Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 10, 2010 19:43 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

No przecież już dawno Ci powiedziałam, że go nie oddasz :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie paź 10, 2010 19:45 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

Huuura, huuura !

Ryże cudo ma domek. :)

Obrazek

Gratuluję dokocenia tym wspaniałym, cudownym i przepięknym Kocurro.

Wiedziałam, wiedziałam. :D

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Nie paź 10, 2010 20:13 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

Kolejną zmianą, dla nas bardzo ciężką, jest brak Mundka. Pozostał na tymczasie u Doktórki. Jej stado przyjęło go jak swojego. U nas koty go nie lubiły a on był nieszczęśliwy z tego powodu. I tak wszystkie trzy futra były złe. Teraz nasze są tylko lekko obrażone (na nowych przybyszy ;) ) a Mundek nie dość, że ma stałą opiekę wet i coraz to nowsze kuracje anty-gronkowcowe to jeszcze ma kilka kotów do zabawy, kotów, które go lubią, które się z nim bawią a co najważniejsze - nie boją się go. Ale my bardzo tęsknimy i będziemy tęsknić za naszym Synkiem. Na dniach ruszymy z akcją ogłoszeniową Mundka, teraz trzeba mu znaleźć dobry, odpowiedni dom.

A w naszym domu zagościły dwa nowe, małe futerka :)

Radeczka już znacie ;)

Obrazek

Jest jednym z tegorocznych kociaków schroniskowych. Ostatnio najbardziej chory. Dziś zaczynamy Zylexis, oczka kropimy atecortinem. Mimo, że wygląda dość kiepsko, czuje się kwitnąco :)

A teraz przedstawiam Józefinę :D

Obrazek

No dobra, Ziutkę :lol: Ziutka ma jeszcze przydomek "Śmietniczanka", dlaczego? Bo została znaleziona w kontenerze na śmieci. Była zawiązana w reklamówkę i tak wsadzona i zamknięta w kartonowe pudełko. I po prostu wyrzucona do śmieci :( To, że żyje zawdzięcza silnym płucom - darła się niemożebnie i temu, że znajoma naszej Doktórki akurat przechodziła z psem koło śmietnika. Tak Ziutka znalazła się u naszej Wet a później została wymieniona za Mundka i trafiła do nas ;) Józefina na pewno była kotem domowym, była czysta, zdrowa, do kuwety trafia z zamkniętymi oczami, sypia w łóżku. Pewnie ktoś wziął malusiego kociaka a jak ten podrósł i zaczął broić, wyrzucił go do śmieci :?

Ziutka ma ok 3,5 miesiąca, jest odrobaczona i zaszczepiona. Zdrowa i kuwetkowa. Szuka domku na gwałt ale jak najlepszego!

Prosiłam, by się uśmiechnęła do zdjęcia ;)
Obrazek
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie paź 10, 2010 20:25 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

Śliczne małe Bure Cudeńko. :1luvu:

Podziwiam i zachwycam się.

Miała szczęście Malizna, oj miała.

-Buffy-

Post » Nie paź 10, 2010 20:37 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

Radeczkowi życzę dużo zdrowia. :ok:

A Mundziolka miziam i pozdrawiam wirtualnie. :)

Czarnemu i Ryżemu przesyłam noski. :)

-Buffy-

Post » Nie paź 10, 2010 21:20 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

Wujki na razie odmawiają wspólnych posiłków :lol:

Obrazek
Obrazek

Boo

Post » Nie paź 10, 2010 21:26 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

Ziutka, wbrew swojemu przydomkowi, wygląda wręcz arystokrarycznie, pełna godności dama :D

Radeczek to tri, ja od 10 dni mam słabość do tri (zgadnij dlaczego :wink: ), więc szczególnie ciepło go miziam na odległość :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Nie paź 10, 2010 21:33 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

Aniu - Radeczek jest czarno-biały.
On jest bardzo chory i dlatego oczko wygląda tak nieciekawie. :(
Właśnie zaczyna kurację zylexisem i mamy nadzieję, że szybko stanie na łapki.

