Moderator: Estraven
pomponmama pisze:Siem zgadzam z Siostrą Prezes w kwestii palenia. Jak to jest jeszcze w miejscach wyznaczonych, to mi nie przeszkadza, w końcu, każdy ma swoje płucaale do białej gorączki doprowadza mnie jak łazi taka łajza po ulicy z petem, a ja muszę iść za nią i wąchać
Niech sobie stanie pierdoła gdzieś z boku i zapali skoro już musi, zamiast smrodzić na cały chodnik!
Nie po to rzuciałam palenie, żeby teraz cudze wąchać

AYO pisze:Nie chcę się kłócić ale naprawde przesadzasz...
To odwróć głowe albo przejdź szybciej![]()
Ja akurat na ulicy nie palę ale naprawde uważam to co sie dzieje teraz z zakazami np. w lokalach juz za początki dyskryminacji
Nie mówię o restauracjach ale puby?
AYO pisze:W widzie jest zakaz i tu sie z Tobą zgadzam.
Mnie bardziej chodzi o to, że zaczyna się z akazami przeginać w drugą stronę.
Nie palę w mieszkaniu niepalących i tam gdzie są zakazy ale lokale rozrywkowe - to już przesada
AYO pisze:Nie chcę się kłócić ale naprawde przesadzasz...
To odwróć głowe albo przejdź szybciej![]()
Ja akurat na ulicy nie palę ale naprawde uważam to co sie dzieje teraz z zakazami np. w lokalach juz za początki dyskryminacji
Nie mówię o restauracjach ale puby?
solangelica pisze:A tu tak naprawde nie chodzi o zadne prawa dla palaczy i wolnosc wyboru tylko o pieniadze, wielkie pieniadze koncernow tytoniowych i tyle![]()
U mnie w pracy jest palarnia, jest wentylacja i git majonez, ci co chca sie kisic i truc sobie truchtaja na dymka, reszta nie. Ja tam bylam pare razy z kolezanka, wentylacja dziala, cieplo, stol, krzeselka, i wszyscy sa zadowoleni.
Kazda dyskryminacja sie konczy na progu oddzialu intensywnej terapii - tam wszyscy jestesmy rowni, tylko czasami za pozno na pomoc. Ot taka moja smutna refleksja.
brr.zimnodobrego dnia!
Palący ma prawo smrodzić na chodniku, a ja mam prawo głowę odwrócić? Bez jaj... Pub nie jest miejscem dla mnie właśnie z tego powodu, że nie mogę tam oddychać. Może tez bym się miała ochotę wybrać, ale nie mogę, bo śmierdzi. Według mnie to jest ograniczenie moich praw obywatelskich
Użytkownicy przeglądający ten dział: jolabuk5, Martini1989, sebans i 78 gości