Biedne Wiejskie Koty-Prosimy o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 19, 2010 20:07 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Ciepła pisze:i ja zaglosowalam na stronie krakvetu :ok:
Iwonko trzymam kciuki za Ciebie i za malenka :ok:
staraj sie kobieto zdeczko odpoczac :roll:
jutro mam zawiezc koty na sterylki :ok:

odpoczne kiedyś tam :twisted:
poleżałam chwilkę ale mnie nosiło

zaraz polece do wsi
wróce to moze cos jeszcze skrobnę
trzymam Cieplutka za sterylki :ok:

ja też jutro jase z Kotami
Rudek i Myszka

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto paź 19, 2010 20:08 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Kociamko bede trzymac kciuki ja puszcze kierownice :mrgreen: :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Wto paź 19, 2010 21:38 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Boli mnie brzuch :roll:
jakiś skur... zawiązał linkę na mojej dróżce
od drzewka do drzewka
wyryłam jak złotko
karma rozsypana

ach czasem mam dosyć :evil:

Kociama

Post » Wto paź 19, 2010 21:40 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Chole*a!
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Wto paź 19, 2010 21:41 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

po co to ludzie robią? :( nie rozumiem. hlip.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto paź 19, 2010 21:41 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Robia to bo mają mnie i Kotów serdecznie dosyć :(

Kociama

Post » Wto paź 19, 2010 21:53 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Brak słów,po prostu brak słów :conf: 8O 8O Co za jakiś wstrętny padalec,niech go skręci!!!
Kociamko,mam nadzieję,że to nic poważnego? Pisałaś wcześniej,że ktoś kręci się koło Twojego domu,może powinnaś to zgłosić teraz,po tym co Ci się przytrafiło?Przesyłam ciepłe myśli i głaski dla futrastych :ok:

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Wto paź 19, 2010 21:57 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Koteczki karmę wyjedzą.
Dobrze, że się nie połamałaś.
Słów brak, jak można tak postępować. To jest celowe nastawianie na życie.
Za jutro :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro paź 20, 2010 7:20 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Niech se ten sznurek zawiąże na swoim chorym łbie,mózg mu się ściśnie i klepki się dopasują.Bo pewnikiem się obluzowały.Mogłaś szłapę złamać :evil: Melduję,że wreszcie udało mi się zagłosować,bo też miałam trudności techniczne. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro paź 20, 2010 7:40 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Ja bym mu sznurek związała nie powiem na czym!!!! :evil: :evil: :evil:

Iwuś mam nadzieje, że nic Ci nie jest.
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Śro paź 20, 2010 8:19 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

BUSIO pisze:Brak słów,po prostu brak słów :conf: 8O 8O Co za jakiś wstrętny padalec,niech go skręci!!!
Kociamko,mam nadzieję,że to nic poważnego? Pisałaś wcześniej,że ktoś kręci się koło Twojego domu,może powinnaś to zgłosić teraz,po tym co Ci się przytrafiło?Przesyłam ciepłe myśli i głaski dla futrastych :ok:

ja myślę, że czas zgłosić to "organom", a gdybyś tak jechała rowerem albo motorem? 8O
może "organa" powinny wiedzieć, że ktoś obcy się kręci koło domu, nastaje na Twoje zdrowie (może i życie)
pisałaś kiedyś, że strzelano z wiatrówki, coś tego za duzo się nazbierało
nawet, jeśli nie wykryją sprawcy to niech spiszą protokół, pochodzą po wsi, popytają ludzi, może widok munduru odstaszy tego "dowcipnisia" :twisted:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro paź 20, 2010 8:20 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Złóż zawiadomienie o przestępstwie na policji. Powiedz też o tym kręceniu się. Jak nie chcą przyjąć, napisz w trybie administracyjnym skargę do zwierzchności (jeśli masz komisariat - do komendy powiatowej, jeśli taką komendę - do komendy miejskiej, do komendantów. Albo (to łagodniejsze) idź na rozmowę do bezpośredniego komendanta. Sznurek zawiazany przez drogę to wg mnie przestępstwo z art. 174 kodeksu karnego:
§ 1. Kto sprowadza bezpośrednie niebezpieczeństwo katastrofy w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Jeżeli sprawca działa nieumyślnie,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3 .
Jeśli to polna ścieżka, to moja kwalifikacja prawna może byc dyskusyjna
Czasem fakt, ze policja porozmawia z ludźmi studzi głowy
Zrób zdjęcia, jeśli możesz. Co do obrażeń, moga zażądać obdukcji, ale przestępstwo pozostaje takim nawet bez niej
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro paź 20, 2010 8:28 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Dziewczyny dobrze piszą, lepiej to zgłosić :roll:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Śro paź 20, 2010 8:34 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Skonsultowałam sie ze specjalistą.
Jeżeli odniosłaś obrażenia powodujace rozstrój zdrowia powyżej 7 dni, to jest to przestępstwo z art 177 kk:
Art. 177. § 1. Kto, naruszając, chociażby nieumyślnie, zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, powoduje nieumyślnie wypadek, w którym inna osoba odniosła obrażenia ciała określone w art. 157 § 1,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli następstwem wypadku jest śmierć innej osoby albo ciężki uszczerbek na jej zdrowiu, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8

Jezeli poniżej 7 dni ,to jest to wykroczenie z art 86 kodeksu wykroczeń
Art. 86. § 1. (7) Kto na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu, nie zachowując należytej ostrożności, powoduje zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym,
podlega karze grzywny.
§ 2. Kto dopuszcza się wykroczenia określonego w § 1, znajdując się w stanie po użyciu alkoholu lub podobnie działającego środka,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

To o obrażeniach:
Art. 157. § 1. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia, inny niż określony w art. 156 § 1,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwający nie dłużej niż 7 dni,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 lub 2 działa nieumyślnie,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku
.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro paź 20, 2010 9:09 Re: Biedne Wiejskie Koty-Ebiś chce żyć-Jestem załamana :(

Teraz to już po ptokach, nie znajdą gnojka ... :evil:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

[poprzednia][następna]