K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 15, 2010 18:56 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

jak malo obywatele maja do powiedzenia :-(
kjmjpch, projekt który zdobył połowę naszych głosów wygrał konkurs na Małopolskę
mi się to w glowie nie mieści, czy mozna gdzieś to zaskarżyć
jak tak można, obywatele sobie a komisja sobie
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt paź 15, 2010 19:11 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Akima pisze:jak malo obywatele maja do powiedzenia :-(
kjmjpch, projekt który zdobył połowę naszych głosów wygrał konkurs na Małopolskę
mi się to w glowie nie mieści, czy mozna gdzieś to zaskarżyć
jak tak można, obywatele sobie a komisja sobie

A ja się jakoś nie zdziwiłam.
Bezdomne zwierzęta to nie jest chwytliwy temat dla władz, a to ONI podejmowali ostateczną decyzję. A mała retencja wpisuje się dobrze w plany województwa. Tylko po co było organizować taki konkurs i budzić nadzieje?!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt paź 15, 2010 19:25 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Niestety było to do przewidzenia, to w końcu komisja miała wybrać spośród dziesięciu z najwyższą ilością punktów. Tylko że właśnie nadziei narobili, raczej na pewno wybraliby projekt który im najbardziej pasuje, ale jak przypomnę sobie to rozsyłanie do wszystkich i trzymanie kciuków to tak smutno jakoś że nie wygraliśmy. Zawsze była jakaś nadzieja że może jednak.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pt paź 15, 2010 19:32 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

pewnie ktoś z komisji oceniającej lubi powędkować. a czy jest jakieś uzasadnienie albo coś?
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt paź 15, 2010 19:53 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt paź 15, 2010 20:15 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

że wszystkiego dobrego, kochana Jadwigo.
siem wpiszem na ten "?".
4 weekend miesiąca 27./28.11.:
sobota rano - Kinga Warmijska
sobota wieczór - ?
niedziela rano - Kinga Warmijska
niedziela wieczór – miszelina
znaczy po korekcie będzie:
4 weekend miesiąca 27./28.11.:
sobota rano - Kinga Warmijska
sobota wieczór - noemik i lutra
niedziela rano - Kinga Warmijska
niedziela wieczór – miszelina
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt paź 15, 2010 20:49 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Dzięki - jestem wzruszona.

Tak sobie myślę - może ja bym jeszcze wzięła jakiegoś kota?

Kot, ci do którego były podejrzenia, że jest Toro - jest zdecydowanie i zupełnie innym kotem... Jest w tak kiepskim stanie, że muszę go do siebie wziąć. Oczywiście po kastracji.

Do tego trzy koteczki od Toszy...
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt paź 15, 2010 21:33 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Są jeszcze 3 osoby chętne do opieki nad kotami. Miszelino, mogę wysłać do Ciebie na niedzielne szkolenie te kobitki? Zobaczysz czy się nadają.
I rośnijmy w siłę na przekór tym, którzy mają 16 kotów i nie mogą przyjąć ani jednego więcej, bo nie mają możliwości :twisted: (tam będziemy wysyłać na sterylki, bo przecież coś z kasą z 1% muszą zrobić), tym, którzy zrobili zaporowe ceny za usługi po to aby zrobić miejsce innym (do nich będziemy wysyłać tych z chorymi kotami, jak chcą działać to niech działają a nie tylko obnoszą się z jednym medialnym kotem) i tym paru jeszcze innym .... :wink:

Pani z Grzegórzek dołapała pozostałe dzieci Biedronki czyli Hanę i Montanę. Zuzia w domu, kocurek spod żłobka u siebie. Nie wiem co dowiezie jutro Miszelina tzn wiem, że nie tygrysa tylko koty tylko ilości nie znam. Kociaki muszą zostać odrobaczone i odpchlone. Jest jeszcze pyrantelum na Kocimskiej? bo fiprex mam w domu. Idziemy jutro porobić trochę ogólnych porządków typu zeszyt do kontenerów i klatek, kocie kartoteki, układanie po szufladach tego co w chaosie i opisywanie itp

a teraz jeszcze codzienna porcja mail'ików kotowozowych i ... wyłączam telefon :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt paź 15, 2010 21:41 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Skąd ściagnąć ankiete? mam jutro wizytę przedadopcyjną ( dziewczynie podoba się Karmel i Pieprz, jest umówiona na niedzielę z Agnieszką na Kocimskiej)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt paź 15, 2010 21:50 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Tosza - jak moje zamówienie na kociaki? W realizacji?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt paź 15, 2010 21:53 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Tosza pisze:Skąd ściagnąć ankiete? mam jutro wizytę przedadopcyjną ( dziewczynie podoba się Karmel i Pieprz, jest umówiona na niedzielę z Agnieszką na Kocimskiej)

ale nie ze mną? :roll:

Tweety

Post » Pt paź 15, 2010 21:57 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

kto ma jutro wolny wieczór? mam najbardziej lastową ofertę last minute viewtopic.php?f=20&t=118364&p=6532897#p6532897

Tweety

Post » Sob paź 16, 2010 0:25 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

kurza doopa, mamy jakby 82 tymczasy, dzisiaj dojedzie ...6? 8O

dostałam dzisiaj kolejną paczkę czipów, 30 sztuk. Noemik, macie jakiś termin ustalony z Kerią?

7.11 zaproszeni zostaliśmy z naszymi kotami i stoiskiem na zwierzakową imprezę. Jest to niedziela, kto się pisze? Impreza podkrakowska w godz 11-17

Tweety

Post » Sob paź 16, 2010 6:13 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Tweety pisze:kurza doopa, mamy jakby 82 tymczasy, dzisiaj dojedzie ...6? 8O

dostałam dzisiaj kolejną paczkę czipów, 30 sztuk. Noemik, macie jakiś termin ustalony z Kerią?

7.11 zaproszeni zostaliśmy z naszymi kotami i stoiskiem na zwierzakową imprezę. Jest to niedziela, kto się pisze? Impreza podkrakowska w godz 11-17

Ja się piszę na chipy, proszę o termin.
Na imprezę niestety nie, bo na 99% pracuję (niejaki Steffen Moeller przyjeżdża do Krakowa i zawraca gitarę :evil: ).

Tweety pisze:Są jeszcze 3 osoby chętne do opieki nad kotami. Miszelino, mogę wysłać do Ciebie na niedzielne szkolenie te kobitki? Zobaczysz czy się nadają.

Co do szkolenia na Kocimskiej: w niedzielę wieczorem jestem do dyspozycji. Na Kocimskiej będę ok. 19.00. Zapraszam chętne. Może wpadałyby w tygodniu pomiziać i pobawić koty, bo tego zawsze mało, a takiej ilości w cat-roomie dziczeją.

Tweety pisze: Nie wiem co dowiezie jutro Miszelina tzn wiem, że nie tygrysa tylko koty tylko ilości nie znam. Kociaki muszą zostać odrobaczone i odpchlone. Jest jeszcze pyrantelum na Kocimskiej? bo fiprex mam w domu.

Przywiozę z pewnością 4, a może 6 kotów w wieku jeszcze nieznanym. Pyrantelum jest, widziałam wczoraj, ale nie ma strzykawek, (Wislackikot miał kupić) i nie dało się go podać Filemonowi.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob paź 16, 2010 8:37 Re: K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

mam już zdjęcia czarnej piątki i mamy.Zdjęcia nie są tak spektakularne bo z lampą.
Ale coś widać
Netia i Tepsa za bardzo nie chciały pozować ale tez cos jest.Zdjęcia pójdą do lutry późną nocą .Jutro Karaluch
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]