Moderator: Estraven
, znam to, używałam,można 3 dni dawaćAnna Rylska pisze:Ja-Ba dziękuje, znam to, używałam,można 3 dni dawać
U Samsonika to się nie sprawdziło, on ma bardzo poważny zespół złego wchłaniana, dopiero 4 antybiotyk u niego zadział, nadawał się, po 2 pierwszych praktycznie nie było żadnej poprawy, po 3 wymiotował bardzo.
W tej chwili leczenie trwa już chyba 29 dni, jutro mamy skończyć kroplówki, leki nadal będzie brał i na anemię też.
Usg tez nie wykazało przyczyny tych biegunek i nie przyswajania pokarmu,chudnięcia drastycznego, doszło tylko lub aż - na usg - zwyrodnienie wątroby i piasek, kryształki w nerkach; hormony też ma ok, białko we krwi wyszło za wysokie.
W tej chwili dostaje całą masę leków jeszcze ( antybiotyk, catosal, b12 i czasami atropina na wymioty), w domu amylan na podrtawienie pokarmu i steryd, i oczywiście ścisła dieta - jest na intestinalu mokrym i purinie weterynaryjnej intestinal - suchej- to jednyna karma, która z z suchych lubi.
Na razie jest ok, stabilnie, steryd bierze od 4 dni, dzis bedzie piąty dzień, mamy wszyscy wielką nadziej,ze przytyje - waży tylko 2,35 kg.
Naprawdę wymaga bardzo duzej uwagi i opieki. To co przezyłam w ciągu ostatniego miesiąca z nim, po prostu przechodzi czasami moje pojęcie, samo leczenie i diagnozowanie kosztował nas ogromne pieniądze ale jest efekt, nie poddałam się!
Do tego mamy jakiś wiru z domu, do wczoraj 6 kotów miało biegunkę, dziś nasz Rudi też dostał biegunki.
Jeśli ktoś ma nie potrzebną już, może sie podzielić karmą typu intetsinal sucha i mokra - każą ilość przyjmiemy z ogromną wdzięcznością
Tak walczysz o te biedne koty. Dlaczego, co się polepszy, to się ...

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], bea3, pvpm, sebans i 48 gości