PAKT CZAROWNIC XVII

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie paź 10, 2010 19:48 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Olu :1luvu:
Wszystkim Czarownym wielkie dzięki! :1luvu:
I pozostałym cioteczkom również :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie paź 10, 2010 19:50 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

villemo5 pisze:
A wiecie ile kosztuje taki kociak? 4 tysiące :twisted:

8O

Dziewczyny, czy ma któraś tymczasa do oddania w dobre ręce? Moja sąsiadka szuka kota. Miała kotkę znajdę, niestety kicia wypadła przez balkon i nie było co zbierać. Głęboka żałoba trwa do dzisiaj - mają nauczkę - nigdy więcej kota na balkon nie wypuszczą, bo zabezpieczyć balkon będą mogli dopiero na nowym mieszkaniu, na które czekają. Aktualnie wynajmują i nie wolno im wbić gwoździa nawet :? Ale nauczeni doświadczeniem nie wypuszczą kota - wierzę, że tak będzie bo widziałam jak próbowali ratować swoją kicię. Domek pierwsze szlify kocie już ma, ja ich teraz doszkoliłam w kwestii karmienia, zabezpieczeń itd - będę stale monitorować kotka, ponieważ córka tej mojej znajomej jest koleżanką z klasy mojej Zuzi.

I teraz - jaki ma być kotek:
kolor - obojętny, płeć - obojętna (bardzo by chcieli, żeby kotek był już wykastrowany), kotek póki co będzie jedynakiem (jedynaczką) ale z opcja być może dokocenia kiedyś, jak będą na swoim. Chcieli by żeby kotek był zdrowy (boja się, że jak będzie chory to go stracą i nie chcą narażać dzieci na to przeżycie), dorosły, ale nie zbyt stary, ponieważ chcą się nim cieszyć jak najdłużej. Najlepiej tak od roku, do trzech lat.
To, co dla nich najważniejsze, to charakter. Kotek ma być miziasty, życzą sobie być molestowani. powinien lubić się bawić w domu jest dwoje dzieci, które będą się z nim bawić sznureczkami, wędkami itd. Dzieci w wieku 8 i 9 lat, nie robią krzywdy zwierzakom, ale też nie może to być stary kotek, który chce mieć spokój. No i ważne jest też żeby kotek nie zrobił krzywdy dzieciom, wiec charakterne Behemoty odpadają :wink:

W przyszłą sobotę prawdopodobnie pojedziemy do schronu wybrać jakiegoś kiciusia, ale jeśli któraś z was miała by kotka z domu tymczasowego, to wolała bym takiego, bo u nas w schronie jakaś zaraza panuje i boję się, ze ona weźmie kota, który jej zachoruje i odejdzie, i wtedy ona będzie miała do mnie pretensje :? Ja wiem, że nie da się zagwarantować, że kot będzie zdrów i będzie żył, ale... gdybyście widziały jak jej dzieci przeżyły stratę tamtej kici :cry: Nie chcę ich na to narażać znów, dlatego kotek z domu tymczasowego, zdrowy i ze sprawdzonym charakterem, to by było najlepsze rozwiązanie.

Jeśli ktoś ma takiego kota na tymczasie, to bardzo proszę o info i w miarę możliwości jakieś zdjęcia. Transport ewentualny jakoś by się może zorganizowało :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie paź 10, 2010 19:58 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Siostro Erin ! rzuć mi adres na pw to Ci poślę Conva w proszku bo mi zostało po moich potforrach.
Poszłam do weta , którego nie lubię :evil: bo przemądrzały i niesympatyczny, ale niestety on jedynie posiada na bieżąco preparat i poprosiłam o całe pudełko. / 10 torebek/ Zdziwił sie i pyta a po co pani tyle??/
Do kawy zamiast mleka odrzekłam. :twisted: Kopara mu opadła. :ryk: :ryk:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie paź 10, 2010 19:59 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

majencja pisze:Siostro Erin ! rzuć mi adres na pw to Ci poślę Conva w proszku bo mi zostało po moich potforrach.
Poszłam do weta , którego nie lubię :evil: bo przemądrzały i niesympatyczny, ale niestety on jedynie posiada na bieżąco preparat i poprosiłam o całe pudełko. / 10 torebek/ Zdziwił sie i pyta a po co pani tyle??/
Do kawy zamiast mleka odrzekłam. :twisted: Kopara mu opadła. :ryk: :ryk:

Siostro Majencjo :mrgreen: :1luvu:
Mam nadzieję, że sztuczna szczęka też mu wypadła 8)
Zaraz wyślę PW :1luvu:

Erin

Post » Nie paź 10, 2010 20:07 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Doświadczone Siostry w ratowaniu kotów
napiszcie jaką karmę potrzebuje taki choruszek
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Nie paź 10, 2010 20:14 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Pomponmamo fajne tymczasy mają w Lublinie! Dziewczyny przywiozły mi do domu mojego Felusia :wink: Poszperaj sobie :D
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Nie paź 10, 2010 20:17 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Pomponmamo - zapraszam na stronę fundacji www.fundacjakot.pl
Jednak myślę,że to kawał drogi z Toruni i pewnie bliżej też jakieś bidy są. :(
Jak któryś ogon wpadnie w oko, kontakt najlepiej na meila podanego na stronie .
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie paź 10, 2010 20:37 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Vill, kirke - szacun za stoisko :piwa:
Pomponmamo - zapraszam do wątku whiskasów w moim podpisie - małoletnie whiskasiki też tam są i szukają domków.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie paź 10, 2010 21:10 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

