S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 15, 2010 13:19 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

A ja zapomniałam jeszcze tu napisac.
Są jeszcze miejsca na bezplatne sterylki wolnożyjacych u Skolika. Rozpowiedzcie gdzie możecie, żeby w przyszlym roku tez byla możliwość. A jak się nie wykorzysta to mogą mieć wątpliwości. Może się to w końcu zreguluje.

Czy ktoś wie coś więcej o awanturze w sprawie kotów na Uniwersyteckiej. Oglądałam wczoraj tylko to co jest na necie. Sama nie widziałam tej informacji tylko dostałam cynk, ze była
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/kocia-r ... klip.html#

Nie wiem jak skontaktować się z karmicielkami, zeby te ky tam wysterylizowac i pokastrowac i żebyewentualnie mogły tam zostac. Wkurzył mnie ten pan z TBS - "mają zniknąc, koniec, kropka".
Ale nie wiem gdzie ten blok jest. A zadyma musi być skoro tvn24 zrobila reportaż:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt paź 15, 2010 14:12 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

biedne kociaki :( aż serce się kroi jak ogląda się reportaż, jak można wygnać bezbronne zwierzęta z ich domu... :(
mam nadzieję, że skoro powstał ten reportaż to coś uda się zrobić w tej sprawie

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Pt paź 15, 2010 14:17 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

TanundA pisze:http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5853&page=2&position=0#komentarz

PETYCJA W SPRAWIE SCHRONISKA DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W KIELCACH DYMINY

Czy ktoś ma pojęcie z Was z tamtych okolic co tam się wyrabia u diaska? Ciarki mnie przechodzą, jak widzę bezmyślność ludzi na każdym prawie kroku..

aż włos się na głowie jeży :( ehhhh

paulinaelzbieta

Post » Pt paź 15, 2010 14:56 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

nie przejrzałam jeszcze tych linków

przedstawiam nowe koty

Kasia-
od 13 10 w schr
steryl- 15 10
wspominałam o niej, jej właściciel sie wyprowadził i kota po prostu wyrzucił na ulicę, olał :| jak niepotrzebny, zuzyty mebel
Kasia nie jest młoda
Obrazek

czarna mama
od 13 10
Obrazek

jej dzieci
535, 536 / 10
od 14 10 w schr
dwu miesieczne kocioaki
dziewczynka i chłopak
Obrazek
Obrazek

dwa- 538(cz-biały), 539( buro-biały) / 10
od 14 10 w schr
okropnie smutne kociaki
nie wiem co je w zyciu spotkało, nie wiem gdzie żyły
ale na bank nie było tam ani czysto, ani wesoło
mają takie smutne oczy
Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt paź 15, 2010 15:08 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

te dwa kotki z ostatniego zdjęcia- jakie biedne smutki :( :( :( mają takie smutne pyszczki :( :(

chciałam tak być jutro w schronisku, ale będę niestety dopiero w czwartek :( okazało się, że jutro jedziemy na grób babci, żeby potem jak będzie 1 listopada już tam nie jechać, bo to w innym mieście :/
co tu zrobić :|

paulinaelzbieta

Post » Pt paź 15, 2010 15:15 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kiedyś pisalam o nieudanej adopcji em.em do Chorzowa. em.em z nieprawdopodobnym samozaparciem i wielką determinacją próbowala zlapać Kizie-mizie. Było duzo problemów, o wiele za dużo, wiele załamań.
Ale w tej chwili to wszystko nieważne. Od wczoraj Kizia-mizia jest u em.em. Ma zlamana lapke ale jest i to najwazniejsze.
No i pewnie teraz, już spokojnie i systematycznie wrócimy do ogłoszeń. Przyznaję się, że sie zaniedbałam, ale em.em pilnuje:))
Może te smuteczki trzeba by szybko ogłaszać? Mala jak myślisz?

Chrupki będą dopiero w niedzielę, ale za to wszystko co chciałyśmy:)
Puszki mozna wziąć niemal w każdej chwili, gdyby ktoś koło mnie przejeżdżal.

Lidka

Post » Pt paź 15, 2010 15:55 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

czarna mama
od 13 10
Obrazek

koteczka będzie się nazywała KOKO
wprawdzie to ma być od Coco Chanel ale może być pisane z polskiego :wink:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt paź 15, 2010 16:28 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

bettysolo pisze:czarna mama
od 13 10
Obrazek

koteczka będzie się nazywała KOKO
wprawdzie to ma być od Coco Chanel ale może być pisane z polskiego :wink:

To może dzieciaczki KUKI i KUKA. ? :D
Wiem że maleńtasom imion nie nadajecie ale to takie kloniki mamy że nie mogłam się opanować :oops: :lol:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt paź 15, 2010 17:57 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

em.em-cieszę się :ok:

phantasmagorii :lol:
tak zrobię

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt paź 15, 2010 19:03 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

paulinaelzbieta pisze:biedne kociaki :( aż serce się kroi jak ogląda się reportaż, jak można wygnać bezbronne zwierzęta z ich domu... :(
mam nadzieję, że skoro powstał ten reportaż to coś uda się zrobić w tej sprawie

co za kołtuństwo i bałamuctwo...że jak to niby było? Bo stracą finansową premię za ocieplenie bloku...? Walka o dobro wspólnoty mieszkańców? Co za..
A ten też dosadził..
-Śmierdzi..! Rano..
-Bo teraz nie śmierdzi?
-Nno teraz nie, no bo przyszlem, otwarłem okno..i tyle..

