K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 14, 2010 19:08 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Małe uwagi po dzisiejszym dniu.
Kotów jest 8 na kociarni.

W boksach :
Hator skończyła leczenie czeka na odrobaczenie
Ruda masakrycznie rozdrapana szyja z dwóch stron i pod brodą .Z tyłka wyciągnęłam jej żywy ,ruszający się człon tasiemca.Czym była odrobaczana w Lupusie?
Malena.Czy ona jest w trakcie leczenia?Jeżeli nie to dlaczego siedzi w boksie?Jest kotką strachliwą i takie odosobnienie wcale jej nie sprzyja ,jeszcze bardziej wycofa się

Na kociarni:
Padre OK
Nimfa tragedia .Pół glowy łyse i druga połowa w trakcie łysienia .Zmiany grzybiczne.Z uszu świerzbowiec wyłazi.Prosiłam Baskę poda jej Vetamectin i zaszczepi przeciwko grzybicy.PROSZĘ O CZYSZCZENIE USZU
Frodo w uszach świerzbowiec .Baska poda mu Vetamectin.PROSZĘ O CZYSZCZENIE USZU
Kostek OK
Plamek jutro dostanie drugą szczepionkę przeciw grzybicy.W jednym uchu ma dziwny wysięk nie wiem czy to nie jakaś infekcja.
W pomieszczeniu nieremontowanym na parapecie zostawiłam dwie szczepionki z kartką" Dla Baski".Prosze je przypadkiem nie wyrzucić
Ostatnio edytowano Pt paź 15, 2010 9:29 przez mar_tika, łącznie edytowano 2 razy

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw paź 14, 2010 19:13 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Mara S pisze:a ja mogę także awaryjnie na środę rano

Co do sytuacji awaryjnych , to ja też mogę wziąć jeszcze czwartek rano. A WSTAWICIE MI KUWETĘ ? :mrgreen:
Mam nadzieję że się jakoś "wyrobię " :ryk: :ryk: :ryk:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw paź 14, 2010 19:24 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

mar_tika pisze:Małe uwagi po dzisiejszym dyżurze.

W boksach :
Ruda masakrycznie rozdrapana szyja z dwóch stron i pod brodą .Z tyłka wyciągnęłam jej żywy ,ruszający się człon tasiemca.Czym była odrobaczana w Lupusie?
Malena.Czy ona jest w trakcie leczenia?Jeżeli nie to dlaczego siedzi w boksie?Jest kotką strachliwą i takie odosobnienie wcale jej nie sprzyja ,jeszcze bardziej wycofa się

Na kociarni:
Padre OK
Nimfa tragedia .Pół glowy łyse i druga połowa w trakcie łysienia .Zmiany grzybiczne.Z uszu świerzbowiec wyłazi.Prosiłam Baskę poda jej Vetamectin i zaszczepi przeciwko grzybicy.PROSZĘ O CZYSZCZENIE USZU
Kostek OK
Plamek jutro dostanie drugą szczepionkę przeciw grzybicy.W jednym z uszu ma dziwny wysięk nie wiem czy to nie jakaś infekcja.
W pomieszczeniu nieremontowanym na parapecie zostawiłam dwie szczepionki z kartką" Dla Baski".Prosze je przypadkiem nie wyrzucić

A ja dalej będę przypominac o olejku z dziurawca, który świetnie sie sprawdza w takich przypadkach 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw paź 14, 2010 19:51 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

mar_tika pisze:Małe uwagi po dzisiejszym dyżurze.

W boksach :

Na kociarni:
Padre OK
Kostek OK
Plamek jutro dostanie drugą szczepionkę przeciw grzybicy.W jednym z uszu ma dziwny wysięk nie wiem czy to nie jakaś infekcja.

jutro odrobaczę cestalem Rudą i malene w sobote hator - może Ruda ma uczulenie na toksyny robali i sie drapie, w sobote pojade do Skolika to ja wezme i moze Plamka
Nifme moze zamknac w boksie - nie zaraza innych grzybem?
spróbuję sie dobrać im do uszu w sobotę i wyczyszcze i zakropie oridermylem.
Pamiętajcie o tym nifuroskazydzie dla Froda - kartka na witrynce - sraczka podobno ustapiła
jakby dalej byly problemy trzeba go zbadac w kierunku lamblii
Ostatnio edytowano Czw paź 14, 2010 20:13 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw paź 14, 2010 19:52 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Kropeczka13 pisze:dwa formaty A3 i A4 i możliwość dwóch rodzai, samoprzylepne lub magnetyczne n.p. na lodówkę :D

Obrazek

super :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw paź 14, 2010 20:06 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Ewa. Nimfa z tym grzybem lata po kociarni chyba dość długo(połowa głowy nie łysieje w ciągu 1 dnia) ,więc kogo miała zarazić to już zaraziła :roll:

Kotom zaświerzbionym po vetamectine trzeba tylko czyścić uszy nie trzeba niczym zakrapiać .Do tej pory ten lek świetnie sprawdzał się na kociarni.Jednakże podstawą wyzdrowienia jest regularne usuwanie odchodów świerzbowaca z uszu.

Z uchem Plamka nie wiem co jest .W jednym uchu ma dośc intensywny wysięk .Nie wiem czy to zapalenie ucha(nie trzepie glową), czy poprostu to taka jego uroda.Nie jestem wetem .Może warto to skonsultować :?:

mar_tika

Post » Czw paź 14, 2010 20:25 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

mar_tika pisze:Ewa. Nimfa z tym grzybem lata po kociarni chyba dość długo(połowa głowy nie łysieje w ciągu 1 dnia) ,więc kogo miała zarazić to już zaraziła :roll:

Kotom zaświerzbionym po vetamectine trzeba tylko czyścić uszy nie trzeba niczym zakrapiać .Do tej pory ten lek świetnie sprawdzał się na kociarni.Jednakże podstawą wyzdrowienia jest regularne usuwanie odchodów świerzbowaca z uszu.

