Śro paź 20, 2010 10:08 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Lu, mam wolny transporter, mogę pożyczyć. I kocią torbę także, nie wiem ile tam sztuk masz do przewiezienia ;)

Ula, ja swojego nerkowca leczyłam na Bstoczku... Bardzo ważna jest dieta, renal, ewentualnie dodatek do karm Ipakitine, no i badania oczywiście. Mam karmę typu Renal, z chęcią przekażę Twojemu kiciowi.
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Śro paź 20, 2010 16:48 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

aga&2 pisze:już już piszę...
Operacja przebiegła pomyślnie.
Tj rozpoczęła się z lekkim opóźnieniem (Pchelka dzięki za cierpliwość - pchełka robiła za taxi "do" no i trzymacza do golenia i wkłuwania wenflonu- żeby nie tracić czasu już po podaniu narkozy)
Zakończyła się ok 14.30 - dłuuuugo to trwało.
Kicia miała w środku nieźle poprzestawiane, niestety. Wątroba częściowo przyrosła do resztek przepony. Po zszyciu przepony ciężko było umieścić narządy we właściwych miejscach i wszystko dopasować. Takie puzzle trochę...
Obecnie ma dość twardy brzuszek właśnie dlatego, że wszystko się musi ułożyć.
Narazie wszystko jest dobrze, ale potrzeba dużo ciepłych myśli.
Najbliższe dni będą decydujące...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro paź 20, 2010 18:45 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

Ku pokrzepieniu serc http://wyborcza.pl/1,82709,8541149,Wyob ... kotem.html
Aż trudno uwierzyć znając nasze realia
Obrazek

tove

Od: Pt mar 20, 2009 15:21

[poprzednia][następna]