P.S. króliczek o którym pisałam wcześniej znalazł domek i jest już bezpieczny :wink:
Dzięki za zainteresowanie Mała :P

:arrow: ''Utulcie'' jutro ode mnie w schronie podopiecznych... :( :(
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt paź 15, 2010 19:21 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Tanunda, no nie wiem czy dago pozwoli nam się utulić :wink:

faktycznie smutne te kociaki :(
takie były Maja i Trąbka kiedy do mnie przyszły, pamiętam, ze nie mogłam sie doczekać kiedy zaczną rozrabiać.

Tak mi zal Kasi
biedna koteczka :(
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt paź 15, 2010 20:10 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Lidka pisze:Czy ktoś wie coś więcej o awanturze w sprawie kotów na Uniwersyteckiej. Oglądałam wczoraj tylko to co jest na necie. Sama nie widziałam tej informacji tylko dostałam cynk, ze była

Nie wiem jak skontaktować się z karmicielkami, zeby te ky tam wysterylizowac i pokastrowac i żebyewentualnie mogły tam zostac. Wkurzył mnie ten pan z TBS - "mają zniknąc, koniec, kropka".
Ale nie wiem gdzie ten blok jest. A zadyma musi być skoro tvn24 zrobila reportaż:(

Nie wiem czy to Uniwersytecka, ale dostaliśmy wczoraj na maila Niekochanych zdjęcie takiego ogłoszenia:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pt paź 15, 2010 20:32 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

U nas te ż w ubiegłym roku były takie ogłoszenia bo spółdzielnia musie odpowiedzieć na skargę lokatora.
Chodzilam potem do spółdzielni wyjasniać, ze koty sa odrobaczane, odpchlane, zaopiekowanełącznie z kastracją.
W tym roku juz nie bylo skarg a w każdym razie ja o nich nie wiem. Udało się tfu, tfu, że nie było małych. A tę kotke, która w ubieglym roku mi podrzuciła piątke udalo mi sie przed pójsciem wysterylizowac. Widuję ja czasem ale chyba znów ma inny rewir teraz.

Siriwan, a mółbyś jeszcze na tego maila odpisać, ze można wysterylizować za darmo u Skolika?
Taka wiadomość powinna temu panu od "koniec, kropka" dac podkladkę, że sprawa jest załatwiona, bo nie bedzie małych kocat. W komentarzach pod reportazem napisalam jak mozna minimalnym kosztem rozwiązac sprawę, ale mam problemy z właściwa przeglądarka i nie widze tego teraz.

Lidka

Post » Pt paź 15, 2010 20:36 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

siriwan pisze:
Lidka pisze:Czy ktoś wie coś więcej o awanturze w sprawie kotów na Uniwersyteckiej. Oglądałam wczoraj tylko to co jest na necie. Sama nie widziałam tej informacji tylko dostałam cynk, ze była

Nie wiem czy to Uniwersytecka, ale dostaliśmy wczoraj na maila Niekochanych zdjęcie takiego ogłoszenia:
Obrazek

ehh masakra, biedne zwierzęta jak mają przetrwać zimę ??!! nie karmić, nie wpuszczać do piwnic, bo jakaś durna spółdzielnia z beznadziejnym prezesem na czele sobie tak życzy, powiem tak - wkurza mnie to jak nie wiem- delikatne stwierdzenie bo nie chcę używać brzydkich słów na forum
moja irytacja i zniesmaczenie rośnie z każdym takim głupkowatym zarządzeniem :!:
w dodatku zawarte jest tam zdanie, że dopuszczalne jest trzymanie psów, kotów w lokalach pod warunkiem, że nie zagrażają zdrowiu i życiu mieszkańców i nie zakłócają spokoju- słowo "kotów" jest podkreślone, a o ile wiem, to psy bardziej mogą zagrażać zdrowiu- wystarczy, że taki pies dotkliwie kogoś pogryzie itp (oczywiście lubię również psy, ale uważam, że to zarządzenie pisał jakiś wielki przeciwnik kotów), poza tym koty cicho się zachowują, nie ujadają itd
no i gdyby nie te koty to szczury i myszy zjadłyby tych lokatorów i samego prezesa spółdzielni

paulinaelzbieta

Post » Pt paź 15, 2010 20:49 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Z drugiej strony Spóldzielnia nie ma wyjścia. Musi na skargę lokatorów zareagować. I sprawę trzeba wyjaśnic do końca. Ja chodziłam chyba 2 razy do spóldzielni i miałam kontrole. Po moim pisemnym wyjaśnieniu i zobowiązaniu spóldzielnia tez ma podkladki jakby znow coś sie dzialo. Dzięki ubieglorocznej akcji między naszymi dwoma blokami mieszka teraz i ma sie dobrze chyba 18 kotów.Ostatnio tyle naliczylam. W zimie zawsze jest więcej. Dokarmiaja jeszcze inne osoby ale do piwnicy tylko ja chodzę. Tam koty śpią. Dbam o to, żeby nie było sladów na korytarzach, a jak sa skrupulatnie sprzatam. Bo w piwnicy wcale nie musi śmierdzieć.
Wysypałam piwnice preparatem "Kret, pies, kot stop" Zapobiega załatwianiu sie w takich miejscach i wysypalam neutralizatorem zapachu do kuwet w kazdym korytarzyku. Mam kuwetki z papierem z niszczarek. Teraz trochę roboty mam z Rufusem, bo uparl się sikać w różne miejsca ale chyba nawet w takim przypadku da sie opanowac sytuację.
Tylko musi się znaleźć ktoś kto weźmie za wszystko odpowiedzialność a nie gada glupoty, że jak są koty to musi śmierdziec i muszą byc pchły. Bo nic nie musi. Jest z tym troche roboty i parę złotówek trzeba wydać ale da się to zrobić.

Lidka

[poprzednia][następna]