Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 13, 2010 21:15 Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

Zgłosiła się do mnie Pani poszukująca kocurka do dokocenia - poniżej konkrety, które znam:

- spore mieszkanie w Warszawie, balkony i okna "kociozabezpieczone", pełne wyposażenie dla kotów i doświadczenie w opiece nad kotami zapewnione,
- w domu Pani + dwa wykastrowane rasowe Ruski - dwóch dorosłych Panów, którzy niestety nie stanowią dla siebie wystarczającego towarzystwa - jeden z kocurków utrzymuje niezmienny dystans i stoicki spokój wobec drugiego (ale jest raczej nieśmiały i unikający - nigdy nie agresywny), drugi bardzo spragniony kociego towarzystwa do zabaw i przytulanek - smutnieje i tęskni...
- poszukiwany kocurek dachowiec - młody, ale dojrzały i wykastrowany (przedział wiekowy mniej więcej 8-12 miesięcy) - taki, żeby dał już poznać swój charakter i upodobania, ale jednocześnie stosunkowo łatwo przystosował się do nowych warunków i towarzystwa,
- kocurek musi być zdrowy - przetestowany także na FIV/FeLV (jeśli nie do tej pory to na pewno przed adopcją),
- nie niszczyciel i demolka - Pani tak udało się "wychować" Ruski, że nie drapią mebli i nie sieją zniszczenia :) - zaznaczyłam od razu, że niestety żaden dom tymczasowy nie da przy adopcji gwarancji, że kot niczego w domu nie zniszczy i nie podrapie - no ale przynajmniej możemy się starać dobrać kota, który takich ewidentnych tendencji w DT nie wykazywał....
- kocurek powinien być przyzwyczajony do zabiegów typu obcinanie pazurków - czyli cierpliwy i dotykolubny,
- Pani marzy się kot bardzo proludzki - żeby np. spał w łóżku, był nakolankowy itp., bo Ruski w tej dziedzinie niestety specjalnie wylewne nie są...
- oczywiście musi lubić towarzystwo innych kotów i kocie zabawy oraz mizianki -ale o to w DT zazwyczaj nie trudno :wink:
- mile widziane umaszczenie np. rude lub czarne - ale dla Pani od koloru ważniejszy jest charakter :kotek:
- kotek musi przebywać w Warszawie lub w najbliższych , "bezsamochodowych" okolicach - Pani bardzo chciałaby podjąć świadomą i przemyślaną decyzję o adopcji - przed ostateczną deklaracją chciałaby odwiedzić DT i poznać kocurka osobiście,
- ale zgadza się także bez problemu na wizytę przedadopcyjną u siebie - a także na umowę adopcyjną, regularny kontakt po adopcji itp.

uffff - to chyba wszystko, o co udało mi się wypytać chętny domek... - czy o czymś zapomniałam? mogę zawsze dopytać i dopowiedzieć zainteresowanym

czy komuś marzy się taki dom dla swojego tymczasa? - niestety w tym wypadku wchodzą w grę tylko koty z domów tymczasowych - takie, których zachowania sprawdzone są w warunkach domowych.... (meble itp.) :(

zainteresowanych poproszę o opis tymczasika i jego zdjęcia - przekażę do "zaruskowanego" domku :P :ok:
Ostatnio edytowano Czw paź 14, 2010 8:29 przez joluka, łącznie edytowano 1 raz

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw paź 14, 2010 0:38 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

Tu jest taki kocurek, pilnie potrzebujący Dużego
viewtopic.php?f=1&t=118147
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw paź 14, 2010 0:40 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

to i ja podrzucę :)
mamy kocurka rewelacyjnie umaszczonego, przed adopcją będzie wykastrowany, uwielbia koty i jest super miziakiem, ale my nie z Wawy :roll: viewtopic.php?f=1&t=117636&hilit=czekoladowe
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw paź 14, 2010 6:44 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

Zaproponuję mojego Shreka - tutaj link do allegro: http://allegro.pl/shrek-rudo-bialy-o-bu ... 47506.html - oczywiście więcej zdjęć podeślę na maila, na życzenie. Kocurek jest nakolankowy i łóżkowy, lubi się bawić i lubi inne koty. Wiek ok. roku lub trochę poniżej, jeszcze ma kocięce proporcje ciała :wink: . Nie jest to kot - demolka, chociaż nie wiem, jak z obcinaniem pazurów, ja tego nie robię :wink: .

Obrazek

Oczywiście wizyta zapoznawcza i wszelki kontakt mile widziane - dziś do wieczora albo w poniedziałek. (piątek, sobota, niedziela jestem nieuchwytna :wink: ).

