K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 15, 2010 8:59 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Jutro od rana będziemy mieć w Kociej Chatce gości z Holandii :) Dziś o 5 rano wyjechali od siebie więc wieczorem bedą pewnie już w Sosnowcu, z tego co pisała Mirka chcieliby nas poznać więc jeśli ktoś ma ochotę na spotkanie i poznanie ich to spotkanie jutro od rana w Kociej Chatce, raczej to będzie wczesna pora bo później jeszcze jadą z darami w okolice Tarnobrzegu. Jeszcze wieczorkiem dam znać o której przyjedziemy z nimi na miejsce.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 15, 2010 9:04 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

A ile to osób i w jakim jezyku się z nimi porozumiewacie? Teri oni nocują u Ciebie? Przypominam o zdjęciach koteczki :oops:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt paź 15, 2010 9:20 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Mara S pisze:A ile to osób i w jakim jezyku się z nimi porozumiewacie? Teri oni nocują u Ciebie? Przypominam o zdjęciach koteczki :oops:

Będą 4 osoby - trójka z nich to Holendrzy i Mirka Polka która mieszka od 20 lat w Holandii, z porozumieniem nie bedzie problemu bo Mirka będzie tłumaczyć, mozna też mówić po angielsku. Zdjęcia wczoraj próbowałam zrobic, ale to ponad moje siły :mrgreen: ona lata z prędkością światła skacze po scianach chyba na wysokość pół metra odbijając się jak piłka, jedynie udało mi się zrobić coś jak obgryzała nogi Korze i próbowała ją atakować z zaskoczenia :mrgreen:

terenia1

Post » Pt paź 15, 2010 9:32 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Aha to poproś może kogoś z rodziny by Ci ją przytrzymał - nie chodzi o jakieś artystyczne zdjęcia tylko po prostu by pokazać jak kotka wygląda ;) Ile ona ma?

Mara S

Post » Pt paź 15, 2010 9:43 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Mara S pisze:Aha to poproś może kogoś z rodziny by Ci ją przytrzymał - nie chodzi o jakieś artystyczne zdjęcia tylko po prostu by pokazać jak kotka wygląda ;) Ile ona ma?

Chyba ze 4 miesiące :)

terenia1

Post » Pt paź 15, 2010 10:02 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Malena i Ruda dostały cestal, załatwiam czyste ksiązeczki do nas i do schronu, każdy kot będzie musiał mieć tam wpisane odrobaczenie i zabiegi u wetów. Z wyjątkiem dzików oczywiście.
Pozostałe zabiegi bedziemy obowiązkowo wpisywac do zeszytu, z alfabetycznymi zakładkami. Jutro go zakupie. Musimy sie konsekwentnie wszystko notować bo jest delikatnie mówiać chaos.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt paź 15, 2010 11:04 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

gosiakot pisze:
Alienor pisze:Ten kalendarz jest śliczny - poproszę 2 sztuki. Ile kosztuje? I czy może być też normalny papierowy?

Kalendarz śliczny, 2 sztuki na początek poproszę :)
Wiesiu , czy macie pod opieką jakieś koty z problemami nerkowymi -? dostaliśmy paczkę z ponad kilogramem próbek wysokiej jakości suchego jedzenia ang. firmy hill's - w kociej chatce nie ma teraz podopiecznych z takimi kłopotami, czy u Was jest kotek któremu by się to przydało ?

Gosiu ja chętnie trochę skubneła bym tej karmy jak nie ma chętnych :oops:
Alfik jest na nerkowej
Sheba na gastro
Przez ostatnie dwa miesiące na karmę wydaję ok 200 zł/m-c a kórcze coś stracilam płynność .......... :oops: finansową oczywiście :oops:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt paź 15, 2010 11:06 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

terenia1 pisze:Jutro od rana będziemy mieć w Kociej Chatce gości z Holandii :) Dziś o 5 rano wyjechali od siebie więc wieczorem bedą pewnie już w Sosnowcu, z tego co pisała Mirka chcieliby nas poznać więc jeśli ktoś ma ochotę na spotkanie i poznanie ich to spotkanie jutro od rana w Kociej Chatce, raczej to będzie wczesna pora bo później jeszcze jadą z darami w okolice Tarnobrzegu. Jeszcze wieczorkiem dam znać o której przyjedziemy z nimi na miejsce.

