MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 10, 2010 13:11 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

no i nie chce ze mną gadać... :( :wink:

Smarti - proszę oddzwoń do mnie, jak już będziesz mogła - mój nr Ci się wyświetlił (883...)

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Nie paź 10, 2010 16:22 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

kurcze, mnie tez przestraszylyscie. ja swojego drobiazgu mam dziewiatke, do tego wspieram mame, ktora ma osiem (z tego trzy w prezencie ode mnie). to by znaczylo, ze idzie mi co najmniej 1,5-2 tys. miesiecznie. ale tyle nie idzie. moze hurtem jednak taniej wychodzi. :|
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Nie paź 10, 2010 19:42 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

ja wiem tyle że wychodzi mi bez wetow ok 1500-1600 na miesiac-czyli
suche 300 zł.ale ja daję dobre i b.dobre-mocno mieszane,
mokre 900 zł,też bardzo różne,czasem nawet whiskas dla smaku zwłaszcza saszetki rybne ale powiedzmy 12 saszetak na miesiąc dla wszystkich-dosłownie na smaczek gourmety,puchy-nasze i oryginalne+saszetki, tego idą straszne ilości
felixy -puchy,
shiby-miseczki i tacki,
mięcho wolowe b/k i pierś z ind.oraz wątróbki-ok 15 szt./mies.razem ok 80 zł/mies,
mleko Klara-4 kartony po 24 szt po 1.70zł/mies=98 zł,
kuweta-min 130zł/mies-teraz mam nadzieję że wyjdzie mniej bo zamowiłam w necie.
betaglukan-8,5zł/mies+
convalescent-15zł/mies-tylko tymczasy-(tego w ogóle nie wliczam w koszt bo jedzą zależnie od potrzeby i upodobań-nie każdy tymczas w ogóle chce to zjeść a jak nie musi to go nie zmuszam-Mrusia akurat nie lubiła-maczałam jej tylko pysio w convie ale tego nie da się wycenić :mrgreen:)
wlączone od tygodnia 3 grzejniki w pokojach tymczasów(które dotąd stały zimą puste i nie były grzane) czego nie potrafię precyzyjnie policzyć-powiedzmy na pewno 100zł/mies -naszych kiciów tu nie liczę bo żyją z nami czyli grzejniki i tak są włączone
RAZEM 1517= w przeliczeniu na 1 tymczasa 121 zł,bo moje koty nie uzywaja kuwet i nie jedzą mięsa i nie wchodzą w podany tu koszt ogrzewania-poza tym jedzą wszystko to samo.

czyli Mrusia dotąd- 121 zł/mies+ 165 zł wet.+ jutro 35 zł 1-sze szczepienie
ponieważ akurat Mrusia jest u mnie do dziś miesiac i 9 dni to jej koszt utrzymania wychodzi mi 121zł+31zł,koszt weta 165 zł+35zł,czyli modelka kosztuje mnie razem z jutrzejszym szczepieniem 352zł
poniewaz jak pisałam postanowiłam 1-szy,najdroższy miesiac kicia pokrywać z własnej kieszeni to za pierwszy miesiąc wychodzi 121zł+165 zł=286zł co pokrywam z przyjemnością ja,
a po miesiącu jej utrzymanie za ostatnie 9 dni wynosi 31zł(3,40zł dziennie)+35zł jutrzejsze szczepienie=66zł+jutrzejsza micha 3,40=60,40zł do jutra włącznie-dokładniej chyba sie nie da :)

no i mizianie-bezcenne :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie paź 10, 2010 20:22 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

Ło Matko Polko 8O 8O 8O Ale kalkulacja 8O 8O 8O :mrgreen:

To tak jakby z mojego bazarku, w zamierzeniu uzbieranie równowartości pierwszych kosztów leczenia, może na 1 miesiąc dla Mrusi starczy :roll:

Sponsor pilnie potrzebny!!! Ewentualnie DS, który przejmie kota wraz ze wszelkimi konsekwencjami finansowymi :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Nie paź 10, 2010 22:57 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

no to kochane powiem wam tak..
ale to w tajemnicy żeby nie zapeszać..także jak by co to nic nie wiecie...
pieniążki jakie będą to spożytkuje Mrusia tylko w części ale na pewno pomogą innym tymczaskom.
Myślę że możesz vega wypatrzyć jakaś najbardziej potrzebującą bidę ze schronu Mrusi,najlepiej kociaka albo parkę,bo chcę aby szybko poszedł a starsze dłużej wychodzą,jak wiesz...zbadaj sytuację i przemyslimy komu najbardziej potrzeba pomocy...

a to wszystko dlatego że...
dziś bardzo miła dziewczyna zaklepała sobie Mrusię i Arniaczka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(to był ten telefon od Joluki :D :D )

pani jest super,mieszka na Mokotowie,ma juz wszystkie zakupy dla kiciów,szuka parki bo wie jakie to ważne aby kicio nie był samotny.
Kocha czarne i czarno-białe kicie i Mrusia z Arnim bardzo jej wpadli w oko.