Z uchem Plamka nie wiem co jest .W jednym uchu ma dośc intensywny wysięk .Nie wiem czy to zapalenie ucha(nie trzepie glową), czy poprostu to taka jego uroda.Nie jestem wetem .Może warto to skonsultować :?:

to go wezme w sobote, kurde tylko musze to jakoś logistycznie rozplanowac - 8 rano schron a od 10 Skolik no i gości będziemy miec w sobotę a Piotrek na kursie w Krakowie :roll:

Filomen

Post » Czw paź 14, 2010 21:04 Re: kocia chatka

Moze Plamek ma to ucho po starciu z Padre. We wtorek tak sie Padre rzucil na Plamka ze ich rozdzielic nie moglam. Pozniej na zab wziol Kostka i za kare go dalam do boksu. Plamek mial czerwone ucho nawet myślałam ze pogryzione ale oprócz zaczerwienienia wszystko było ok
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw paź 14, 2010 21:20 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Ruda była odrobaczana w Lupusie Advocatem chyba tak się to nazywa chyba działa na tasiemca.
Nimfie dziś czyściłam uszy jedno ucho czyste w drugim coś czarnego, ale nie wiem czy to świerzb. Grzyb u Nimfy to nie dzisiejsza sprawa nie wiem dlaczego Baśka nie dostrzegła, że Nimfa ma grzyba :? twierdziła, że z nią wszystko ok i biegała sobie po kociarni :?
Malena sidzi w boksie bo raczej za innymi kotami nie przepada i potrzebuje miejsca gdzie się może odizolować, a teraz nie ma za bardzo takiego miejsca na kociarni więc nie wiem po co ją niepotrzebnie stresować, Plamek niestety też by potrzebował spokojniejszego miejsca w tej chwili siedzi na szafeczce za boksami i raczej nie schodzi na dół bo ostatnio i tak dostał łomot od Padre.
Nistety dziś na kociarni nie udało mi się nic przybić bo zwykłe gwoździe nie włażą w ścianę trzeba wiercić wiertarką :(
Wyrzuciłam worki ze śmieciami, ale nie wszystkie nie mogłam znaleźć śmietnika :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw paź 14, 2010 21:36 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

[quote="terenia1"]Ruda była odrobaczana w Lupusie Advocatem chyba tak się to nazywa chyba działa na tasiemca.

ADVOCAT działa na pchły, świerzbowca, nicienie płucne i jelitowe. NIE DZIAŁA NA TASIEMCA!!!!
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Czw paź 14, 2010 21:38 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

mysle ze w drugiej czesci to podzielimy pomieszczenie na dwie części - dla agresorow i spokojnych kotow, u mnie w domu tez walki domowe koty sie tluką z gowniarzami tymczasami a Bambus ze złości leje po ścianach :(

Filomen

Post » Czw paź 14, 2010 21:38 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

felinae pisze:
terenia1 pisze:Ruda była odrobaczana w Lupusie Advocatem chyba tak się to nazywa chyba działa na tasiemca.

ADVOCAT działa na pchły, świerzbowca, nicienie płucne i jelitowe. NIE DZIAŁA NA TASIEMCA!!!!

jutro dostanie dopyszcznie cestal i za 2 tygodnie powtórka

Filomen

Post » Czw paź 14, 2010 21:48 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

felinae pisze:
terenia1 pisze:Ruda była odrobaczana w Lupusie Advocatem chyba tak się to nazywa chyba działa na tasiemca.

To co działa na tasiemca?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 15, 2010 7:04 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

terenia1 pisze:
felinae pisze:

To co działa na tasiemca?

"leki przeciwpasożytnicze działające na robaki płaskie, podaje je się w specjalnym schemacie - przez trzy kolejne dni oraz po 14 dniach od ostatniego podania, muszą być dokładnie dobrane dawki do masy ciała zwierzęcia".
a jeszcze gdzieś wyczytałam,że aniprazol można podawać przez 3-4 kolejne dni.
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt paź 15, 2010 8:35 Re: KOCIA CHATKA-szukamy 2 drzwiowej szafy do nowego lokalu!!!!

Rozmawiałam z Monika .Rudą można potraktować Cestalem wybije tasiemca.W Lupusie dali jej advocata chyba ze wzgledu na świerzba w uszach.
Dobrze by bylo żeby dostała steryd który zmniejszy świąd .Jak tak dalej bedzie się drapala zostanie bez sierści na szyi :roll:
Nie wiem czy nie trzeba jej zrobic wyskrobin.Ruda jak była na antybiotyku nie drapała się ,teraz jak skończyła kurację antybiotykową zaczęła się znowu rozdrapywać .Byc może bedzię to sprawa bakteryjna.Nie wie zadecydujcie same.

Jezeli chodzi o Malenę to uchyliła bym jej boks i decyzja czy wyjdzie na kociarnię czy nie należałaby do niej.Musi przyzwyczaić się do innych kotów i do Nas ludzi.Bo niestety ludzi też się boi.Nie może przecież siedzieć w boksie kilka miesięcy tak jak Tania :roll:

A Plamek to tchórz ale schodzi z szafki jak wczoraj byłam to spał sobie w koszyczku który stoi na dolnej półce w meblach :)

mar_tika

[poprzednia][następna]