KOCIA ARKA NOEGO: pilnie adopcje, pomoc $, PILNIE ds Pusia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 12, 2010 21:52 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $ potrzebna, lokal do 1 marca...

taizu pisze:"Rosół z pływajacym" - myślałam, że to o zupie rybnej bodajże z Chiloe :roll: Ryby z mięsem pewnie tez bym wolała nie, choć z drugiej strony taka paella łącząca kurczaka, szynkę i owoce morza bywała niezła :) . Słonego nie lubię, nawet ziemniaków czy makaronu na ogół nie solę.

a zupa z mariscos to zupelnie inna bajka niz owa cazulea :) to jest mistrzostwo samo w sobie i nigdy sie nie pokusilam o samodzielnie gotowanie :) Ta z Chiloe jest w ogole niezrownana :) za paelle dziekuje, raz mi wystarczy na cale zycie :ryk:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto paź 12, 2010 21:54 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $ potrzebna, lokal do 1 marca...

Mnie paella smakuje, tylko muszelki włażą w zęby :mrgreen:
Ostatnio edytowano Wto paź 12, 2010 22:06 przez taizu, łącznie edytowano 1 raz
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto paź 12, 2010 22:03 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $ potrzebna, lokal do 1 marca...

Nie wiem jak Wam i Arce pomóc, bo szczerze nic mi takiego nie przychodzi w tym momencie do głowy :/ napiszę jedynie swoje spostrzeżenia - faktem jest że Radomsko od długiego czasu występuje o aprobatę w czasie głosowania, jednak jak ktoś słusznie zauważył - bardziej medialne opisy, historie, ciekawy życiorys itp w pewien sposób przyciagją uwagę pewnej grupy osób które są bardziej podatne na nowości a nie coś co jest od dawna.
Druga rzecz prawdą jest że im większe miasto tym większe szanse na zdobycie głosów. Tak się zastanawiałam czy gdybym zrobiła wątek na stronie swojego miasta - to po:
1. czy miałby szanse utrzymać się dłużej niż 1 dzień, bez durnych wpisów,
2. tu głosować mogą tylko ludzie zarejestrowani i z tzw pewnym "wkładem" - czy inni (tzw niezarejestrowani mają możliwość zagłosowania na stronie Krakvetu? - proszę mnie oświecić)
3. mam "duże" szanse usunięcia wątku przez Moderatora - niejako nie związane z tematem ogólnego forum
4. zaraz się odezwą głosy iż moje miasto ma po 1- swoje schronisko, po 2 fundacje która pomaga kotom - to czego tu reklamuje i zabiegam o głosy dla tych OBOK- no wszak wszyscy pomocy potrzebują.
Faktem też jest że jak człowiek się stara, raz , drugi, trzeci a nie widzi poprawy to ... choć nadzieja umiera ostatnia ... to jednak ogarnia go zniechęcenie, funkcjonuje jakby siłą rozpędu.
Powiem Wam że odnoszę takie wrażenie ze obecnie akcja Krakvetu, która miała przynieść wiele dobrego to na obecny czas stałą się powodem walki, niesnasków itp.
To takie moje przemyślenia, pozdrawiam Wszystkich serdecznie. A
Obrazek

agara

Od: Pon lis 09, 2009 22:35

Post » Wto paź 12, 2010 22:40 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $ potrzebna, lokal do 1 marca...

agara pisze:Nie wiem jak Wam i Arce pomóc, bo szczerze nic mi takiego nie przychodzi w tym momencie do głowy :/ napiszę jedynie swoje spostrzeżenia - faktem jest że Radomsko od długiego czasu występuje o aprobatę w czasie głosowania, jednak jak ktoś słusznie zauważył - bardziej medialne opisy, historie, ciekawy życiorys itp w pewien sposób przyciagją uwagę pewnej grupy osób które są bardziej podatne na nowości a nie coś co jest od dawna.
Druga rzecz prawdą jest że im większe miasto tym większe szanse na zdobycie głosów. Tak się zastanawiałam czy gdybym zrobiła wątek na stronie swojego miasta - to po:
1. czy miałby szanse utrzymać się dłużej niż 1 dzień, bez durnych wpisów,
2. tu głosować mogą tylko ludzie zarejestrowani i z tzw pewnym "wkładem" - czy inni (tzw niezarejestrowani mają możliwość zagłosowania na stronie Krakvetu? - proszę mnie oświecić)
3. mam "duże" szanse usunięcia wątku przez Moderatora - niejako nie związane z tematem ogólnego forum
4. zaraz się odezwą głosy iż moje miasto ma po 1- swoje schronisko, po 2 fundacje która pomaga kotom - to czego tu reklamuje i zabiegam o głosy dla tych OBOK- no wszak wszyscy pomocy potrzebują.
Faktem też jest że jak człowiek się stara, raz , drugi, trzeci a nie widzi poprawy to ... choć nadzieja umiera ostatnia ... to jednak ogarnia go zniechęcenie, funkcjonuje jakby siłą rozpędu.
Powiem Wam że odnoszę takie wrażenie ze obecnie akcja Krakvetu, która miała przynieść wiele dobrego to na obecny czas stałą się powodem walki, niesnasków itp.
To takie moje przemyślenia, pozdrawiam Wszystkich serdecznie. A