Pani kończy remont (czyli mieszkanie własne-nie wynajęte :piwa: :piwa: ),zakłada siatki,kupuje jeszcze tylko transporterek i za dwa tygodnie niuńki pakują plecaczki i jadą do pani!!!
teraz mam czas na wygliglanie ich i wykochanie za wszystkie czasy,skompletowanie im jakiejś fajnej wyprawki i baj,baj w nowe ,wspaniałe życie!!!
Ostatnio edytowano Nie paź 10, 2010 23:00 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie paź 10, 2010 22:58 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

vega29 pisze:Sponsor pilnie potrzebny!!! Ewentualnie DS, który przejmie kota wraz ze wszelkimi konsekwencjami finansowymi :mrgreen: :mrgreen:

wszystko wskazuje na to, że taki właśnie się znalazł. ;-)
Obrazek

.she.

Od: Wto paź 05, 2010 22:54

Post » Nie paź 10, 2010 23:00 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

no tak. ta pani - to ja. :-)
i w sumie może być bez 'pani'. ;-)
Obrazek

.she.

Post » Nie paź 10, 2010 23:04 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

:piwa: :piwa: Ale tak, żeby nie zapeszać. :lol:

Smarti, pamiętaj o umowie adopcyjnej!!!! Ksero dla mnie - muszę pokazać w schronie!

A wizyta przedadopcyjna będzie? Chociaż malutka :wink:
Obrazek

vega29

Post » Nie paź 10, 2010 23:04 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

.she. pisze:
vega29 pisze:Sponsor pilnie potrzebny!!! Ewentualnie DS, który przejmie kota wraz ze wszelkimi konsekwencjami finansowymi :mrgreen: :mrgreen:

wszystko wskazuje na to, że taki właśnie się znalazł. ;-)

:ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

vega29

Post » Nie paź 10, 2010 23:07 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

ale smiesznie się zgrałyśmy-właśnie
Mrusia i Arni idą do .she. !!!!

i zapomniełam jeszcze dopisać że po .she. dzwoniła inna pani,zakochana w pingwinkach,która chce jednego małego kicia lub kicię-"pingwinka z białymi wąchami."domek niewychodzący zabezpieczony.
pani ma już kotka kastrata 4-letniego i prosiła mnie o wyszukanie jej tego białowąsa-pingwinka skoro Mrusia już zajęta :)
tak więc melduję posłusznie że szukamy pingwinka lub pingwinki i proszę o ewent. info w tej sprawie-przekażę tej pani.

vega,chyba o wizytę poposzę Marzenię,bo ja,jak wiesz na chwilę wyjeżdzam w piątek.
Pamiętam o umowie i o ankiecie adopcyjnej.

smarti

Post » Nie paź 10, 2010 23:16 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

alez super wiadomości
Wrrrrróć!!!! Powinnam napisac tak:

Ależ super wiadomości!!!!!!!

.she. - chętnie Cię poznam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :wink: :wink: :wink:

smarti: zaczynam poszukiwania pingwinka! Mam taką pięknisię, ale wolnozyjącą - cudna, niewiele różniąca się od Mrusi, ale cóż.... najpierw pewnie tymczas z oswajaniem jeśli już... właśnie wróciłam z karmienia małej

a co do zwolnionych miejsc u ciebie smarti to ja bym miała maleńką prośbę.... z wszelką pomocą oczywiście. Ale też bez żadnej presji, naprawdę.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie paź 10, 2010 23:24 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

umowę i ankietę mam dostać jutro.
a na koty już nie mogę się doczekać. :-)

a tak przy okazji - czy ktoś coś wie na temat przychodni przy promenady (przy morskim oku)? godna polecenia? nigdy tam nie byłam, bo z psem jeździłam na bielany, ale tę mam prawie pod domem.
Obrazek

.she.

Post » Nie paź 10, 2010 23:29 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

Marzenia11 pisze:alez super wiadomości
Wrrrrróć!!!! Powinnam napisac tak:

Ależ super wiadomości!!!!!!!

.she. - chętnie Cię poznam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :wink: :wink: :wink:

smarti: zaczynam poszukiwania pingwinka! Mam taką pięknisię, ale wolnozyjącą - cudna, niewiele różniąca się od Mrusi, ale cóż.... najpierw pewnie tymczas z oswajaniem jeśli już... właśnie wróciłam z karmienia małej

a co do zwolnionych miejsc u ciebie smarti to ja bym miała maleńką prośbę.... z wszelką pomocą oczywiście. Ale też bez żadnej presji, naprawdę.

a jaką prośbę?-bo wiesz że Ostróda czeka..
podam Ci na PW maila do pani-napisz że ode mnie.przepytaj panią-b.miła się wydaje.Byśmy kicię oswoiły i bałaby jak znalazł tylko pani musi być pewna i się zdeklarować.
Oprócz tego na wątku Arniaczke-ten pan który szuka bezwzglednie czarnego 3-4 mies.kicia. bo takiego mieli i taki im się marzy-mam do nich tel-napisz jaka jest syt to jutro do nich zadzwonię i potem podam tel tobie.

smarti

Post » Nie paź 10, 2010 23:32 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

I ja przez cały dzień o niczym nie wiem 8O wielkie dzięki ciotki :(

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: nareszcie :dance2: :dance: :dance2: :dance2:
Ostatnio edytowano Nie paź 10, 2010 23:38 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie paź 10, 2010 23:33 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

dubel :?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]