Koty Barby

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 13, 2010 17:07 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

Śliczne zdjęcia, a ostatnie -powalające.Wiadomo, forma kulista jest doskonała :wink: Wszystkiego najlepszego dla Ksiki :piwa:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw paź 14, 2010 8:21 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

Halooo...Barbo50 :arrow: jak zdrówko :?:
Dopiero obejrzałam ostatnie foty: łaciate są the best :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw paź 14, 2010 11:16 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

No niestety nie mam dobrych wieści odnośnie własnej osoby i dlatego jakoś mi się pisać nie chce :oops: Po pierwszej dawce antybiotyku poczłapałam do laryngologa wiedząc, że do zdrowia mi daleko. Okazało się, ze pierwszy zupełnie nie zadziałał, infekcja w rozkwicie, dostałam silniejszy antybiotyk i inne leki.
Niewiele słyszę, kaszlę, chrząkam cały czas, poleguję wciąż, bo słaba jestem okropnie. Zadowolone są jedynie koty (Gałka, Gucio i Zawada), dotrzymują mi towarzystwa.

Dawno nie było o Miłce. Siedzi w lecznicy. Niestety cały czas ma biegunkę. Z badań nic nie wychodzi, całkiem nie wiadomo jaka jest przyczyna. Kolejne próby zmiany leków nie przynoszą poprawy. Jedyne co widać to to, że jest w zupełnie dobrej formie, chce żyć. Ostatnio miała robione usg brzucha, które również nic nie wykazało niepokojącego:
Opis badania: wątroba prawidłowej wielkości i strukturze miąższu bez zmian ogniskowych. Pęcherzyk żółciowy bez złogów, drogi żółciowe nieposzerzone. Śledziona niepowiększona bez zmian w miąższu. Nerki o budowie prawidłowej, miedniczki nerkowe nieposzerzona, brak złogów. Trzustka niezmieniona. Widoczne odcinki przewodu pokarmowego o cechach zapalenia bez zmian rozrostowych z miernie poszerzonym światłem i treścią pokarmową. Węzły chłonne niepowiększone. Brak płynu w jamie brzusznej.
Już brak pomysłów co jej może być. Jedyne co nie było robione to badanie kału, ale nie ma jak pobrać próbki, wciąż jest nie taka jaka nadawałaby się do analizy :(

Przez chorobę nie widziałam jej bardzo dawno. Może jutro uda mi się zajrzeć przy okazji mojej wizyty u laryngologa.

A zabawa zdjęciami to ostatnio moja wielka frajda :) Choć większość ląduje w szufladzie :twisted:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw paź 14, 2010 11:40 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

barba50 pisze:Już brak pomysłów co jej może być. Jedyne co nie było robione to badanie kału, ale nie ma jak pobrać próbki, wciąż jest nie taka jaka nadawałaby się do analizy :(

Hmmm...mnie się wydaje, że do analizy próbka nie musi być "koncertowa". Najczęściej zresztą analizowane są właśnie te....ehem...niewyględne...

Za Twoje zdrowie nieustająco zaciskamy kciuki i pazury :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw paź 14, 2010 11:43 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

Basiu, zdrowiej szybko! :ok:
I głaski dla kociaków.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw paź 14, 2010 12:12 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

Zdrowia życzę :D
Boidoopka Ksika moją ulubienicą :wink:

mamakleo

Od: Nie gru 14, 2008 10:49

Post » Czw paź 14, 2010 15:30 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

Witajcie koty Barby z Barbą :D

Strasznie długo Cię trzyma ta zaraza :(

krolewnatosca

Od: Pon gru 15, 2008 8:55

Post » Czw paź 14, 2010 21:31 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

pixie65 pisze:
barba50 pisze:Już brak pomysłów co jej może być. Jedyne co nie było robione to badanie kału, ale nie ma jak pobrać próbki, wciąż jest nie taka jaka nadawałaby się do analizy :(

Hmmm...mnie się wydaje, że do analizy próbka nie musi być "koncertowa". Najczęściej zresztą analizowane są właśnie te....ehem...niewyględne... (...)

Pixie65 - proszę podaj argumenty, że te niewyględne mogą pójść na badania, PLLLLLLLIIIIIISSSSSSSSS :mrgreen: . Lab współpracujący z lecznicą chce mieć próbki, że tak się wyrażę "stałe" i to z trzech "pobrań" :roll: Lecznica stosuje się do zaleceń lab.

