Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lilly-samo zycie :o)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 17, 2010 6:51 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Tez chyba już Ci nadmieniłam kiedyś, ze Lilly może się wylizywać ze stresu.
One są bardzo długo same w domu, i widocznie Lilii nie jest zadowolona z tego powodu.

No cóż, są też inne obowiązki, ale jak wytłumaczyć to kotu? :(

A tak w ogóle to dzień dobry. :)
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie paź 17, 2010 8:04 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Cześć Słońca!
Dorotko, ostatnio u Was było sporo stresów.
Pewnie Lilly odreagowuje. Ale miejmy nadzieję, że to minie :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie paź 17, 2010 10:01 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

SecretFire pisze:Jak bym jej zaczela dzien w dzien jakies Medikamente podawac, znienawidzi mnie.

Krople Bacha wkrapla się na chrupek karmy i jak się wchłonie to kot w ogóle tego nie czuje - tylko trzeba pilnować żeby to Lili zjadła tego chrupka.
A tulenie się może tez być oznaka stresu. Poza tym kot jak się źle czuje to szuka tym bardziej kontaktu z człowiekiem.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie paź 17, 2010 10:32 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

SecretFire pisze:Jak bym jej zaczela dzien w dzien jakies Medikamente podawac, znienawidzi mnie.

Nie znienawidzi. Podanie leków trwa tylko chwilkę, później kot przez chwilę nas "nie lubi", ale jak tylko przestanie czuć smak/zapach/ból spowodowany przez lek, zapomina i jest jak zwykle.
Zmieniłaś karmę, ale czy aby na pewno? Przypuszczam, że zmieniłaś z suchej karmy na inną suchą - w takim przypadku większość składników pozostała bez zmian. Może warto by było przetestować przez kilka dni jakąś monodietę? :roll:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Nie paź 17, 2010 14:44 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Aniu, ja niestety musze isc do pracy, taki juz los. A poza tym nie wyjezdzam nigdzie i jestem prawie caly czas w domu, tak ze akurat to nie jest. Przez dzien i tak spia caly czas.

Krople Bacha nabieraja najwiecej mozliwej pomocy. Poszukam najpierw tu kogos, kto miesza zanim do Rysi napisze.

Karme zmienilam na taka specjalna medyczna dla kotow, ktore maja uczulenia na jedzenie i problemy ze skora. Nastepne tygodnie pokaza co sie zmieni. Stres ustapi, to i moze to ustapi. Moja tata powiedzial, ze mam jej skarpetki ubierac. Taki glupi ten pomysl nie jest, chociaz on sie ze mnie wysmiewal. Zrobie z elastycznych bandazow takie ochronki i zobacze, czy bedzie lepiej szlo niz z kolnierzem. A w tygodniu pojde do baby-wetki spytac sie, jaka inna karme moge wyprobowac, n. p. RC calm.

Monodieta z kurczaka? Zeby chcieli jesc... Wczoraj dalam im piersi zmieszane z kawalkami udek i nic. Rozmrozilam troche wolowinki i tez nic.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Nie paź 17, 2010 14:46 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Ja to się boję kurczaka dawać, jak kiedyś z fosforem kupiłam :roll:

Erin

Post » Nie paź 17, 2010 14:48 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Slyszy sie tyle o miesie i nie wiadomo co podac. W normalnej karmie tez moze byc wiele. Dzis rano Animonda Integra dla uczulonych na zywnosc tez zostala zignorowana.

SecretFire

Post » Nie paź 17, 2010 14:58 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

O masz babo placek :roll:

Erin

Post » Nie paź 17, 2010 15:01 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Twoje ta sucha Animonde ale jedza nie? Musze w internecie zamowic, bo w zooologicznym nie ma. A RC calm tylko u weta idzie kupic.

SecretFire

Post » Nie paź 17, 2010 15:04 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Ja w końcu tego nie kupiłam.
RC Hypoalergenic jest niezły, tego spróbuj.

Erin

Post » Nie paź 17, 2010 15:11 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Najpierw niech Ci dadzą próbki tej karmy u wetki.
Moim kotom ta karma smakuje to może i Twoje ją zaakceptują.
RC Hypoalergenic też moje testowały. :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie paź 17, 2010 15:17 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Tez to sie kupuje u weta? Nie znam tej odmiany akurat. Ale jak Wasze to wcinaja, to i moim moze zasmakowac.

SecretFire

Post » Nie paź 17, 2010 15:18 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Tak, u weta kupowałam.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie paź 17, 2010 15:36 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

2,5 kg 30 Euro?! 8O 8O 8O Chyba oszaleje.

SecretFire

Post » Nie paź 17, 2010 16:06 Re: Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lill-znowu Lilly ma auka

Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]