Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 13, 2010 22:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinga-kinia pisze:Kochani jeżeli ktoś ma facebooka to proszę skomentujcie wypowiedzi pani Elizabeth jest wstrząśnięta umowami PKDT i tym że PKDT jej koleżance nie dało kota bo mieszka w domu z ogrodem twierdzi że daje się koty do schroniska ogólnie pisze takie głupoty,zrozumiała bym gdyby to pisało dziecko ale dorosła osoba ? http://www.mmtrojmiasto.pl/blog/885/Pom ... sowy+(PKDT).html

Czytałam wypowiedź tej osoby i wywnioskowałam że nie podobają jej się wizyty poadopcyjne i sprawdzanie warunków, w jakich mieszka kot. Pani ma swoje zdanie ale zupełnie niepotrzebnie jest agresywna. Wszystko byłoby ok gdyby nie jej agresja i opinie że "to zachacza o fanatyzm". A skoro jej się warunki z umowy nie podobają to niech się nie dziwi że nie dostanie kota. Albo zgoda na warunki zawarte w umowie albo nie, i wtedy nie ma kota. Moja Kasia też kiedyś trafiła na gościa który się przestraszył umowy i kontakt urwał.

A na miau temat umowy był już w jakimś wątku poruszany tylko że baba była jeszcze bardziej narwana i stwierdziła że pokryje swoje kotki gdy dorosną, bo jest masa ludzi którzy chcą kota z normalnych, zwykłych rąk. I że organizacje takiej jak PKDT odrzucają wiele potencjalnych, dobrych domów które nie zgadzają się na umowy. :evil:
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Śro paź 13, 2010 22:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

BinaDina85 pisze:
kinga-kinia pisze:Kochani jeżeli ktoś ma facebooka to proszę skomentujcie wypowiedzi pani Elizabeth jest wstrząśnięta umowami PKDT i tym że PKDT jej koleżance nie dało kota bo mieszka w domu z ogrodem twierdzi że daje się koty do schroniska ogólnie pisze takie głupoty,zrozumiała bym gdyby to pisało dziecko ale dorosła osoba ? http://www.mmtrojmiasto.pl/blog/885/Pom ... sowy+(PKDT).html

Czytałam wypowiedź tej osoby i wywnioskowałam że nie podobają jej się wizyty poadopcyjne i sprawdzanie warunków, w jakich mieszka kot. Pani ma swoje zdanie ale zupełnie niepotrzebnie jest agresywna. Wszystko byłoby ok gdyby nie jej agresja i opinie że "to zachacza o fanatyzm". A skoro jej się warunki z umowy nie podobają to niech się nie dziwi że nie dostanie kota. Albo zgoda na warunki zawarte w umowie albo nie, i wtedy nie ma kota. Moja Kasia też kiedyś trafiła na gościa który się przestraszył umowy i kontakt urwał.

A na miau temat umowy był już w jakimś wątku poruszany tylko że baba była jeszcze bardziej narwana i stwierdziła że pokryje swoje kotki gdy dorosną, bo jest masa ludzi którzy chcą kota z normalnych, zwykłych rąk. I że organizacje takiej jak PKDT odrzucają wiele potencjalnych, dobrych domów które nie zgadzają się na umowy. :evil:

To może napisz tam swoje zdanie ja nie mam siły z tą babą pisać zbyt wiele zdrowia mnie to kosztuje.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro paź 13, 2010 23:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

no to kinga gratuluję samozaparcia w nie braniu tymczasów :piwa: :wink:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw paź 14, 2010 10:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

pytanie: odblokować info o sterylkach ? z tego co pamiętam pula na kocury jeszcze się nie wyczerpała ?

