To kotki Osamki portret w bieli

Czekała na nas pod drzwiami, pod którymi znalazła się nie wiadomo skąd. Miała zostać na chwilkę i znaleźć sobie jakiś fajny domek. Mieszkaliśmy wtedy z trzema koteczkami. Ale, tak jakoś się zasiedziała i jest z nami do dziś. Była wielkim rozbójnikiem, napadała na inne kotki i jeździła na nich wierzchem

Rok temu zamieszkał z nami Hakim

... maleńki wypłosz. Nasze koteczki były z nami tak długo, że zapomnieliśmy jak wygląda kociak. Był taki maleńki, że aż trudno było w to uwierzyć - delikatna i krucha istotka. Oczywiście to były tylko pozory - bo już od następnego ranka zaczął się przygotowywać do roli drapieżnika i pogromcy myszy i nornic

Teraz on dokuczał starszej kotce i przeszkadzał jej w filozoficznych rozmyślaniach o zachodzie słońca. A Osama - okazała się wspaniałą kocicą. Nauczyła młodego jak polować - przynosiła jaszczurki i puszczała mu przed nosem ... udostępniła mu swoje tereny łowieckie ... Jest Kocicą Wielką....
Młody chyba tego nie docenia - na Osamę dalej napada... za to uwielbia się prowadzać "ogon w ogon" ze swoim najlepszym przyjacielem

Bardzo lubi wkładać mu głowę do miski z jedzeniem i sprawdzać czy psy jadają lepiej niż koty .... okazuje się, że nie. No i oczywiście Hakim nie jest w stanie zrozumieć, dlaczego jego najlepszy kumpel nie pozwala sobie wyszarpnąć smakowitej, szpikowej kości... przecież starczyło by dla nich obu

W sumie, mały kotek pewnie sobie myśli - "taki duży urosnę" ! A wtedy dołożę temu, okropnemu pierwotnemu psu, który gania mnie po domu i czasami okropnie się marszczy i szczerzy kły... jakby nie wiedział, że od tego robią się fatalne zmarszczki

Pewnie teraz zostanę napadnięta - że koty wychodzące, rosyjska ruletka i takie tam. Do tego dochodzi dręczenie zwierząt - jaszczurek, myszy i nornic.... i jeszcze świerszczy i ciem

Wiem, wiem...

Koteczki, które odeszły - pomimo wszystko też nadal są z nami ... O nich, kiedy indziej. A gdyby ktoś chciał obejrzeć krewnych i znajomych królika ... może zajrzeć tu :
http://www.freewebs.com/nemisia/apps/photos/

Kaska