Wawa Białasek FeLV +, już w ds :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 11, 2010 9:07 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

Może i są, ale nie chcą kolejnego chorego kotka. Ten kot jest tak biedny, że chce się płakać. Ciekawe, ile osób testuje tak naprawdę swoje domowe koty. Dla niego ten test okazał się wyrokiem - na to wychodzi. To straszne. Teraz każdy się boi - łącznie ze mną.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pon paź 11, 2010 9:15 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

Gosia, od wczoraj kiedy mi o nim opowiedziałaś, jaki już jest przygnębiony, nie daje mi to spokoju...
Powiedziałam TŻowi, że choćby nie wiem co, on musi znaleźć dom.
Bo on znajdzie DS, ale najpierw musi mieć DT...
Rudzik Pauliny, którego ogłaszałyśmy na FB w końcu znalazł, ale trwało to jakieś 3 mies... które spędził u niej w garażu.
Kurcze no :(
może znacie kogoś kto ma psa łagodnego w stosunku do kotów? może zgodziłby się dać mu DT na trochę...
ja dzisiaj spróbuję mu pomóc na FB i pytając znajomych.
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pon paź 11, 2010 9:15 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

nie ma sie czego bac - wystarczy miec zaszczepionego wlasnego kota
ja mam koty z bialaczka od 4 lat i nie stwierdzilam zadnego zarazenia - tyle ze koty zdrowe regularnie szczepie
o wiele gorzej byloby go zabrac tam gdzie jest bialaczka - bo jego test moze byc falszywy albo wirusa jeszcze uda sie zwalczyc
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon paź 11, 2010 9:33 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

Gosia ma rację, kocurek się poddaje :crying: :crying: :crying:
Jeśli szybko nie znajdzie choćby dt odejdzie...
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon paź 11, 2010 9:35 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

On miał wykonany ten test dwa razy, ale wygląda na zdrowego, tzn.... wyglądał. Bo teraz - psychicznie - to jest obraz nędzy i rozpaczy. Smutek, spuszczony łepek, cichy miauk na widok każdego przechodzącego. Trzymałam go na rękach ze 20 minut, rzadko który kot tak się wtula. Jeśli ktoś przechodziłby obok Koterii, proszę o wstąpienie i pogłaskanie go przez chwilę. On ogromnie potrzebuje kontaktu. Jest przez pracowników "dotykany" w rękawiczkach, bo takie są zalecenia wetki - żeby nie narażać innych kotów. Więc tym bardziej potrzebuje ciepła ludzkich rąk. Jego historia jest ogromnie przygnębiająca, bo miał mieć dom tymczasowy.

gosiar

Post » Pon paź 11, 2010 12:32 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

Na FB pojawiła się pewna propozycja:"Jest możliwość pokazania kotka w paśmie mazowieckim TVP INFO,czy jest w stanie ktoś go dowieźć do TV?" i "est możliwość pokazania kotka w paśmie mazowieckim TVP INFO,czy jest w stanie ktoś go dowieźć do TV?kontakt: kamila-hoszcz@wp.pl lub 504 564 064."
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

Post » Pon paź 11, 2010 12:54 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

Dominka1 pisze:Na FB pojawiła się pewna propozycja:"Jest możliwość pokazania kotka w paśmie mazowieckim TVP INFO,czy jest w stanie ktoś go dowieźć do TV?" i "est możliwość pokazania kotka w paśmie mazowieckim TVP INFO,czy jest w stanie ktoś go dowieźć do TV?kontakt: kamila-hoszcz@wp.pl lub 504 564 064."

Pilne :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon paź 11, 2010 13:09 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

nie mam jak go dowieżć-napisalam wiad do iwona66-może ona bedzie mogla..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon paź 11, 2010 13:13 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

Ale cudny różowy nochal, uwielbiam takie :1luvu: Taki piękny kocurek powinien szybko dom znaleźć! :ok:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Pon paź 11, 2010 13:15 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

gosiar pisze:On miał wykonany ten test dwa razy, ale wygląda na zdrowego, tzn.... wyglądał. Bo teraz - psychicznie - to jest obraz nędzy i rozpaczy. Smutek, spuszczony łepek, cichy miauk na widok każdego przechodzącego. Trzymałam go na rękach ze 20 minut, rzadko który kot tak się wtula. Jeśli ktoś przechodziłby obok Koterii, proszę o wstąpienie i pogłaskanie go przez chwilę. On ogromnie potrzebuje kontaktu. Jest przez pracowników "dotykany" w rękawiczkach, bo takie są zalecenia wetki - żeby nie narażać innych kotów. Więc tym bardziej potrzebuje ciepła ludzkich rąk. Jego historia jest ogromnie przygnębiająca, bo miał mieć dom tymczasowy.

:( :( :( :( :( :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon paź 11, 2010 13:16 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

Nie chcemy go stresować takimi wojażami...
Dziewczyny były na 1 takim nagraniu - z piękną szylką i ślicznym małym Piratkiem. I nic :( Żadnego odzewu...
Więc tym bardziej kot z białaczką domu tam nie znajdzie :(

Biedak, zupełnie nie wiem jak mu pomóc, tak mi go szkoda...

Jutro mój TŻ pojedzie tam z Gosiar i będą nowe zdjęcia.
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pon paź 11, 2010 13:45 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

Ja byłam na jednym takim nagraniu. Były tylko dwa nasze koty i dwa psy z palucha. I rzeczywiście, po programie nie było ani jednego telefonu w sprawie adopcji...
Też się zastanawiam, czy jest sens jechać z białaskiem. Nagranie odbywa się bezpośrednio na ulicy, na zewnątrz budynku, wokół hałas, mnóstwo zapachów i mogą być inne zwierzęta, psy, etc. To nie będzie za duży stres dla niego?
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon paź 11, 2010 13:49 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

Moim zdaniem będzie. Poczekam na ładniejsze zdjęcia i zrobię mu jeszcze Allegro.

gosiar

Post » Pon paź 11, 2010 13:50 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

cholera,pomogłabym mu..ale u mnie niestety za duże stado do szczepienia by było..

przecież musi się ktoś znależć :!: :!: :!:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon paź 11, 2010 13:52 Re: Wawa Prawie biały kocurek - FeLV +, cud albo eutanazja???

Z jednej strony to jest dla niego szansa. z drugiej-ta wyprawa to na pewno stres. Nienawidzę się czuć taka bezradna. Nie wiem gdzie szukać tego DT lub DS dla niego.Straszna sytuacja :( :(
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

[poprzednia][następna]