Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mara S pisze:a ja mogę także awaryjnie na środę rano
mar_tika pisze:Małe uwagi po dzisiejszym dyżurze.
Kotów jest 8 na kociarni.
W boksach :
Hator skończyła leczenie czeka na odrobaczenie
Ruda masakrycznie rozdrapana szyja z dwóch stron i pod brodą .Z tyłka wyciągnęłam jej żywy ,ruszający się człon tasiemca.Czym była odrobaczana w Lupusie?
Malena.Czy ona jest w trakcie leczenia?Jeżeli nie to dlaczego siedzi w boksie?Jest kotką strachliwą i takie odosobnienie wcale jej nie sprzyja ,jeszcze bardziej wycofa się
Na kociarni:
Padre OK
Nimfa tragedia .Pół glowy łyse i druga połowa w trakcie łysienia .Zmiany grzybiczne.Z uszu świerzbowiec wyłazi.Prosiłam Baskę poda jej Vetamectin i zaszczepi przeciwko grzybicy.PROSZĘ O CZYSZCZENIE USZU
Frodo w uszach świerzbowiec .Baska poda mu Vetamectin.PROSZĘ O CZYSZCZENIE USZU
Kostek OK
Plamek jutro dostanie drugą szczepionkę przeciw grzybicy.W jednym z uszu ma dziwny wysięk nie wiem czy to nie jakaś infekcja.
W pomieszczeniu nieremontowanym na parapecie zostawiłam dwie szczepionki z kartką" Dla Baski".Prosze je przypadkiem nie wyrzucić
mar_tika pisze:Małe uwagi po dzisiejszym dyżurze.
Kotów jest 8 na kociarni.
W boksach :
Hator skończyła leczenie czeka na odrobaczenie
Ruda masakrycznie rozdrapana szyja z dwóch stron i pod brodą .Z tyłka wyciągnęłam jej żywy ,ruszający się człon tasiemca.Czym była odrobaczana w Lupusie?
Malena.Czy ona jest w trakcie leczenia?Jeżeli nie to dlaczego siedzi w boksie?Jest kotką strachliwą i takie odosobnienie wcale jej nie sprzyja ,jeszcze bardziej wycofa się
Na kociarni:
Padre OK
Nimfa tragedia .Pół glowy łyse i druga połowa w trakcie łysienia .Zmiany grzybiczne.Z uszu świerzbowiec wyłazi.Prosiłam Baskę poda jej Vetamectin i zaszczepi przeciwko grzybicy.PROSZĘ O CZYSZCZENIE USZU
Frodo w uszach świerzbowiec .Baska poda mu Vetamectin.PROSZĘ O CZYSZCZENIE USZU
Kostek OK
Plamek jutro dostanie drugą szczepionkę przeciw grzybicy.W jednym z uszu ma dziwny wysięk nie wiem czy to nie jakaś infekcja.
W pomieszczeniu nieremontowanym na parapecie zostawiłam dwie szczepionki z kartką" Dla Baski".Prosze je przypadkiem nie wyrzucić
mar_tika pisze:Ewa. Nimfa z tym grzybem lata po kociarni chyba dość długo(połowa głowy nie łysieje w ciągu 1 dnia) ,więc kogo miała zarazić to już zaraziła![]()
Kotom zaświerzbionym po vetamectine trzeba tylko czyścić uszy nie trzeba niczym zakrapiać .Do tej pory ten lek świetnie sprawdzał się na kociarni.Jednakże podstawą wyzdrowienia jest regularne usuwanie odchodów świerzbowaca z uszu.
Z uchem Plamka nie wiem co jest .W jednym uchu ma dośc intensywny wysięk .Nie wiem czy to zapalenie ucha(nie trzepie glową), czy poprostu to taka jego uroda.Nie jestem wetem .Może warto to skonsultować
felinae pisze:terenia1 pisze:Ruda była odrobaczana w Lupusie Advocatem chyba tak się to nazywa chyba działa na tasiemca.
ADVOCAT działa na pchły, świerzbowca, nicienie płucne i jelitowe. NIE DZIAŁA NA TASIEMCA!!!!
felinae pisze:terenia1 pisze:Ruda była odrobaczana w Lupusie Advocatem chyba tak się to nazywa chyba działa na tasiemca.
ADVOCAT działa na pchły, świerzbowca, nicienie płucne i jelitowe. NIE DZIAŁA NA TASIEMCA!!!!
terenia1 pisze:felinae pisze:terenia1 pisze:Ruda była odrobaczana w Lupusie Advocatem chyba tak się to nazywa chyba działa na tasiemca.
To co działa na tasiemca?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 340 gości