Adopcje cieszyńskich kotów- potrzebna pomoc!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 17, 2010 7:38 Adopcje cieszyńskich kotów- potrzebna pomoc!

Obrazek

Niniejszy wątek jest prowadzony przez Fundację i służy pomocy wszystkim cieszyńskim kotom w potrzebie.

Szukamy osób, które mogą:
->pomóc nam w robieniu ogłoszeń i banerów,
-> pomóc w szukaniu domów tymczasowych, stałych,
-> adoptować, przyjmować na tymczasy,
-> organizować zbiórki darów dla kotów.

Fundacja dla Zwierząt i Środowiska "Lepszy Świat"
z siedzibą w Cieszynie,
43-400, ul. Limanowskiego 8/3

tel. 782 71 77 71
e-mail: biuro@fundacjalepszyswiat.pl

KRS nr: 0000366266
KONTO: ING Bank Śląski 33 1050 1403 1000 0090 3005 3319[/i]

Zapraszamy na naszą stronę internetową: http://www.fundacjalepszyswiat.pl/portfolio-category/koty-do-adopcji/

Dzięki westie_justa z dogo mamy banerek, ogromne dzięki!!

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=118669][img]http://i54.tinypic.com/286swgh.jpg[/img][/url]
Ostatnio edytowano Wto lut 19, 2013 19:27 przez Ashaski, łącznie edytowano 13 razy
Obrazek

Ashaski

Od: Śro wrz 01, 2010 12:29

Post » Nie paź 17, 2010 8:01 Spis treści kotów do adopcji

- ogłoszenie pojawi się po kliknięciu w zdjęcie/imię
na czerwono zaznaczone są najpilniejsze przypadki

/w budowie/

nasi podopieczni: http://www.fundacjalepszyswiat.pl/portfolio-category/koty-do-adopcji/
Ostatnio edytowano Wto lut 19, 2013 19:35 przez Ashaski, łącznie edytowano 19 razy
Obrazek

Ashaski

Post » Nie paź 17, 2010 9:41 Kika

Obrazek

Na tymczasie w Cieszynie jest kotka do adopcji, Wabi się Kika. Pani zabrała ją kilka miesięcy temu spod któregoś zakładu fryzjerskiego gdzie ją dokarmiali. Kika strasznie lamentowała (płakała). Na początku była nieufna i bała się ludzi. Przy tym była też bardzo płochliwa ( przerażały ją głośne urządzenia jak odkurzacz czy pralka ale i gwałtowne ruchy, krzyki, etc.).

Teraz na szczęście kotka zaczyna nam się socjalizować ;D. Już nie jest taka płochliwa, natomiast skora do zabaw i psotów. Już bez problemu podchodzi nawet do nowych ludzi przychodzących do domu. Chodzi na smyczy na spacery.

Jednak Kika pilnie poszukuje domu! Jest na tymczasie już długo i nie wiadomo ile kot będzie mógł tam zostać. Pani ze względu na kota na razie nigdzie nie wyjeżdża ale nie może dłużej zwlekać.
Potrzebuje spokojnego domu i odpowiedzialnego i opanowanego opiekuna. Może mieszkać zarówno w mieszkaniu jak i domu. Jest odrobaczona ale nie wysterylizowana.

narazie żadnego odzewu z ogłoszeń

Kontakt:
dea2@op.pl, 603 244 518

ashaski@gmail.com, 518466007

Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/Ashaski/Kika#
Obrazek

Obrazek

Obrazek

[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=118669#p6537493][img]http://img232.imageshack.us/img232/5073/kikap.jpg[/img][/url]
Ostatnio edytowano Wto cze 07, 2011 15:32 przez Ashaski, łącznie edytowano 8 razy
Obrazek

Ashaski

Post » Nie paź 17, 2010 9:50 Łaciata- adoptowana

Dwie (łaciata i Szara) dorosłe, domowe kotki pilnie szukają domu. Zostały zabrane przez wolontariuszy ze schroniska, gdzie spędziły co najmniej dwa lata. Mieszkają w bloku, są niewychodzące, dlatego też spokojnie można je polecić do mieszkania.

Łaciata:
Nieśmiała ale nie dzika, potrzebuje chwilę czasu żeby przyzwyczaić się do nowej osoby ale kiedy już się przyzwyczai pięknie daje się głaskać i ociera się o człowieka mrucząc. Nauczona czystości, wysterylizowana i zdrowa. Dobrze dogaduje się z innymi kotami. Psy toleruje ale nie zawaha się użyć pazurów jeśli ten będzie wyjątkowo namolny. Kotka jest grzeczna i ma spory apetyt, lubi się bawić ale już nie tak szaleńczo jak kociaki. Spędziła ponad rok w schronisku skąd została wyciągnięta do tymczasu gdzie teraz mieszka. Ma około 4 lata.
Kontakt: Iza 794 235 501, izaza1@interia.pl

