BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! W DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 17, 2010 13:35 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

czyżby szykował się dom dla ślicznej Bimbolki?!
Paluszek

Post » Nie paź 17, 2010 16:59 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Ratta pisze:Pytam, bo rozglądam się za kotkiem, który mi moich łagodnych psów nie uszkodzi, ale też nie bedzie umierał ze strachu na sam ich widok. Ogłoszenia nie daję jeszcze, bo dopiero nieśmiało się rozglądam :wink:

Bimboła nie należy do kotów, które umierają ze strachu, to jest pewne.
Pomimo, że goni koty, to żadnych krwawych scen tutaj nie było. Gdyby były, to nie wypuszczałam bym jej nawet wtedy gdy jesteśmy w domu.
Nie wiem jak psy, ale koty starają się unikać walki wprost. Dominuje raczej walka psychiczna, straszenie, czasem się pogonią. Fizyczne starcia są dla nich ostatecznością.

Ratta pisze:Nie miałabyś może możliwości wykonania psiego testu :) ? Może znajomi/rodzina mają prokociego psa i zgodziliby się na sprawdzenie małej?
Aha, i jeszcze zapytam: jest to bardziej kocia indywidualistka, czy rozmiziana mrucząca pieszczocha?

Nie mam możliwości wykonania testu. Poza tym uważam, że takie testy są całkowicie bez sensu. Wiadomo, że zwierzęta, które się nie znają będą reagować na siebie ze strachem i/lub agresją. Żeby się przekonać, czy zwierzaki się zaakceptują potrzeba czasu, czasu i jeszcze raz czasu. Czasem tygodnia, czasem dwóch, czasem nawet miesięcy.
Nie oddam jej też "na próbę".

Bimbołę mogę oddać do domu z psami. Co jak co, ale krzywdy to ona nie da sobie zrobić.

Jeśli jesteś zaiteresowana Bimbołą to napisz do mnie na pw.

Tymczasem... Bimboła w wersji kanapowej:
Obrazek

i spacerowej:
Obrazek

Więcej zdjęć:
http://picasaweb.google.pl/gienia.gienk ... eat=email#
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie paź 17, 2010 17:43 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Futro ma tak pięknie błyszczące :D .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie paź 17, 2010 20:23 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Wspaniała jest :) Kocia Królowa :)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie paź 17, 2010 20:58 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Genowefa, masz pw :)

Uważam, że branie kota, który mógłby być agresywny wobec moich czworonożnych domowników, byłoby dużą nieodpowiedzialnością z mojej strony, a każdy transport to dla zwierzęcia stres. Bimboła jest naprawdę piękna, zakochałam się w jej oczach :1luvu:
Niestety, dobro moich psich staruszek jest tu na 1szym miejscu :(

Ratta

Od: Nie paź 10, 2010 11:18

Post » Pon paź 18, 2010 8:41 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

piękna :1luvu:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon paź 18, 2010 9:22 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

wrzuciłam ogłoszenie
10minut temu
i już (ja :roll: ) miałam telefon po Bimbołę 8O
pani się mnie wypytała dlaczego genowefa chce ja oddac i w ogóle... ale chyba ją Ursus zniechęcił, jak usłyszała, ze kot z Kociej Mafii Tarchomińskiej tam mieszka ;) Poza tym jakaś dziwna była, nie wiem Aga czy zadzwoni do Ciebie.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon paź 18, 2010 10:53 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Mysza pisze:chyba ją Ursus zniechęcił, jak usłyszała, ze kot z Kociej Mafii Tarchomińskiej tam mieszka ;)

No widzisz, a Panie chętne na Milusia były gotowe jechać po niego na Tarchomin z Ochoty. Zastanawiały się biedne jak tam dojadą po ciemaku. Bardzo się ucieszyły, że kot z Kociej Mafii Tarchomińskiej mieszka w Ursusie ;)
Zawsze mów, że to filia ;)
Jak dziwna, to niech lepiej nie dzwoni ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon paź 18, 2010 10:56 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Ja :1luvu: Ursus i :1luvu: czarne koty

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon paź 18, 2010 14:23 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Jaka Królowa jest piękna :1luvu: ...

Nie będę pokazywać jej zdjęć Busiaczkowi, bo Busiaczek nie ma takiego cudnego lśniącego footerka i mogłaby być zazdrosna :wink:
A przecież też jest Królewną.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon paź 18, 2010 14:28 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto paź 19, 2010 18:22 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Paluszek pisze:czyżby szykował się dom dla ślicznej Bimbolki?!

Ratta oderała moje pw i od tej pory ani do widzenia ani ...
Także nie. Ratta może się już do mnie nie odzywać.

Bimboła czeka na poważny domek.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto paź 19, 2010 18:38 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

W razie czego ja mogę wziąć. Wszak zbieram czarne :mrgreen:
Tylko co będzie, jak mi moje Dranie pozjada :strach: ???
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto paź 19, 2010 18:46 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

genowefa pisze:

Poczekaj, może się coś wydarzyło, czasem tak na pierwszy rzut coś wygląda "'nie tego"...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto paź 19, 2010 18:49 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Marcelibu pisze:
genowefa pisze:

Poczekaj, może się coś wydarzyło, czasem tak na pierwszy rzut coś wygląda "'nie tego"...

Jak coś wydarzyło, to ktoś poważyny daje znać. Takie jest moje zdanie na ten temat.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]