Piracik z wrzodem...oko się leczy, a my czekamy na wiosnę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 11, 2010 13:59 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Poprawcie banerki.

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/h94kn][IMG]http://img232.imageshack.us/img232/2946/erind.png[/IMG][/URL]

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon paź 11, 2010 14:20 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Na czym polega różnica w banerku - na kocurku zamiast kociaczku? Zdjęcie i tak jest kogoś innego :)

Bardzo mocne kciuki za kocurka :ok: :ok: :ok:
Mój syn też kiedyś prawidłowo rozpoznawał płeć po kształcie pysia :)
W szpitalu chcesz się sama zaszczepić?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon paź 11, 2010 17:37 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Ewciu, różnica polega na tym, że kicio to nie maluszek.
I nie chcę, żeby ktoś miał ewentualnie jakieś zastrzeżenia.
A sama chcę się zaszczepić - jutro pojadę.
Dziś rozmawiałam z Gosią - NITKĄ/KARINKĄ i poradziła mi wziąć ze sobą skierowanie od rodzinnego.
Skierowanie już mam i jutro jadę.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon paź 11, 2010 18:10 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Paczka dla kotusia poszła. Mam niedyskretne pytanie? Na co się chcesz w szpitalu szczepić 8O Z reguły w szpitalu nie szczepiom , bo do tego jest potrzebny punkt szczepień i przeszkolona pielęgniarka z kursem
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon paź 11, 2010 18:14 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Majencjo :1luvu:
Co do szczepień, wet mi zalecił szczepienie przeciwko wściekliźnie.
Jakiś czas temu były u nas 2 przypadki u nietoperzy.

Erin

Post » Pon paź 11, 2010 18:17 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Też trzymam z całych sił :ok: :ok: za kocurka.

Ten kotek z banerka to wypisz wymaluj moja Gagusia. :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon paź 11, 2010 18:18 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Izunia daj strzykawe to ja Ci wlepie ta szczepionke :mrgreen: Umiem robic zastrzyki, tylko nie domiesnie, ale to nic. Bede ostrozna i taka bardzo tepa igle wezme. :mrgreen:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon paź 11, 2010 18:32 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Acha- tyle ze jak nawet dostaniesz skierowanie od lekarza poz-u i powiesz ze chcesz się zaszczepić to ...niestety mogą Cię skasować - bo szczepienie na własną prośbę tego typu jest płatne. To ze masz kontakt to wg NFZ twój prywatny problem. Jedynie weci i leśnicy maja szczepienie bezpłatne jako grupa zawodowa.
Co innego gdyby np nieznany kot który był uciekł i jest nie do schwytania drapnął ZĘBEM i uszkodził skórę i była krew w tym miejscu-to wtedy obowiązkowo Cie mają zaszczepić Zadrapania od kota bardzo często są podobne do zadraśnięcia zębem przez tego kota :twisted:
Dlatego sprawdź nim pójdziesz co masz na skierowaniu żebyś nie przeżyła szoku 8O - bo szczepić sie trzeba i to 3 dawki szczepionki przy profilaktyce leczniczo wiecej
Obrazek

majencja

Post » Pon paź 11, 2010 18:39 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Ja w tamtym roku miałam właśnie takie przeboje z dzikim kotem, to Misia z wątku ''Czy nadejdzie lepsze jutro''.
Najpierw na pogotowiu szczepienie na tężca, a za parę dni wezwanie do sanepidu na przesłuchanie jaki to kot mnie pogryzł.
Wyjaśniłam że kot znajomy, bo z pod bloku, ale powiedzieli, że gdybym go nie znała to byłoby polowanko na niego i kwarantanna i ja szczepienia. :roll:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon paź 11, 2010 18:44 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Iza wie, ze to kosztuje na wlasne zyczenie i chce to zrobic. Nie wiem czy boli ale mam wielki respekt przed nia, ze to chce robic.
Ja zobacze igle i sie przewracam.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon paź 11, 2010 18:53 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Po co ma płacić???To będzie na pewno co najmniej kilkadziesiąt złotych , które mogą Jej zostać w kieszeni.
Obrazek

majencja

Post » Pon paź 11, 2010 18:54 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Ja nie zamierzam mówić, że mam tego kota, bo by go zaraz zabrać chcieli - tak mi wet poradził.
Mówię, że to dziki, osiedlowy kot. Jak nie będą chcieli bezpłatnie, trudno. Ale nie wyjdę bez szczepionki.

Erin

Post » Pon paź 11, 2010 19:06 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Wet bzdury opowiada, nikt Ci żadnego kota nie zabierze. Dowcip polega na tym że cały problem pogryzienia spada na pogryzionego.
Procedura jest taka -jeżeli pogryzłoby Cię znajome zwierzę - właściciel jego ma obowiązek poleźć z nim do weta 2-3 krotnie w ciagu 10 dni celem obserwacji. Jeżeli zwierzę jest zdrowe nie ma szczepienia. Gdyby uciekł lub zdechł w tym czasie to sekcja zwierzaka i szczepienie.
Jeżeli zrobiły to zwierz obcy , nieznany co był poszedł w POlskę i na 100 % nie jest do odzyskania to obowiązuje szczepienie na wściekliznę. Profilaktyka przeciwtężcowa obowiązuje w każdym przypadku jeżeli są wskazania/bierze się pod uwagę wiek pacjenta, ostatnia dawkę szczepienia tężcowego.
Jezeli Ci rodzinny napisał na skierowaniu - proszę o szczepienie przeciwko wściekliźnie - pogryziona przez nieznanego kota to muszą Cię zaszczepić za darmo i bez łaski- tylko przygotuj sobie jakom rankę do pokazania bo powinnaś być badana przed szczepieniem - bo to de facto kwalifikuje do szczepienia lekarz z poradni chorób zakaźnych. a takowa macie w Białymstoku i to całkiem dobrą :mrgreen:
Szczepionka jest bezpieczna i dostaje się ją w ramionko za 5 lat trza powtórzyć
Obrazek

majencja

Post » Pon paź 11, 2010 19:11 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Dzięki Majencjo!
Doktorka napisała na skierowaniu, że zostałam pogryziona przez bezdomnego kota.
I prosi o konsultację i ewentualne leczenie.
Ranę mam, tylko to bardziej na zadrapanie wygląda.
W każdym bądź razie, na skierowaniu mam, że kot bezwłaściecielowy, że się tak wyrażę.

Erin

Post » Pon paź 11, 2010 19:18 Re: Kot z silnym KK, zapaleniem płuc i żółtaczką PROSIMY O POMOC

Erin pisze:Ja nie zamierzam mówić, że mam tego kota, bo by go zaraz zabrać chcieli - tak mi wet poradził.

Erin, a nie lepiej poddać kota obserwacji? Tzn. tak uzgodnić, żeby był u Ciebie a do weta byś go nosiła tylko na oględziny? Może nie musiałabyś się wcale szczepić (bo to nie tylko o kasę chodzi, żadna szczepionka nie jest tak do końca obojetna dla zdrowia).
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

[poprzednia][następna]