W lutym Radomsko bylo o wlos od wygranej, o wtedy bylo medialne. Smierc kici Milki, epidemia pp,kompletny brak kasy, grozba wyrzucenia na ulice. Ale to tez jak widac nie pomoglo.

Niepisana zasada mowi, ze na zwyciezce ankiety miau glosuje w krakvecie forum miau i dogomani, jakiekolwiek odstepstwa od tej zasady sa niemile widziane, ze tak to ujme :)

Napewno, jesli zbyt mocno bedziesz 'promowac' KAN na obcych watkach zasluzysz na banicje, zrodla dlaczego znajdziesz tu:

viewtopic.php?f=13&t=39277&start=45 od wpisu z lutego tego roku. Widze, ze masz maly staz, poczytaj wiec ten watek bys sie nie narazila :)

Tam gdzie rzecz rozbija sie o pieniadze zawsze walka bedzie zawsze.

kociamysza

Post » Śro paź 13, 2010 3:35 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $ potrzebna, lokal do 1 marca...

http://www.vimeo.com/15788436

czyli losowanko wrzesniowe :)

kociamysza

Post » Śro paź 13, 2010 16:53 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $ potrzebna, lokal do 1 marca...

A w telewizji TVN24 praktycznie od wczoraj od 23.00 leci transmisja z Chile z ratowania górników
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro paź 13, 2010 17:26 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $ potrzebna, lokal do 1 marca...

kociamysza pisze:http://www.vimeo.com/15788436

czyli losowanko wrzesniowe :)

bianco nero :1luvu: GRATULACJE :!: :!: :!: :!:

kociamysza :1luvu: i Wujkowie :1luvu: :1luvu: wielkie podziękowania :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw paź 14, 2010 2:37 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $ potrzebna, lokal do 1 marca...

taizu pisze:A w telewizji TVN24 praktycznie od wczoraj od 23.00 leci transmisja z Chile z ratowania górników

O 21.58 wyjechal ostatni a kraj ogarnelo szalenstwo :ryk: My idziemy spaccccc

kociamysza

Post » Czw paź 14, 2010 8:07 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $ potrzebna, lokal do 1 marca...

Odnowiłam allegro radomszczaków

:arrow: Muszka
:arrow: Agatka
:arrow: Tola
:arrow: Aron
:arrow: Borys
:arrow: Inka
:arrow: Feluś

A Kacperka dorzuciłam do przedszkola :)

:arrow: kolorowe przedszkole
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw paź 14, 2010 9:32 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $ potrzebna, lokal do 1 marca...

panikota pisze:Odnowiłam allegro radomszczaków

:arrow: Muszka
:arrow: Agatka
:arrow: Tola
:arrow: Aron
:arrow: Borys
:arrow: Inka
:arrow: Feluś

A Kacperka dorzuciłam do przedszkola :)

:arrow: kolorowe przedszkole

Serdeczne dzięki, Magda :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw paź 14, 2010 12:08 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

Zapraszam na oryginalny bazarek - artystyczny - ufundowany przez ewik1976 :1luvu:
viewtopic.php?f=20&t=118556
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw paź 14, 2010 18:30 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

Bardzo ekskluzywny ten bazarek :)

kociamysza

Post » Pt paź 15, 2010 9:03 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

kociamysza pisze:Bardzo ekskluzywny ten bazarek :)

i jeszcze był udoskonalony.. zapraszamy :kotek:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob paź 16, 2010 8:19 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

witam ciocie sobotnio :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob paź 16, 2010 16:00 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

Hanulka pisze:witam ciocie sobotnio :D

i nie tylko sobotnio, ale i wiosennie i slonecznie :)

kociamysza

[poprzednia][następna]