Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Dorota Wojciechowska pisze:Stan kociaków w schronie 14.10 wieczorem
Wczasie mojego pobytu przyniesiono:
2 maleńtasy buro biały i biały. Troszkę dziczki i tak jakby z objawami kk. Przy jedzeniu warczały na mnie i na siebie ale jadły aż im uszy podskakiwały.
2 maleńtasy (troszkę większe) czarne. Te kociaki w lepszym stanie i mniej dzikie ale też głodne. Zajadały aż furczało.
Te kotki dałam do klatek w pomieszczeniu 1 (czyli szpitaliku)
jak byłam tydzień temu to w klatce z tym kotkiem z chorym oczkiem był jeszcze jeden kotek, teraz go nie btyło.
Nie wiem czy gdzieś nie przeniesiony, czy co się z nim stało..
Filomen pisze:zdjęcia na 1 stronie uzupelnione
zdrowe koty zostały zaszczepione, zrówno na kwarantannie zdrowej, jak i na kwarantannie po PP, czyli w budzie na kurczaki - 13 kotów szczepionych. 3 koty się nie zakwalifikowały do szczepienia KK.
Pręguska z czerwoną obróżką powiększone węzły chłonne
szczepienia sponsored by Nadzieja na Dom![]()
wieczorna wizyta weta i oględziny kotów - dobre serce dr Eweliny
Filomen pisze:no też sie denerwuję ale nie ma wyjścia kotów nie ma już gdzie upychać musimy je puścić wolno, a bez szczepienia to znowu za chwile sie zredukuje stan do kilku![]()
rozumiem dlaczego koty nie były nigdy problemem - smiertelność była zastraszająca - średnio do schronu trafia 18 kotów miesięcznie. zakładam, że niektórych nie uratujemy, nie wszytkie wyadoptujemy. Może niedługo być ciasno. W Katowicach ponad 100 kotów
Użytkownicy przeglądający ten dział: bartoo, Hana i 65 gości