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Czw paź 14, 2010 11:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:no to kinga gratuluję samozaparcia w nie braniu tymczasów :piwa: :wink:

:evil: ech najgorsze jest to że niedługo do Zakopanego wyjeżdżam dlatego nie chciałam żadnego kota brać.
Selena po sterylce ma komplikacje nie toleruje nici rozpuszczalnych i zrobiło jej się zapalenie dostaje zastrzyki.
Fibi ma jakieś strupki po jednej stronie karku nie wiadomo co to jest czy grzybica czy pogryzienia czy alergia była szczepiona na grzyba dostawała ketokonazol teraz musze ja kompać w szamponie i smarować nizoralem.
Maluszek jest zdrowy ufff ale potrzebna mi jest klatka by go izolować.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw paź 14, 2010 15:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Proszę mnie odwiedzić i podbić do góry viewtopic.php?f=13&t=118463
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Czw paź 14, 2010 16:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

zaproponowałam marcie ze słupska podpisanie umowy z vivą, dziewczyna jest teraz w tragicznej sytuacji z franiem i ma 5 kotów na dt- zawsze przejmowała nasze koty do siebie nigdy nic za to nie chcąc, zawsze sobie radziła, ale nadszedł moment że my musimy jej tez pomóc. zgadzacie się?

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Czw paź 14, 2010 17:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Kinia, pochwal się czarnulkiem - pokaż foty :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Czw paź 14, 2010 18:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

UWAGA!!!!!!!!!!!!Podaję nr tel. do wariatki (delikatnie rzecz ujmując twierdzi, że ma 24lata) nie chce sterylizować kotek pod żadnym pozorem !!!!!! 603 584 0..8 i 793 914 4..2 nr bez przedostatniej cyfry!!!! szuka ciągle i twierdzi, że znajdzie... :?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw paź 14, 2010 19:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

nie może sobie wziąć jakieś z terenu ? wszędzie pełno kotów...

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Czw paź 14, 2010 19:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ssb pisze:nie może sobie wziąć jakieś z terenu ? wszędzie pełno kotów...

a co to to nie chce kociaka odchuchanego... :?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw paź 14, 2010 20:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Oto moja Aszira potrzebująca wsparcia http://www.pkdt.com.pl/adopcje-wirtualne/95-aszira

Ostrzegam wszystkich przed kolesiem z Gdańska, miał od nas kota i go zwrócił , teraz znów szuka kota 53163575..
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw paź 14, 2010 21:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

tak facet miał mojego johna i teraz stara się o nowego kota, johna oddał bo podobno miał alergię a dzis mówi marlenie że miał jednego kota ale myslał że ma alergię i oddał ale się okazuje że nie ma. marlon dała mu takiego czadu że odechce mu się kotów od nas :( świr....

dziś miałam tel: " pani sabina? TAK- odpowiadam..... i dalej pani: kot którego karmilismy wpadł pod samochód. no więc pytam w czym moge pomóc? czy chcecie gdzies zgłosic numer rejestracyjny kierowcy? a pani: nie - co mamy zrobić ze zwłokami?. powinnam odpowiedzic ze PKDT chętnie przyjedzie :? 8O " moje nerwy sięgaja powoli zenitu. rozumiem 5 tel dziennie w sprawie sterylek, ale ludzie dzwonią na mój pryw. tel. i opowiadają mi rózne historie o swoich kotach. np. o tym że kot rezydent nie dogaduje się z kotem ktory się przyplatał. jak nie miałam dzieci to mi to nie przeszkadzało, jestem gadułą....ale na dzień dzisiejszy po prostu mam ochotę zmienic numer :x

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw paź 14, 2010 23:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

OK to przedstawiam cudowną koteczkę o imieniu Miti (Mitunia) wiek ok 5-6 tyg (jej mama zmarła pod kołami samochodu )

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rewelacyjna z niej koteczka pełna energii cały czas chce się bawić,bardzo mądra korzysta ślicznie z kuwety ja się bałam że mi na łóżko narobi to awaryjnie kartonik ze żwirkiem postawiłam a ona i tak do normalnej kuwety robi.Uwielbia spać z tyłu za głową lub wtulona w szyję.Taka mała kochana kuleczka z fajnym krótkim ogonkiem szybko skrada serce człowieka ma coś w sobie wyjątkowego.Koteczka jest zdrowa,odpchlona i odrobaczona i szuka DS.Kto pokocha Mitunię ?
Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu super dobrego domku dla kici ponieważ ja za 9 dni wyjeżdżam z córką na operację do Zakopanego.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw paź 14, 2010 23:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Jutro Ci Kinia zrobię Allegro dla kici :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

[poprzednia][następna]