Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 19:26 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

Daga, nie przywiozłam koteczka, bo nie było :P był za to pies. Zaczepno-obronny. Sięgał mi nawet nie do pół łydki, ale rządził, aż strach :lol:

Gosiaa, bo to są wybiegi takie jakby "podręczne"... Stadninę z dwóch stron okalają pastwiska.
Tu widać z jednej strony - to pastwisko ciągnie się aż do tego lasu na horyzoncie.
Obrazek

Z drugiej strony jest podobnie. Specjalnie dobrana i pielęgnowana trawa po horyzont...
Niestety tego dnia trochę mżyło, a wtedy dyrekcja zabrania wypuszczania koni luzem :roll: są zbyt cenne... a ruszać się muszą, inaczej mogą mieć problemy zdrowotne. Więc masztalerz wyprowadza je na te podręczne wybiegi i pogania. Latają 10-15 minut i są wołane z powrotem do stajni. A błoto, no cóż, tam jest glina, nie ziemia :( ostatnio lało, jest mokro, a dodatkowo koniowi nie powiesz, żeby nie sikał na wybiegu...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon paź 18, 2010 20:47 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

fajna wycieczka, mimo iż pogoda licha była! zazdraszczam! :mrgreen:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon paź 18, 2010 21:37 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

Pieknie! Kocham koniki, maja na mnie zbawienny wplyw. Jak mi zle chodze szczotkowac, robic nozeta i w ogole co sie da do zaprzyjaznionej stadniny. I wracam jak nowonarodzona :lol:
Co za gupek z tego wlasciciela, ktory zostawil klaczke z maluchem, eh...Kurtke tez mam zawsze przezuta, a torebke polizana :lol:
Zdjatka wspaniale! 8)
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto paź 19, 2010 8:20 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

Konie - moje niespełnione marzenie i wielka miłość :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Może jeszcze kiedyś je zrealizuję :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto paź 19, 2010 8:37 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

Na zwierzyńcu ogólnym masz chyba 3 konie do adopcji - tak że mówisz-masz :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 19, 2010 8:45 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

I będe je trzymać na podwórzu na tyłach redakcji w samym środku Starego Miasta utrzymując z pencji urzędnika samorządowego :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto paź 19, 2010 9:13 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

Wiesz, to by było niezłe wyzwanie pewnie (tzn. z tą pensją) :wink: - jak by nie było wiele stajni oferuje coś w rodzaju pensjonatu - trzymasz u nich konia i łożysz na jego utrzymanie oraz przyjeżdżasz i dbasz o konia/ jeździsz na nim etc.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 19, 2010 9:22 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

Tak poważnie to masz rację oczywiście z tym pensjonatem ale to wciąż jest poza moim zasięgiem. :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto paź 19, 2010 9:29 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

etam, po pracy, w letnie wieczorki latałabyś sobie po osiedlowych trawniczkach, kosiła i suszyła - i już masz przynajmniej siano na zimę ;)

niedaleko naszego nowego miejsca zamieszkania, dosłownie kilka domów obok, jest stajnia... nie wiem ile mają koników, bo widuję raptem dwa-trzy. Te konie są pod rekreację, mam bliziutko, ale jedno mnie powstrzymuje: powiedzmy, że jakoś się na tego konia biednego wtarabanię. KTO i JAK mnie potem zdejmie? bo że sama nie zlezę to pewne :oops:

Georg-inia

Post » Wto paź 19, 2010 9:31 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

Ja mam odwrotnie :roll:
Kurdupel jestem i ktoś musiałby mnie na zwierzątku zainstalować :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto paź 19, 2010 9:48 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

Ależ miałaś koniowo-fajowo w Michałowie!!!
Ech, kocham konie, ale już od dawna nie jeżdżę - ja żałuję, koniki wcale :wink:

Chciałam się pochwalić :oops: , że wreszcie osobiście poznałam i nawet pogłaskałam Georga 8) Rewelacyjny z niego kocurrro - piękny i charakterny, z wielką osobowością :1luvu: :1luvu: :1luvu: A jak słodko wygląda rozespany pod kołderką :mrgreen:

Miriam to prawdziwa piękność :love: , chyba po swojej Dużej 8)

Lorenzo, słodziak rozbrykany, ale taaaaki grzeczny, że hej 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Rudeczek - boski, wielki, wystraszony gapciuś :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A Wiesiek - wiadomo - klona kcem :piwa:

Inga, dziękuję Wam za wspaniałe przyjęcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Następnym razem już na pewno materacyk będzie potrzebny :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto paź 19, 2010 19:58 Re: Klemens[']Georg,Miriam. I tymczasiki dwa :)

opisała każdego kota, opisała TZ-ta, a ja to co? pies? gdzie zachwyty nad moją urodą, charakterem i grzecznością, a? :twisted: :lol:

Dziś Georg dostał święty spokój. Święty spokój jest srebrno-rudy, ma 4 m-ce i jest kocią dziewczynką. 8) Żal mi już było dymniaka, siedział całe dnie razem z tym czarnym tornadem o nazwie Lorenzo i po minie widać było, że mu źle i szaro. No to przywlekłam koleżankę dla Lorenza, w podobnym wieku, niech się zajmą sobą i zostawią Dziadka Georga w spokoju. o!

10 minut po wypuszczeniu z transporterka Georg miał główkę na sprężynce obrotowej. Chciał popatrzeć, jak małe się ganiają. Wyglądało to mniej więcej tak:
Obrazek

20 minut po uwolnieniu Lamii, Georg leżał na szczycie wiklinowej wieży, łapkami do góry, z błogą miną i udawał tylko że nie słyszy odgłosów galopady. A może faktycznie nie słyszał, skoro niebezpieczeństwo wylądowania mu na grzbiecie małego czarnego potwora spadło prawie do zera?...? chyba, że tym razem zaskoczą go dwa potwory :strach: ale więcej towarzyszy dla towarzyszy nie przewiduję :twisted:

Georg-inia

Post » Wto paź 19, 2010 20:00 Re: Klemens[']Georg,Miriam. Relacja dla koniarzy ;)

jerzykowka pisze:Ależ miałaś koniowo-fajowo w Michałowie!!!
Ech, kocham konie, ale już od dawna nie jeżdżę - ja żałuję, koniki wcale :wink:

Chciałam się pochwalić :oops: , że wreszcie osobiście poznałam i nawet pogłaskałam Georga 8) Rewelacyjny z niego kocurrro - piękny i charakterny, z wielką osobowością :1luvu: :1luvu: :1luvu: A jak słodko wygląda rozespany pod kołderką :mrgreen:

Miriam to prawdziwa piękność :love: , chyba po swojej Dużej 8)

Lorenzo, słodziak rozbrykany, ale taaaaki grzeczny, że hej 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Rudeczek - boski, wielki, wystraszony gapciuś :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A Wiesiek - wiadomo - klona kcem :piwa:

Inga, dziękuję Wam za wspaniałe przyjęcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Następnym razem już na pewno materacyk będzie potrzebny :lol:

No trudno, miałaś szczęście... :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto paź 19, 2010 20:08 Re: Klemens[']Georg,Miriam. I tymczasiki dwa :)

Foty dzieciaka dawaj.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto paź 19, 2010 20:21 Re: Klemens[']Georg,Miriam. I tymczasiki dwa :)

pisiokot pisze:Foty dzieciaka dawaj.

tu siom ;)
viewtopic.php?f=13&t=117166&start=75

Georg-inia

[poprzednia][następna]