» Pon paź 11, 2010 10:32
Szkolenie kota czyli kot w domu i 4 króliki
witam serdecznie wszystkich,mam w domu ok 3 mieś kotka znalezionego tydzień temu na ruchliwej ulicy,wydaje nam się że został wyrzucony z auta.Kocurek jest cudny,mądry,biało-rudy.Mam też w domu 4 wolno biegające króliki,kotek jest wobec nich grzeczny,3 króle nie dają mu do siebie podejść na mniej niż metr,ale mam jedną króliczycę,która ma w sobie zero agresji i kotek chce się z nią bawić więc łapie ją za kuper łapkami,ona się boi i ucieka zdenerwowana.Króliki przebywają głownie w swoim pokoju ale nie chce ich ograniczać,obecnie stosuję metodę tzw spryskiwacza czyli jak kotek robi coś nie tak to psikam na niego i ucieka,dało to już pozytywne rezultaty,jednak czy są jeszcze jakieś metody szkolenia kotka? szukam ew instruktora w Białymstoku,ale jeszcze nie znalazłam.Powiem tylko że mamy 2 pokojowe mieszkanko,kotka wyprowadzam 2 razy na podwórko do parku na smyczy i bardzo się do tego przyzwyczaił-jest bardzo grzeczny,chcieliśmy go oddać na wieś do rodziców narzeczonego bo mają dom z podwórkiem,ale niestety uznali że nie będą sprzątać po nim z kuwety i nie podoba im się że wszędzie wskakuje i jest ciekawski,no i pod ich nieobecność w domu musiałby przebywać na podwórku ci mogło by nawet wynieść prawie cały dzień,więc uznaliśmy że mieszkanko może i niewielkie,ale kot będzie miał u nas opiekę i miłość,a także jest chciany.Czy możecie wesprzeć mnie radami co do szkolenia kotka,bardzo mi zależy na tym aby cały zwierzyniec żył ze sobą w zgodzie.