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw paź 14, 2010 8:03 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

Alix76 - przekażę info o Shreku - dam znać, jak Pani się wypowie :ok:

mziel52 pisze:Tu jest taki kocurek, pilnie potrzebujący Dużego
viewtopic.php?f=1&t=118147

Mziel52 - tak jak pisałam kot musi być sprawdzony w warunkach domowych - nie mogę zaproponować kota, którego zachowania i charakteru nikt jeszcze nie zna.... :(

kinia098 pisze:to i ja podrzucę :)
mamy kocurka rewelacyjnie umaszczonego, przed adopcją będzie wykastrowany, uwielbia koty i jest super miziakiem, ale my nie z Wawy :roll: viewtopic.php?f=1&t=117636&hilit=czekoladowe

Kinia098 - niestety - do Darłowa Pani raczej nie pojedzie poznać kocurka.... :(

ale bardzo dziękuję za zgłoszenia i zainteresowanie!!!

joluka

Post » Czw paź 14, 2010 8:10 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

Szkoda,że musi być Wa-wa :( :cry:
u nas jest kilka maluchów , co prawda bure a nie czarne ,ale za to miziaki , przytulaki ... :(
Ehh
Ich fotki na stronie w moim podpisie.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw paź 14, 2010 8:13 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

no niestety Beatko... :( - wiem, że cudne koty są u Was, w Tarnobrzegu, w Katowicach, w Łodzi... - a w zasadzie wszędzie... :( - ale czasami domki mają specyficzne wymagania i muszę się do nich dostosować, szukając kociastego

ale o "zamiejscowych" cały czas pamiętam - i będę polecała zawsze, gdy pojawi się okazja!!!! :ok:

joluka

Post » Czw paź 14, 2010 8:16 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

Tak wiem Asiu ,że o nas zawsze pamiętasz i dziękuję :wink:
Ale nie mogłam się powstrzymać,żeby się nie pochwalić naszymi maluszkami...może przy okazji ktoś odwiedzi naszą stronę i się zakocha :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw paź 14, 2010 8:22 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

Złoty Inti vel Puciek :wink:
Obrazek

ObrazekObrazekObrazek

Pólroczniak mniej więcej. Już wykastrowany, przetestowany.
Szczepienie w poniedziałek. 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Czw paź 14, 2010 8:28 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

redaf pisze:Złoty Inti vel Puciek :wink:
Obrazek

ObrazekObrazekObrazek

Pólroczniak mniej więcej. Już wykastrowany, przetestowany.
Szczepienie w poniedziałek. 8)

Redaf - a coś o charakterze Pućka? jego kontaktach z innymi kotami itp.?

joluka

Post » Czw paź 14, 2010 8:56 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

joluka pisze:...a coś o charakterze Pućka?
jego kontaktach z innymi kotami itp.?

Mały jest na razie "towarem spod lady", bo jeszcze go nigdzie nie oglaszałam.
To mój najnowszy import znad Wkry, gdzie mam letni dom.
W naszej enklawie udało się na wiosnę wykastrować wszystkie kocice - ale jedna zdążyła wcześniej z miotem.
Został z niego ten rudaleusz.
Wychowany w stadzie działkowców, nauczony przez stare ciotki i wujów miejsca w szeregu.
Potrafił jednak dzielnie nabuczeć nawet na wielkiego kocura broniąc miejsca przy misce.
Kiedy miał dostać bęcki - przewracał się na grzbiet i darł w niebogłosy. Jesli nie zdążył zwiać na drzewo.
Pewnego dnia w rudym łebku coś się poprzestawiało.
Stwierdził, że ludzie są fajni. Łaził za mnąc drąc dziob, żeby go głaskać, nosić na rękach i drapać po brzuchu.
No to przeprowadził się na Ursynów.
Na razie siedzi na kwarantannie na tarasie, po szczepieniu będzie wypuszczony do domowców.
Wszyscy niecierpliwie na to czekają. Na razie przesiadują po obydwu stronach siatki w drzwiach, gadulą do siebie, grają w łapki.
Kuwetę załapał od razu, źre jak koń, fajnie bawi się kocimi zabawkami.
Do ostrzenia pazurków używa tarasowego drapaka, a nie mebli.
Kiedy wchodzę na taras - natychmiast leci z wrzaskiem, żeby go tulić.
Przesiaduje na kolanach, wystawiając wszystkie części kota do glaskania.
Daje buziaki, wali z barana, mruczy i grucha.

Ktoś będzie miał fajnego kota :mrgreen:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Czw paź 14, 2010 12:05 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

http://kmt.waw.pl/kot.php?id=107

piękny, czarny, jak widać na zdjęciach drapie drapak
Z kotem się dobrze dogaduje, dziewczyna chciała go zostawić, niestety jej pies kota rezydenta toleruje, na czarnego usiłuje polować. Musi go cały czas separować :(
w ogłoszeniu jest namiar do Doroty
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw paź 14, 2010 12:18 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

Oj tak tak - z Redafowego Infi ktoś będzie miał wspaniałego przyjaciela :D

krokodyldandi3

Od: Nie gru 14, 2008 9:56

Post » Czw paź 14, 2010 13:00 Re: Poszukiwany spokojny i towarzyski młody kocurek w Warszawie!

Edit: właśnie doczytałam że to ma być kastrat, a Piracik jeszcze pełnojajeczny :oops:

To ja zareklamuję naszego Piracika:

ObrazekObrazek

Od dwóch miesięcy na tymczasie, przeuroczy, miziak, uwielbia kocie towarzystwo, ludzkie zresztą też. Kuwetkowy, odrobaczony, zaszczepiony itd... ma jakieś 4-5 miesięcy. Nic, tylko brać!
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

[następna]