A u mnie kolejny kot ma grzyba :evil: Chciałam sprowadzić Inosol / szczepionka na wszystkie typy a nie tylko Microsporum/ ale się okazało ze dawka dla 1 kota kosztuje.....280zł!!
Biorąc pod uwagę ilość kotów- 5 i 3/4 rezydenta i 3 tymczasy, wymiękłam. Zamówiłam sobie natomiast lampe bakteriobójcza i będe palić promieniami co się da i gdzie się da w nadzieii że wytruję to cholerstwo. :evil:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon paź 11, 2010 7:26 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

:oops: dziękujemy za pochwały, cała zasługa należy do Siostry Prezes. Moja koszulka to zdjęcie nieżyjącej koteczki- Katiuszki. Ona złamała nam serce swoją śmiercią. Jest patronką moich prokocich działań i walki z pseuduchami (pogoniłam ostatnio tę babę, od której- w błogiej nieświadomości- kupiałm Katię- z grzybicą, prawdopodobnie z rotawirusem i wadami wrodzonymi na skutek chodowli wsobnej, która tu na hodowcach chciała świecić przykładem -jaka to ona dobra hodowca. Została niejako zmuszona do sprzedawania kotów wyłącznie z rodowodem- bo się za granicę wyprowadziła, już się nie odzywa.)
Zebraliśmy trochę kasy na sterylki i karmę dla bezdomniaków :ok: I była też kici-koci, nasi TŻ-towie i mój młody wolontariusz. Były gazeta i TV, może będzie materiał.
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pon paź 11, 2010 9:33 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Witajcie Czarowne!
Bardzo dziękuję za tak liczny odzew i chęć pomocy :1luvu:
Dobrze wiedzieć, że można na Was zawsze liczyć :ok:
Zaraz coś wszamię i jedziemy do weta. Dam znać co i jak po powrocie.

Duża buzia :1luvu:

Erin

Post » Pon paź 11, 2010 9:42 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

majencja - kawa z convem pierwsza klasa :ok: podoba mi sieee!!! :)
Erin, trzymam mocno kciuki, mocno, mocno... bedzie dobrze na pewno, musi byc. I jestem rowniez za tym zeby ze Skarpety wypruc pare nitek!

sfinksy 8O widzialam na zywo, nawet mi sie podobaja, ale to nie o to chodzi - zawsze jak widze sfinksa, to przed oczyma staje mi... Fredzia, z Szarej Przystani. mialam zaszczyt nawiedzic ja, Formice i Halbine rok temu, w pazdzierniku dokladnie, zrobic jej pare zdjec i zostac obrzucona slynnym fredziowym spojrzeniem :) ech mam wspomnienia fajne...

pomponku u nas w AFN kotow dostatek, mysle ze beda takie jak potrzebujesz - z Krakowa, a na Slask tez zawozimy, m.in. jechalam z kolezanka na Miechowice do Bytomia zawiezc Ivana, ktory teraz ma u pani jak u Pana Boga za piecem (czytaj: terroryzuje Duzych zeby o 4.30 wyjsc w puszorku przed dom i pod krzaczkiem sie odlac, pan kupuje mu rybe wedzona i nie daj Boze zeby braklo bo kot siedzi, patrzy i czeka az czlowiek uzmyslowi sobie swoja niekompetencje i przyniesie....) - teraz tez cos kociego ma od nas jechac na Slask wiec moze przy okazji sie zalatwi? uderz do Tweety albo do lutry one sa najbardziej w temacie.

poczarujcie czarowne zeby mi sie sprawy ulozyly. thx.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon paź 11, 2010 9:44 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Dzięki Sol! :1luvu:
Za wczorajszą rozmowę również :1luvu:

Erin

Post » Pon paź 11, 2010 9:49 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Erin pisze:Dzięki Sol! :1luvu:
Za wczorajszą rozmowę również :1luvu:

to ja dziekuje :1luvu:
mysle ze przy choruszku takim ktory ma z watroba problemy to jest taka karma z cyklu i/d ale dla watrobowcow - nie wiem tylko jaka literka jest po tej /, kazdy model na schorzenia inne ma inna litere. ostatnio u nas na forum ktos pisal ze ma taka i potrzebuje typowa dla watrobowcow. conv tez dobry bo tam sa witaminy ale nie wiem czy dobry na watrobe - trzeba dopytac kogos, kto sie na tym zna. moze Rustie albo ktos od nas z fundacji bedzie wiedzial - np. Tosza, lutra, Tweety? ja nie mialam nigdy kota z watrobowymi sprawami.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon paź 11, 2010 10:05 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

solangelica pisze:to ja dziekuje :1luvu:
mysle ze przy choruszku takim ktory ma z watroba problemy to jest taka karma z cyklu i/d ale dla watrobowcow - nie wiem tylko jaka literka jest po tej /, kazdy model na schorzenia inne ma inna litere. ostatnio u nas na forum ktos pisal ze ma taka i potrzebuje typowa dla watrobowcow. conv tez dobry bo tam sa witaminy ale nie wiem czy dobry na watrobe - trzeba dopytac kogos, kto sie na tym zna. moze Rustie albo ktos od nas z fundacji bedzie wiedzial - np. Tosza, lutra, Tweety? ja nie mialam nigdy kota z watrobowymi sprawami.

W sumie to racja, tylko on w ogóle nie chce jeść za bardzo.
Zobaczymy, co wet powie.

Erin

[poprzednia][następna]