» Wto paź 12, 2010 18:37
Re: Niesprawna Tenia - problemy qpalowe...
Jesteśmy po wizycie. I tak:
1. Podstawowe badania krwi (nerkowe, wątrobowe, morfologia) ok, tylko lekocytów za dużo, ale to doktor kładzie na karb pkt.2 czyli
2. Mocz Teni jak pisałam jest mocno cuchnący i podbarwiony krwią, to wskazuje na stan zapalny, dość częsty u kotów z niedowładem (pęcherz nie opróżnia się całkowicie do końca, resztki moczu zalegają), Tenia na to zaczyna dostawać antybiotyk
3. Rtg pokazał, że Tenia miała jednak pęknięty kręgosłup. Zrósł się już dawno, ale widać miejsce pęknięcia i widać, że jest ucisk na rdzeń. To się już nie pogorszy wg. doktora, ale naprawić też się nie da. Ale, skoro Tenia zaczęła chodzić, znaczy, że jednak przewodzenie nerwowe jakoś działa. Od dzisiaj Tenia zaczyna dostawać Nivalin.
4. Problemy qpalowe spróbujemy unormować dietą. Dzisiaj dostałyśmy próbek Hills'a i/d na 10 dni, zobaczymy, jak będzie po nim. Perystaltyka jest ok, a nawet trochę zbyt intensywna, co ponoć po biegunce możliwe.
Narazie tyle. Lecimy zAsią na spacerek.
No, byłam pewna, że wysłałam, a wcale nie wysłałam. no to wysyłam, jesteśmy po spacerku.