Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 12, 2010 13:21 Re: DOM (DT/DS) dla Leonka bez ogonka! ROZLICZENIE s.10

Dzisiaj zamówiłam wreszcie mokre w zooexpresie, zwlekałam, zwlekałam ale w końcu doszłam do wniosku, że to i tak taniej wyjdzie niz kupowanie w sklepie.
No i tym sposobem zubożyłam konto o prawie 250 złotych, mam nadzieję, że wystarczy do następnej wypłaty .
Wczoraj wieczorem musiałam zapodawać kotom leki, dantejskie sceny się odbywały no bo tak: Michałowi, Fredzi po kawałku tabletki, Klarze i Tomciowi pastę i krople, Kropkowi pastę, Klusce krople (tabletki dzisiaj kupię).
Możecie sobie wyobrazić, co się działo
Dzisiaj będzie to samo i w następne dni też.
Potem leżałam obłożona kotami i oglądałam film, Klara leżała pod stołem, powolutku zbliżałam rękę do głaskania, troche się spięła ale nie uciekła więc zaczęłam głaskać, głaskać i niunia rozmruczała się. Trochę to trwało, myślałam, że w końcu walnę na pychol z tego zwisania ale udało się nie zlecieć z wyra .
Muszę ją wyczesać bo bardzo gubi włoski ale to za kilka dni, na razie pod ręką i tak włosy schodzą.
Póki co będę jej troszkę oleju do mokrego dodawać.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw paź 14, 2010 16:32 Re: DOM (DT/DS) dla Leonka bez ogonka! ROZLICZENIE s.10

Jak się czuje słodki Leonek?
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw paź 14, 2010 21:28 Re: DOM (DT/DS) dla Leonka bez ogonka! ROZLICZENIE s.10

Wreszcie mam chwilkę czasu, więc napiszę, że u nas dobrze :) Po tej jednej awanturze między kotami, zakończonej sikem Malwinki i dobową izolacją teraz mamy prawie sielankę ;) Prawie, bo Malwinka wyżera Fifi całe jedzenie, co wprowadza nieco pewną nerwowość u Fifika. Pięknie trafia do kuwety, zaczyna więcej przebywać z nami, kręci się też często przy Fifi. Przestała z przerażeniem uciekać na widok kogoś idącego, choć nadal boi się idących szybko ludzi. I stwierdziłam, że to kot idealny dla kogoś, kto niekoniecznie chce, by odwiedzający potrafił określić liczę kotów w mieszkaniu - jest nie do namierzenia przez gości, po prostu się dematerializuje :lol:
Obrazek

naya

Od: Pon lis 07, 2005 10:36

Post » Czw paź 14, 2010 21:59 Re: DOM (DT/DS) dla Leonka bez ogonka! ROZLICZENIE s.10

anita5 pisze:Jak się czuje słodki Leonek?

Był dzisiaj się pokazać w lecznicy :) Będziemy teraz podawać tabletkę na odrobaczenie + będzie dostawał antybiotyk, żeby go przygotować do czyszczenia zębów (wg planu - pod koniec przyszłego tygodnia :) ). A potem jeszcze trzeba powtórzyć Advocate (by mieć pewność, że żaden wszoł już na nim nie wykluje się ;) ). A potem już tylko szczepienie.
Trochę tego jest, ale idziemy naprzód :) Wydałam dzisiaj 55 zł.

Nayu, cieszę się bardzo, że spięcie między dziewczynami już się nie powtórzyło. Czekam z wielką niecierpliwością zdjęcia! :D :D :D
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt paź 15, 2010 9:04 Re: Pszczyna/Leonek bez ogonka/ROZLICZENIE s.10

Ryśka zgodziła się, żeby Leoś zostal przyszywanym braciszkiem Sabinek :) Niestety musze poczekac az ex sie wyprowadzi, ale mam nadzieje, ze to nastapi szybko :)
Potrzebne beda kciuki, zeby sie chlopak z dziewczynami dogadal :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt paź 15, 2010 9:37 Re: P. Rozpacz -POMOCY dla kotka bez ogonka! ROZLICZENIE s.10

ryśka pisze:(Nadal) bezimienny kocurek wygląda już o niebo lepiej. TŻ go dzisiaj wyczesał furminatorem i teraz prezentuje się tak:

Obrazek

Jest naprawdę słodziutki - łasi się, przytula ufnie łepek, krzyczy, żeby mu jedzonka nałożyć... Ogonek prawie zagojony, ma tylko niewielki strup na końcu:

Obrazek

Miewa zatwardzenia, więc od dzisiaj mu będę podawać siemię lniane.

Kocio pilnie szuka domu, chociaż tymczasowego...

dobrze, ze nie musi juz marznąć na dworze

wracaj szybko do zdrówka Kocureczku!
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Pt paź 15, 2010 11:40 Re: Pszczyna/Leonek bez ogonka/ROZLICZENIE s.10

zuza pisze:Ryśka zgodziła się, żeby Leoś zostal przyszywanym braciszkiem Sabinek :) Niestety musze poczekac az ex sie wyprowadzi, ale mam nadzieje, ze to nastapi szybko :)
Potrzebne beda kciuki, zeby sie chlopak z dziewczynami dogadal :)

zuza, już Ty wiesz: :1luvu: :D :D :D :D :D
:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt paź 15, 2010 13:45 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:)) s.10

Ale super!!! :surprise: :catmilk: :balony: :dance:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt paź 15, 2010 15:23 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:)) s.10

Ale cudna wiadomość :!: :1luvu:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt paź 15, 2010 15:48 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:)) s.10

Przyznam, ze nie moge sie juz doczekac :)
I mam nadzieje, ze innym poszukujacym moja decyzja przyniesie szczescie w postaci domkow tez :)

zuza

Post » Pt paź 15, 2010 16:47 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:)) s.10

zuza pisze:Przyznam, ze nie moge sie juz doczekac :)
I mam nadzieje, ze innym poszukujacym moja decyzja przyniesie szczescie w postaci domkow tez :)

Co za szczescie dla kocika :1luvu:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt paź 15, 2010 18:08 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:)) s.10

Zuza gratuluję - fajny kocurek i wreszcie chłopak :kotek: :piwa:

Na pewno przy Twojej opiece poprawią mu się boczki i brzusio :wink: :mrgreen:

Ciekawe jak Dziewczynki go przyjmą ? Będzie ciekawie :D

RenataCw

Od: Wto lip 20, 2004 20:53

Post » Pt paź 15, 2010 21:41 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:)) s.10

Dziewczynki na razie udaja, ze nie wiedza o co chodzi ;) Tlumacze im, ze braciszek do nich przyjedzie, a one nic :)

zuza

Post » Sob paź 16, 2010 14:46 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:)) s.10

Ale się cieszę. Ale mu się udało! Gratulacje dla Leonka! :P
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto paź 19, 2010 6:59 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:)) s.10

Wklejam z mojego wątku:
Wczoraj Fredziolina została zaszczepiona Purefaxem (z białaczką).
Za jakiś tydzień pójdzie na ciacha i bedzie mozna ją pomału ogłaszać.
Wczoraj wieczorem znowu przyszła do mnie na łóżko po głaski i mizianki :D a dzisiaj rano przy kocim śniadanku Klarunia zeszła z półeczki i jadła w kuchni razem z innymi kotami :lol:
Ja wiem, że to malusie kroczki ale jednak postęp, byle do przodu :mrgreen:
Jutro Klara dostanie ostatni zastrzyk, odczekam trochę i może w przyszłym tygodniu zaniosę ją do weta coby jej zrobić porządek w pysiaczku.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia][następna]