to może dziś o ile Państwo Goście nie będą padnięci jakieś pifko gdzieś na mieście ??
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt paź 15, 2010 11:09 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

terenia1 pisze:Ruda była odrobaczana w Lupusie Advocatem chyba tak się to nazywa chyba działa na tasiemca.
Nimfie dziś czyściłam uszy jedno ucho czyste w drugim coś czarnego, ale nie wiem czy to świerzb. Grzyb u Nimfy to nie dzisiejsza sprawa nie wiem dlaczego Baśka nie dostrzegła, że Nimfa ma grzyba :? twierdziła, że z nią wszystko ok i biegała sobie po kociarni :?
Malena sidzi w boksie bo raczej za innymi kotami nie przepada i potrzebuje miejsca gdzie się może odizolować, a teraz nie ma za bardzo takiego miejsca na kociarni więc nie wiem po co ją niepotrzebnie stresować, Plamek niestety też by potrzebował spokojniejszego miejsca w tej chwili siedzi na szafeczce za boksami i raczej nie schodzi na dół bo ostatnio i tak dostał łomot od Padre.
Nistety dziś na kociarni nie udało mi się nic przybić bo zwykłe gwoździe nie włażą w ścianę trzeba wiercić wiertarką :(
Wyrzuciłam worki ze śmieciami, ale nie wszystkie nie mogłam znaleźć śmietnika :(

Ja w sobotę wezmę wiertarkę i będzie Rafał to ustalimy co i gdzie i będziemy wiercić.
:evil: Nie dziurawić ścian - matka :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt paź 15, 2010 11:15 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

mar_tika pisze:A Plamek to tchórz ale schodzi z szafki jak wczoraj byłam to spał sobie w koszyczku który stoi na dolnej półce w meblach :)

Tak bo Plamek tam się dekuje i wygrzewa, z czego nie jest zadowolony Kostek bo to było jego miejsce :D
Dlatego z drugiej strony grzejnika dalam drugi koszyk coby walki nie było :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt paź 15, 2010 11:18 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

No mnie to się wydaję, że zimą tam będzie zimno - o ile nie dołoży się jakiegoś ogrzewania prócz tego grzejnika :(. I dla Plamka trzeba zrobić to wejście na górę...

Mara S

Post » Pt paź 15, 2010 11:34 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Dorotko ja też mam wiertarkę w domu to zabiorę, nie będziesz taszczyła w autobusie i wezmę jakieś wkrętki albo coś :mrgreen: spytam Marka bo się nie znam na tym.
Co do ogrzewania to trzeba będzie myśleć w tej sprawie bo grzejniczek jest dobry na takie dni jak dzis, a swoją drogą widziałam w kociarrni termometr trzeba by sprawdzić szczególne rano jaka w pomieszczeniu jest temperaturka.

terenia1

Post » Pt paź 15, 2010 12:09 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

terenia1 pisze:Dorotko ja też mam wiertarkę w domu to zabiorę, nie będziesz taszczyła w autobusie i wezmę jakieś wkrętki albo coś :mrgreen: spytam Marka bo się nie znam na tym.
Co do ogrzewania to trzeba będzie myśleć w tej sprawie bo grzejniczek jest dobry na takie dni jak dzis, a swoją drogą widziałam w kociarrni termometr trzeba by sprawdzić szczególne rano jaka w pomieszczeniu jest temperaturka.

Byłam wczoraj rano. Jest miło,ciepło i przytulnie.Jednak przy minusowych temp ten grzejnik nie wyrobi trzeba coś poszukać oszczędnego i dobrze grzejącego

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 15, 2010 15:47 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Dorota Wojciechowska pisze:
gosiakot pisze:
Alienor pisze:Ten kalendarz jest śliczny - poproszę 2 sztuki. Ile kosztuje? I czy może być też normalny papierowy?

Kalendarz śliczny, 2 sztuki na początek poproszę :)
Wiesiu , czy macie pod opieką jakieś koty z problemami nerkowymi -? dostaliśmy paczkę z ponad kilogramem próbek wysokiej jakości suchego jedzenia ang. firmy hill's - w kociej chatce nie ma teraz podopiecznych z takimi kłopotami, czy u Was jest kotek któremu by się to przydało ?

Gosiu ja chętnie trochę skubneła bym tej karmy jak nie ma chętnych :oops:
Alfik jest na nerkowej
Sheba na gastro
Przez ostatnie dwa miesiące na karmę wydaję ok 200 zł/m-c a kórcze coś stracilam płynność .......... :oops: finansową oczywiście :oops:

Ponieważ odpowiedziałam Dorotce telefonicznie , nie będę się rozpisywać - prośba nie pozostała bez odpowiedzi :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt paź 15, 2010 16:03 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

dopóki nie będzie krat to musimy coś wymyslic z wietrzeniem albo jakaś blokada albo cóś, bo duszno i trzeba raz na jakiś czas te grzyby wirusy i bakterie przewietrzyć.
chyba ze koty zapakować do boksów i kontenerów na czas wietrzenia?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]