Obrazek

Obrazek

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=118669#p6537527][img]http://i56.tinypic.com/swu1ix.jpg[/img][/url]
Ostatnio edytowano Wto lut 19, 2013 19:36 przez Ashaski, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek

Ashaski

Post » Nie paź 17, 2010 18:47 Szara- adoptowana

Szara:
Nauczona czystości, odważniejsza niż jej koleżanka Łatka, dobrze rozumie się z innymi kotami za to psy nie mają przy niej szans. Niestety kotka ma mocną awersję do psów (bywa że atakuje psy) - być może dlatego że długi czas spędziła w schronisku dla psów właśnie. Poza tym małym defektem jest kochana, łasi się i mruczy jeśli już zaufa nowemu opiekunowi. Ma cudowne zielone oczy, jest wysterylizowana i zdrowa, w pełni gotowa do adopcji. Dobrze byłoby gdyby znalazła domek gdzie już są koty lub domek który zdecyduje się wziąć obie kotki razem, jednak nie jest to warunek. Wcześniej tak jak Łaciata mieszkała długo w schronisku, zostały razem stamtąd wyciągnięte. Ma około 5 lat.
Kontakt: Iza 794 235 501, izaza1@interia.pl

Obrazek

Obrazek

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=118669#p6539385][img]http://img213.imageshack.us/img213/9442/szaraz.jpg[/img][/url]
Ostatnio edytowano Wto lut 19, 2013 19:37 przez Ashaski, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek

Ashaski

Post » Nie paź 17, 2010 18:53 KOTKA BALBINA- adoptowana ;D

KOTKA BALBINA
Balbinka ma około roku. Jest bezdomna, ale oswojona, lgnie do ludzi, uwielbia pieszczoty. Przybłąkała się do jednego z domów w Skoczowie, na Dolnym Borze. Tam się okociła i już została w przydomowej szopce. Miała zwichniętą łapkę, ale wygląda na to, że sama sobie z tym poradziła. Czasami tylko jeszcze lekko kuleje. Osoba, u której Balbinka mieszka w ogrodzie nie jest w stanie wykarmić kolejnego kota, dlatego też pilnie szukamy koteczce domu. Nadchodzą mrozy, a szopka w której mieszka nie jest ocieplona. Kotka ma około roku. Najlepszy dla niej byłby dom z ogródkiem, tak aby mogła wychodzić na zewnątrz.

Pani, która przygarnęła Balbinę postanowiła ją zatrzymać ;D.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lut 12, 2011 14:34 przez Ashaski, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ashaski

Post » Nie paź 17, 2010 18:57 Rosa- adoptowana

Kotka na tymczasie w Wiśle szuka ds!

Obrazek

Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=122292
Ostatnio edytowano Wto lut 19, 2013 19:37 przez Ashaski, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Ashaski

Post » Nie paź 17, 2010 20:07 Re: Cieszyńskie koty potrzebują domu!

Powyższy post zawierający zdjęcia kotki został usunięty decyzja moderatora - LimLim

Własnie Dzwoniłam do tej Pani Barbary
jestem z Goleszowa

Problem tkwi w tym że Kotka mieszka tam sama
tylko na weekend jest tam Pani Barbara z Mężem
Ci Panśtwo sa z Katowic a tu maja działkę

jestem umówiona z Panią Barbarą by obejrzeć kicię
może być zaciążona,tak podejrzewa Pani Barbara
będzie trzeba wysterylizować,prawdopodobnie będe musiała ja przetrzymać u siebie

to bardzo daleko ode mnie
Mąż P.Barbary zapewnia transport

Koteczka nie może tam sama zostac na zimę :(

Ashaski zmniejsz fotki bo to wszystko jest bardzo źle czytelne
cały wątek sie rozjeżdża

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Nie paź 17, 2010 21:55 Re: Cieszyńskie koty potrzebują domu!

Z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że fotki są jak najbardziej
zgodne z regulaminem, który dopuszcza obecnie 640 pikseli po dłuższym boku.
Można by przemyśleć czy nie warto by było zrobić coś takiego: Jedną fotkę danego kotka
dać pełnowymiarową a następne w postaci miniaturek. Ale to jest prywatna sprawa Ashaski
i ona o tym decyduje.

Kociamko - rozumiem kochanie, jesteś bardzo zdenerwowana tą sytuacją - ale forum się zmienia........

Trzeba skrzyknąć przyjaciół na ten wątek czym prędzej :|

Edit :Uwaga - Kociamie fotki rozciągają okno przeglądarki tak szeroko, że nie można czytać treści. Czy ktoś ma jeszcze z tym kłopot? Proszę dać znać. Profilaktycznie proszę Ashaski o poprawiwnie postów w ten sposób,aby rozdzielić fotki spacjami - wtedy całość będzie się dostosowywać do wielkości okna przeglądarki..
Ostatnio edytowano Pon paź 18, 2010 13:16 przez graszka-gn, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Nie paź 17, 2010 22:11 Re: Cieszyńskie koty potrzebują domu!

graszka-gn pisze:Z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że fotki są jak najbardziej
zgodne z regulaminem, który dopuszcza obecnie 640 pikseli po dłuższym boku.
Można by przemyśleć czy nie warto by było zrobić coś takiego: Jedną fotkę danego kotka
dać pełnowymiarową a następne w postaci miniaturek. Ale to jest prywatna sprawa Ashaski
i ona o tym decyduje.

