Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 08, 2010 19:17 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

A i jeszcze a propos podróży, to one na żywca, znaczy na trzeźwo jechały do Piotrkowa Trybunalskiego w jednym dużym transporterze Safii i było okej, ani nie płakały, ani nic.
Ale lepiej będzie jak coś dostaną faktycznie, ale z hydroksyzyną bym nie eksperymentowała, bo np. relanium na inne działanie na koty niż na ludzi.
No i w życiu nie dałabym hydroksyzyny własnemu dziecku!
najszczesliwsza

Post » Nie paź 10, 2010 15:09 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Jak tam Sonie wytrzymują te zimne noce? Pewnie pod kołderką sobie śpią zagrzebane :)
No i czy termin wyjazdu / przyjazdu już ustalony ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie paź 10, 2010 20:52 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Koteńkom już zimno nie jest. Wygospodarowałam im kawałek pralni. Dotychczas zajmowała ją moja Filka (podrzucona sunia), a na czas zimnych nocy musiała przeprowadzić się do Rofiego, czyli do garażu. Oni i tak s nierozłączni. Tyle że teraz demolują garaź, bo z nich to taka mieszanka wybuchowa trochę jest :) I nigdy nie wiem co zastanę rano. Więc Sonie teraz są bliżej mnie. Od razu inne kotki się zrobiły. Nawet chowania się w dziury nie było. Od razu zapakowały się na przyniesioną kołdrę. Śpią razem, mruszą, łaszą się. Miodzio po prostu.
Wstępnie jedziemy 22.
magdajedral

Post » Czw paź 14, 2010 13:58 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Odezwał się do mnie dzisiaj DS Soniek. Od wtorku zaczynamy ustalać co i jak i kiedy je przewozimy dokładnie. Ona bardzo pyta o pieska i byłą panią kotek. Błagam, może komuś wreszcie uda się czegoś dowiedzieć!
magdajedral

Post » Czw paź 14, 2010 14:00 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

No i dodam, że nadal zbieram na podróż do Krosna. I przepraszam, że ponarzekam, ale jak na razie cicho na ten temat.
magdajedral

Post » Czw paź 14, 2010 14:11 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

fundusze na transport bardzo potrzebne!!

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Czw paź 14, 2010 14:12 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Internet mam tylko z doskoku. Madziu napisz mi PW lub maila, co bym miala załatwić, żeby Wam pomóc, czy zadzwonić do domku - umówić się na jakąś wizytę, coś na temat umowy adopcyjnej porozmawiać? Czy będzie podpisywana ? Sama nie wiem, nigdy tego nie robiłam .
Noclegiem mogę wspomóc u mojej mamy, chyba, że syn akurat w tym czasie też przyjedzie, to u sąsiadki jest wolne mieszkanko.
Gotówką nie dam rady wspomóc, bo mam długu 1.500 PLN :strach: za ten miesią ( w auto wtopiłam naprawiane) ale jakieś kanapki się znajdą . Skromnie, ale z głodu nie pomrzecie :ok:

jasdor

Post » Czw paź 14, 2010 14:22 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Z Piotrkowa do Mszczonowa nawet nie pisnęły, też jechały w jednym transporterze.
Jeśli już, można podać Kalm Aid.
Z lekami ludzkimi bym nie eksperymentowała, skutki mogą być opłakane!
Zwłaszcza na wszelki wypadek nie ma sensu!
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw paź 14, 2010 15:07 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Jasdor, fajnie by było sprawdzić domek. dziewczyna na pewno bardzo kocha koty i ogólnie zwierzęta. Ma ich dużo, nie wiem ile bo jakoś nie udało mi się dowiedzieć. Pomaga potrzebującym czworonogom, ale nic więcej nie wiem. Jakie są warunki - to się da sprawdzić tylko osobiście. Nie będę ukrywać, ja też nigdy nie przeprowadzałam rozmów adopcyjnych.
Więc jakby Ci się udało z nią umówić, spotkać, porozmawić. Dzisiaj napisała mi smsa, że wraca do Krosna we wtorek. Zdaje się, że masz do niej numer a jakby co to daj znać i podam.
Co do noclegu to jeszcze się odezwę bo nie wiem czy na drugi dzień nie będę pracować.

Dodam, że DS znalazł kontakt z sąsiadką tej pani. Dziewczyna uparta jak widać i bardzo troszczy się o los zwierząt.
magdajedral

Post » Czw paź 14, 2010 15:16 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Spróbuję to jakoś dyplomatycznie załatwić. Nie chciałabym być postrzegana, jako Pani Kontrola :mrgreen:
A co z umową adopcyjną? rozmawiałyście o tym ? wspominać coś?
Dodam, że DS znalazł kontakt z sąsiadką tej pani.

Ale sie dziewczyna zawzięła 8O Mnie też molestowała o pieska, ale co ja miałam powiedzieć, jak nic nie wiem :(

jasdor

Post » Czw paź 14, 2010 15:50 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

to znaczy ze Pani ma bardzo dobre serce.
moze wziela by i pieska :ok: chyba warto go poszukac bo moze to wielka szansa dla niego :roll: :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw paź 14, 2010 15:59 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Może to nawet dla niego jedyna szansa :ok:
Mówiła mi kiedyś, że ona sama zadzwoni do schroniska, tylko chciała wiedzieć jakiego i o jakiego pieska pytać

jasdor

Post » Czw paź 14, 2010 18:27 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Proszę nr konta na pw
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw paź 14, 2010 18:28 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

JaEwka pisze:Proszę nr konta na pw

:1luvu: :1luvu: :1luvu: bardzo bardzo Ci dziękujemy :aniolek:

jasdor

Post » Czw paź 14, 2010 18:33 Re: Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

jasdor pisze:Może to nawet dla niego jedyna szansa :ok:
Mówiła mi kiedyś, że ona sama zadzwoni do schroniska, tylko chciała wiedzieć jakiego i o jakiego pieska pytać

no to chyba trzeba jej pomoc go szukac,nie?
mialby od razu transport :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]