Cz-wa 6-kociąt już w domkach, szylkretka znalazła DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 15:31 Re: Cz-wa - 5 kociąt w DT, kto uratuje 6-histeryka - pomocy!!!!

Oj, to może naprawdę coś mu jest? Bo jeśli tylko się zraził do ludzi, to Feliway powinien zadziałać. Trzymam kciuki.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon paź 18, 2010 16:01 Re: Cz-wa - 5 kociąt w DT, kto uratuje 6-histeryka - pomocy!!!!

Dzwoniłam do opiekunki. Kocię miauczy rozpaczliwie cały czas w tempie 60/min, słychać go głośno w słuchawce. Na nic nie reaguje tylko rzuca się stale po kontenerku....... Nie mają Felivaja, jest drogi....,Widzieli,że nie był przygnieciony podczas łapanki.......
To tylko 6-7tygodniowy kotek, juz wyczerpany...........

..

Samantha

Od: Śro sty 31, 2007 21:51

Post » Pon paź 18, 2010 17:11 Re: Cz-wa - 5 kociąt w DT, kto uratuje 6-histeryka - pomocy!!!!

Niestety, finansowo nie mogę pomóc :( czy nie można wypuścić kicia do łazienki?
On chyba tak źle znosi zamknięcie.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Pon paź 18, 2010 17:26 Re: Cz-wa - 5 kociąt w DT, kto uratuje 6-histeryka - pomocy!!!!

Tu nie chodzi o pomoc finansową.
Kocurek na pewno źle znosi zamknięcie, martwię się o niego.
Ja bym leciała do weta o jakiś środek nasenny, może zastrzyk uspakajający, może wystarczy tylko odrobina ludzkich środków nasennych do wody, by się wyspał i po prostu sam wypoczął i dał innym wypocząć.
To już nie kotek, tylko kłębek nerwów............w kontenerku wszystko powywalane, porozlewane, nawet niewiadomo ile zjadł, ile wypił......Miauczy wciąż bezustannie.......

Samantha

Post » Pon paź 18, 2010 18:03 Re: Cz-wa - 5 kociąt ma opiekę, 6-histeryka - nie chcą!!!!

Kocurka nie wypuszczą do łazienki, bo tam już inny kotek, i w pokoju też inny..... nie będzie wypuszczony

Samantha

Post » Pon paź 18, 2010 18:32 Re: Cz-wa - 5 kociąt ma opiekę, 6-histeryka - nie chcą!!!!

Dlaczego go do diabła odizolowano od rodzeństwa? Jak ma byc spokojny jak wszystko mu znikło z zycia.Sorki za ton,ale to oczywiste ,ze drzec japę będzie i drapać będzie.Jak ma pokazać,ze jest nieziemsko przestraszony i zestresowany.Dlaczego zakładano,ze ma byc spokojny jak siostry.Możve byc słabszy,bardziej płochliwy...Dzień ,dwa przytulony do rodzeństwa uspokoił by sie. Nie ma nigdzie napisane,ze ma być spokojny.To maluch,dzieciak...Czy jak dzieci idą do przedszkola bez rodzeństwa,rodziców i bliskich to zamyka sie je za płacz i złość w toalecie? Czym dłuższa rozłąka tym gorzej dla niego.Jeszcze chwila to one go nie przyjmą. Prosze o nie przypinanie mu łatki dzikusa. Dzieciak w tym wieku to tylko dzieciak.I oswoić nie jest trudno jeśli cierpliwosci starczy.Uważam,że błąd zrobiono już na poczatku krzywdząc malca bardzo odseparowaniem.Straty mogą być duże. Oby własnie teraz nie zaczął chorować.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon paź 18, 2010 18:33 Re: Cz-wa - 5 kociąt ma opiekę, 6-histeryka - nie chcą!!!!

I nie ma tu histerii.A jeśli nawet to jest histeria dzieciaka wrzuconego do czarnej studni.Zimnej i obcej!
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 18, 2010 19:12 Re: Cz-wa - 5 kociąt ma opiekę, 6-histeryka - nie chcą!!!!

Samantha, co z kociakiem?
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Pon paź 18, 2010 19:38 Re: Cz-wa - 5 kociąt ma opiekę, 6-histeryka - nie chcą!!!!

ASK@ ma rację, zawsze w stadzie jest jakiś cykor i tak reaguje, przecież nigdy nie był zamknięty, to chyba jego najgorzej było złapać? czyli kotek indywidualista, a tu w klatce

Samantha, powiedz tym Państwu, żeby szybko włozyli do sióstr

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Pon paź 18, 2010 19:39 Re: Cz-wa - 5 kociąt ma opiekę, 6-histeryka - nie chcą!!!!

Greta_2006 pisze:Samantha, co z kociakiem?

:?:
Ja to się bjoę,ze kocie pójdzie na zmarnowanie. To lepiej było zostawic go z matką jak ma tak skończyć. Straty mogą być niepowetowane. Mały jest więc szybko sie odwodni, zmarnieje.Jak mozna zamknąć dzieciaka w ciasnym kontenerku!!!Z dala od rodziny! Bo nie spełniał warunków i wyobrażeń?
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 18, 2010 20:01 Re: Cz-wa - 5 kociąt ma opiekę, 6-histeryka - nie chcą!!!!

Bosz, żal mi tego biedaka :( w ogóle nie zrozumiałam dlaczego został odizolowany 8O )
ASK@ ma rację, trzeba go dołączyć do sióstr bo faktycznie go nie przyjmą za kilka dni, przytuli się biedaczek do siostrzyczek i będzie sielankowo dla wszystkich
Wydaje mi sie, że napisano że dom nie ma doświadczenia a teraz czytam,że w łazience kot w jednym pokoju kot więc chyba jakieś doświadczenie ma
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon paź 18, 2010 20:12 Re: Cz-wa - 5 kociąt ma opiekę, 6-histeryka - nie chcą!!!!

ASK@ pisze:
Greta_2006 pisze:Samantha, co z kociakiem?

:?:
Ja to się bjoę,ze kocie pójdzie na zmarnowanie. To lepiej było zostawic go z matką jak ma tak skończyć. Straty mogą być niepowetowane. Mały jest więc szybko sie odwodni, zmarnieje.Jak mozna zamknąć dzieciaka w ciasnym kontenerku!!!Z dala od rodziny! Bo nie spełniał warunków i wyobrażeń?

Ja też się tego obawiam, bo on pewnie nie je, nie pije, nie sika...
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Pon paź 18, 2010 20:16 Re: Cz-wa - 5 kociąt ma opiekę, 6-histeryka - nie chcą!!!!

Samantha?
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon paź 18, 2010 20:24 Re: Cz-wa - 5 kociąt ma opiekę, 6-histeryka - nie chcą!!!!

muszą go wypuścić do rodzeństwa, inaczej się nie uspokoi! To okrutne.
Nie trzeba go dotykać przez jakiś czas. Przytulony do rodzeństwa powinien dojśc do siebie i stac się odważniejszy.
Trudno, żeby zachowywał się inaczej, jesli stracił wszystko i jest w obcym miejscu.

Jeśli trzeba go zabrać do weta, można ubrać rękawiczkę...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pon paź 18, 2010 20:26 Re: Cz-wa - 5 kociąt ma opiekę, 6-histeryka - nie chcą!!!!

Alex405 pisze:Trudno, żeby zachowywał się inaczej, jesli stracił wszystko i jest w obcym miejscu.
Zamknięty w ciasnym kontenerze...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

[poprzednia][następna]