ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 10, 2010 19:26 ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

Łodź, Al. Kościuszki 122. Oswojona kotka + 4 tegoroczne kociaki (około 5 m-cy). Tyle widziałam, podobno kotów jest osiem (tyle widziano, może być więcej).

Trzeba pokastrować to całe towarzystwo. Oprócz tego kocia jest przesłodka, bardzo miziasta. Ma wyciągnięte sutki, pewnie karmi następny miot.

Jaka jest sytuacja dziewczyny? Może ktoś to połapać i wykastrować? Nie mówię teraz, bo pewnie już nie ma za co. Ale mógłby się ktoś się zająć tematem jak będą jakieś talony na kstrację?

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie paź 10, 2010 21:22 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

:!:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon paź 11, 2010 9:59 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

Czy tmi kotami sie ktoś zajmuje? Znaczy jest tam jakaś karmicielka?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon paź 11, 2010 10:05 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

Wrzucę link do wątków pomocowych.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon paź 11, 2010 20:07 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

andorka pisze:Czy tmi kotami sie ktoś zajmuje? Znaczy jest tam jakaś karmicielka?

O kotach wiem tyle co powyżej napisałam. Miski stoją. Koy nie wyglądają na zagłodzone.
Trzeba się przejść i popytać mieszkańców czy jest ktoś kto karmi je regularnie.

Wiem, że to kolejna robota, że wam w Łodzi roboty nie brakuje, ale chciałabym jakoś pomóc tym kotom. Jak się ich nie wykastruje, to w przyszłym roku będzie nie osiem najedzonych kotów, a piętnaście wygłodniałych. No i tej kocicy strasznie mi żal, jest taka miziasta :(

Gdybym była na miejscu sama bym się tym zajęła, ale mieszkam w W-wie.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob paź 16, 2010 18:02 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

1. Kotka się okociła. Kiedy ją widziałam była widocznie w wysokiej ciąży. Miała bardzo widoczne sutki, myślałam, że już karmi.
Kurna, gdybym wiedziała, to bym ją wzięła do Koterii. Ale trudno czasem to ocenić. A nikogo kto by znał te koty tam nie było.
2. Okoliczni ludzie są jak najbardziej za kastracją. Nawet dzwonili do Kociej Mamy, ale dowiedzieli się, że kasy na kastrację niet.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob paź 16, 2010 18:07 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

Zaznaczam...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob paź 16, 2010 18:09 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

Zaznaczę , później będę kombinować.
Może dam radę załatwić ciachania gratisowe ,ale DT raczej nie :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Sob paź 16, 2010 18:15 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

Dzięki dziewczyny.

Z kotką to trzeba jeszcze poczekać, nie można zabierać matki dzieciom. Może te dzieci jakimś cudem dożyją wiosny.

Co do reszty kotów:
Jedna kotka jest już podobno wykastrowana. Na czyjś prywatny koszt, także trzeba się dowiedzieć, która to. Jak była kastrowana prywatnie, to pewnie nie ma naciętego ucha.
Kociaki 4 szt.- około 5 m-cy, podobno jedna kocica, reszta chłopaki, ale to oczywiście nic pewnego.

Kotów w sumie jest osiem - ja widziałam 5 plus ta wykastrowana kotka, czyli o co najmniej dwóch nic nie wiemy.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon paź 18, 2010 15:29 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

No tak , jak jest ciachnięte na własny koszt to uszka ma całe :?
Jej , osiem to sporo :(
Najpilniej to wysterylizować kocice , kocury można zostawić póki co :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Pon paź 18, 2010 16:36 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

No jasne, że kotki w pierwszej kolejności :) Czyli jednak w zeszłym tygodniu była karmiąca. To dobrze, bo już się gryzłam, że nie zabrałam jej do W-wy na aborycyjną.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw paź 21, 2010 14:27 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

genowefa pisze:No jasne, że kotki w pierwszej kolejności :) Czyli jednak w zeszłym tygodniu była karmiąca. To dobrze, bo już się gryzłam, że nie zabrałam jej do W-wy na aborycyjną.

Genowefa , Ty mieszkasz w Łodzi czy w Wa-wie ?
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Czw paź 21, 2010 17:14 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

Gdybym w Łodzi mieszkała, to bym się sama tym zajęła, a nie komuś doopę zawracała.
W Łodzi czasem bywam, ponieważ z Łodzi pochodzę i tam mieszkają moi rodzice.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw paź 21, 2010 17:22 Re: ŁODŹ. Stado kotów do KASTRACJI + OSWOJONA KOTKA. FOTO!

genowefa pisze:Gdybym w Łodzi mieszkała, to bym się sama tym zajęła, a nie komuś doopę zawracała.
W Łodzi czasem bywam, ponieważ z Łodzi pochodzę i tam mieszkają moi rodzice.

Acha.
Kurde , czemu tego czasu jest tak mało ,a kotów i psów tak dużo ? :(
Ja nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego , no ,ale muszę się wybrać na to Kościuszki..
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16