A Twoją tri - pozdrawiamy i mocno miziamy. :)

-Buffy-

Post » Nie paź 10, 2010 21:41 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

Aneczko, czytałam o Teni i o Orzeszku, mam nadzieję, że sytuacja jakoś się rozwiąże. Cieszę się bardzo, że wciąż nas odwiedzasz.

Jesteśmy po pierwszym Zylexisie. Było bardzo głośne i groźne "Auuuuuuuu" ale Radzio był bardzo dzielny i zniósł cały zabieg z godnością ;) Mam nadzieję, że przy pomocy Zylexisu młody się podniesie, bo nie chcę pchać w to dziecko już więcej antybiotyków. I tak ma sraczkę taką, że szkoda gadać :? Dziś w akcie desperacji zmieszłam enteroferment z apto balance, trochę popił ale kupy nadal zupełnie ciekłe :(
Obrazek

Boo

Post » Pon paź 11, 2010 6:51 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

Józefina kocia arystokracja pełna gębą :D Radeczku trzymamy kciuki a "stare" zgredki niech zaakaceptuja kocia młodzież niech sobie przypomna jak to w ich wieku....było :mrgreen:
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Nie paź 17, 2010 15:02 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

Udało się ;)

Obrazek

Niestety to jeszcze bardzo rzadki widok ;) Akurat ten, na zdjęciu sprowokowany przez Gourmet Gold :mrgreen: Dwaj zgryźliwi tetrycy - jak teraz nazywamy Fuffa i Ryżego, są wciąż nabzdyczeni i obrażeni :?

Maluchy, jak to maluchy, podchorowane :( Radeczek wciąż walczy z chlamydią, długa i mozolna to walka ale bardzo chcę go uchronić przed kolejnym antybiotykiem, bo mimo tego, że w tej chwili ich nie bierze a pije ładnie probiotyki, kupy są nadal totalnie rzadkie. Ziutka też coś mi marnie wygląda, nie przybiera na wadze, ewentualnie bardzo mało mimo, że apetyt dopisuje. Ma ataki dziwnego, jakby suchego kaszlu. I jak na kociaka to ostatnio dość spokojna jest. Za spokojna jak na mój gust. Dziś konsultacja telefoniczna z Doktórką. W razie czego, w przyszły weekend jedziemy na Śląsk. Chyba, odpukać, że coś lub ktoś się pogorszy przez tydzień to poszukamy jakiegoś weta w Opolu, choć nie wiem jakiego :(
Obrazek

Boo

Post » Nie paź 17, 2010 15:07 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

kciuki za maluchy - niech im idzie ku zdrowiu :ok:

a dla Tetryków mizianki - szczególnie dla Czarnego o Małym Rozumku :D

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Nie paź 17, 2010 15:14 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

I kilka zdjęć dla fanek ;)

Obrazek
Tak jest najwygodniej!

Obrazek
Chyba już trochę lepiej wyglądam, co?

Obrazek
Jak nie można na Pańciu, to choćby koło Pańcia!

Obrazek
Jeszcze na starych śmieciach...

Obrazek
Ale, sze niby soooo????
Obrazek

Boo

Post » Nie paź 17, 2010 15:38 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

Hej.
Mnie zawsze rozczula widok wszystkich kotów przy jedzeniu.

Ale sze niby cooo?
Wspaniałe

Piękne te koty :1luvu:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie paź 17, 2010 15:43 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

Petka-P1 pisze:Hej.
Mnie zawsze rozczula widok wszystkich kotów przy jedzeniu.

Ale sze niby cooo?
Wspaniałe

Piękne te koty :1luvu:

Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że Cię u nas widzę Słoneczko!
Obrazek

Boo

[poprzednia][następna]