Może jakieś porady w tym zakresie - np. czy jest lab badający te "niewyględne" :?: :?:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw paź 14, 2010 21:36 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

Sklonowałam Ksikę - cztery razy :mrgreen: Znowu się bawię zdjęciami :roll:

Obrazek
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw paź 14, 2010 21:40 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

Aleksandra59 pisze:Pixie65 - proszę podaj argumenty, że te niewyględne mogą pójść na badania, PLLLLLLLIIIIIISSSSSSSSS :mrgreen: . Lab współpracujący z lecznicą chce mieć próbki, że tak się wyrażę "stałe" i to z trzech "pobrań" :roll: Lecznica stosuje się do zaleceń lab.

Może jakieś porady w tym zakresie - np. czy jest lab badający te "niewyględne" :?: :?:

Powiem szczerze, że ja się jeszcze nie spotkałam z takimi...ehem...wymaganiami labu :?
Jak jest jakiś "problem" w kocie, skutkujący biegunką to się raczej nie czeka aż qupal stanie się wzorcowy tylko bada się to co jest, żeby leczyć.
"Z trzech pobrań" to rozumiem, że na pasożyty.
Zdaje się, że są jakieś testy, chyba "płytkowe" (takie jak na FIV/FeLV na przykład) na giardie.
Ale ja to bym chyba zaniosła ten niewyględny urobek do zwykłego Luxmedu - oni tam badają wszystko.

ŁAŁ... 8O Ksika MultiKot :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw paź 14, 2010 21:53 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

barba50 pisze:Sklonowałam Ksikę - cztery razy :mrgreen: Znowu się bawię zdjęciami :roll:

Obrazek

Basiu :1luvu: :1luvu: - piękna Ksika :D

Aleksandra59

Post » Czw paź 14, 2010 22:01 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

pixie65 pisze:
Aleksandra59 pisze:Pixie65 - proszę podaj argumenty, że te niewyględne mogą pójść na badania, PLLLLLLLIIIIIISSSSSSSSS :mrgreen: . Lab współpracujący z lecznicą chce mieć próbki, że tak się wyrażę "stałe" i to z trzech "pobrań" :roll: Lecznica stosuje się do zaleceń lab.

Powiem szczerze, że ja się jeszcze nie spotkałam z takimi...ehem...wymaganiami labu :?
Jak jest jakiś "problem" w kocie, skutkujący biegunką to się raczej nie czeka aż qupal stanie się wzorcowy tylko bada się to co jest, żeby leczyć.
"Z trzech pobrań" to rozumiem, że na pasożyty.
Zdaje się, że są jakieś testy, chyba "płytkowe" (takie jak na FIV/FeLV na przykład) na giardie.
Ale ja to bym chyba zaniosła ten niewyględny urobek do zwykłego Luxmedu - oni tam badają wszystko.

ŁAŁ... 8O Ksika MultiKot :ok:

Teraz do mnie dotarło, że to chyba na pasożyty miało iść ........ Miłka ma w miarę dobre wyniki, jak na kota w takim stanie :( - łącznie z badaniem USG. Tylko stan zapalny jelit wyszedł :?

Aleksandra59

Post » Pt paź 15, 2010 16:42 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

A Intenstinala Miłeczka dostaje?

Basiu, sklonowana Ksika cudna jest :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt paź 15, 2010 22:45 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale Totek siedział mi w głowie :? Basiu :1luvu: :1luvu:

Przegadałam troszku z wet prowadzącą problem zdrowotny Miłki 8) Pomimo wyników USG nadal podejrzana jest trzustka :? W poniedziałek będą zrobione kolejne badania - L coś tam ....... :roll: - proszę nie pytać mnie o szczegóły, ja się nie znam :oops: To badanie zasugerował prof. Lechowski.

Dzisiaj qupal Miłki daleki od standardów, ale źle nie jest :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Post » Sob paź 16, 2010 20:44 Re: Koty Barby - ósme urodziny Ksiki str. 1 i 63

Uprzejmie informuję, że qupal Miłki dzisiaj był zdecydowanie lepszy :ok: :ok: Staję się chyba ekspertem od Miłkowych qupali :lol: :lol: :lol:

Aleksandra59

[poprzednia][następna]