Kociamko - rozumiem kochanie, jesteś bardzo zdenerwowana tą sytuacją - ale forum się zmienia........

Trzeba skrzyknąć przyjaciół na ten wątek czym prędzej :|

nie :D sytuacja zozjeżdżania fotek nie jestem zdenerwowana
Tylko sytuacją Kotki

ale może jakby Ashaski ustawiła te foty pionowo to wątek będzie się lepiej czytać

Kociama

Post » Nie paź 17, 2010 22:23 Re: Cieszyńskie koty potrzebują domu!

Nie inaczej myślałam niż tak, że jesteś zdenerwowana sytuacją kotki, może zabrakło precyzji w tym co napisałam. Ty też nie napisałaś precyzyjnie, że fotki potwornie rozciągają Ci okno przeglądarki wszerz, a ja nie zapałam o co chodzi. U mnie tego efektu nie ma, fotki układają się jedna pod drugą, to dlatego.
Obrazek

graszka-gn

Post » Nie paź 17, 2010 22:25 Re: Cieszyńskie koty potrzebują domu!

graszka-gn pisze:Nie inaczej myślałam niż tak, że jesteś zdenerwowana sytuacją kotki, może zabrakło precyzji w tym co napisałam. Ty też nie napisałaś precyzyjnie, że fotki potwornie rozciągają Ci okno przeglądarki wszerz, a ja nie zapałam o co chodzi. U mnie tego efektu nie ma, fotki układają się jedna pod drugą, to dlatego.

Widzisz fujara ze mnie :oops:
nie umiałam konkretnie wyjasnić

ja np w pierwszym poście widzę tylko pirwszą fotkę kociaka i niecałą połowę drugiej fotki
tekst widoczny tez tylko na taką szerokość

Kociama

Post » Pon paź 18, 2010 13:14 Re: Cieszyńskie koty potrzebują domu!

Mimo wszystko bardzo zachęcam do zaglądania tutaj. Niedługo ustawienie fotek będzie naprawione, ponieważ napisałam prośby do wszystkich "mogących" ;)
Pierwszy post zacytuję, bo naprawdę sprawa pilna.
Ashaski pisze:"Małe kotki to bardzo pilna sprawa, wyglada na to, że od soboty, niedzieli
są same, matki nie ma. Jeśli i tak dochodzi do nich niezauwazona to maluchy zostawione
same płaczą wniebogłosy. Z głodu i chłodu. Dla bezpieczeństwa są w duzym kartonie.
Mężczyzna o dobrym sercu zajął się nimi troskliwie, dokarmia je mlekiem bebiko przez mała
buteleczkę. Zabiera je ze soba do pracy, ale taka sytuacja jest etraz wyjątkowa lecz nie
może trwać non stop ze zrozumiałych względów.
Konieczne jest jak najszybsze znalezienie im tymczasu, bo w komórce w której są jest
zimno. Może tam wejść pies, stary kocur, kuna i je zagryźć. Im dłużej tam będą tym gorzej,
bo naucza się wychodzić z kartonu, wyjście z komórki jest wprost na drogę albo do nisko
położonej ( zaraz za murem) rzeczki.
Innej mozliwości trzymania maluszków u tego pana nie ma. I tak bardzo wiele dla nich robi.
Im szybciej znajdą domy tym lepiej dla nich, zimy tam nie przezyją bo albo zabije je mróz
albo auta.
Są śliczne, zdrowe i zadbane.

Anita 519 154 848
Obrazek

graszka-gn

Post » Pon paź 18, 2010 19:11 Re: Cieszyńskie koty potrzebują domu!

Cześć wszystkim i dzięki za pomoc. Zdjęcia już poprawiam (jest to wina mojego komputera, który chodzi jak chce). Nie są to wszystkie koty. Będe systematycznie uzupełniać te listę.
P.S. Czemu z góry zakładacie że Ashaski to kobieta??
P.P.S. Wybaczcie chaos tego wątku. Muszę się uporać z komputerem- jutro idę z nim do serwisu i poprawię wątek
Obrazek

Ashaski

Post » Pon paź 18, 2010 21:25 Re: Cieszyńskie koty potrzebują domu!

Przepraszam Ashaski :D teraz juz wiem że jesteś Facetem
mało ich na forum i dlatego z góry zakładałam że Kobieta :oops:

Kochani FENIKS to Przeuroczy Kochany Kot
Dzisiaj miałam przyjemność Go wymiziać
bardzo lgnie do Ludzi i co najwazniejsze lubi inne Koty :D

Kociama

[następna]