To my - maluszek Trąbka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 10, 2010 9:56 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

kropkaXL pisze:Według mnie to taka sama kotka jak na poprzednim zdjęciu!-Edzina-złapaliście ją w okolicy dawnego mieszkania Milenki?

Tak. Na działce takiego pana, który ma tam domek. To jemu zawieźliśmy klatkę. I jak coś sie złapie to daje nam znać. :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Nie paź 10, 2010 10:31 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

No to poczekajmy,może Milenka zajrzy i potwierdzi tożsamośc koteczki-napisałam eska :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie paź 10, 2010 18:50 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

kropkaXL pisze:Jeśli to ona,to naprawdę sukces-Mila ja chyba dwa razy łapała i za kazdym razem uciekła!!!!

No ja się nie dziwię, że uciekła. Wiecie co ta spryciula chciała zrobić? Próbowała podważyć sobie klapke od dołu. Gdyby to była ta wcześniejsza, to by jej się to udało, bo klapka spada na dół i jeśli by podniosła ją do góry, to by wysunęła się pod. Ale ta klatka ma klapke, która spada i otwiera sie do wewnątrz. A druga wsuwana od góry ma blokadę. Naprawdę jest super pomyślana. :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pon paź 11, 2010 22:47 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Edzina pisze:
kropkaXL pisze:Jeśli to ona,to naprawdę sukces-Mila ja chyba dwa razy łapała i za kazdym razem uciekła!!!!

No ja się nie dziwię, że uciekła. Wiecie co ta spryciula chciała zrobić? Próbowała podważyć sobie klapke od dołu. Gdyby to była ta wcześniejsza, to by jej się to udało, bo klapka spada na dół i jeśli by podniosła ją do góry, to by wysunęła się pod. Ale ta klatka ma klapke, która spada i otwiera sie do wewnątrz. A druga wsuwana od góry ma blokadę. Naprawdę jest super pomyślana. :-)

Sorry, mam problemy z klawiatura :mrgreen: Alus zadzialal 8)

Super, ze kicia sie zlapala :ok: Taka Totkowa ona jest z umaszczenia :mrgreen:

Mam dla Totka autoszczepionke :ok: Z podaniem czekamy na wynik rtg pysia Totka, ktore bedzie w piatek. Totek gdzies jest w domu, gadam do niego ale jakos nie lubi mnie ..... Wczoraj byl w sypialni, dzisiaj tez zajrzal i tyle ..............

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto paź 12, 2010 19:07 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Wolnością sie nie może nacieszyć!-tyle czasu w klateczce siedział,to teraz oszalał z nadmiaru przestrzeni!!! :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto paź 12, 2010 20:14 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

kropkaXL pisze:Wolnością sie nie może nacieszyć!-tyle czasu w klateczce siedział,to teraz oszalał z nadmiaru przestrzeni!!! :D

Niestety, jeżeli będzie miał podawaną autoszczepionkę Totek trafi znowu do klatki :( Jeszcze nie rozmawiałam z wet Małgosią, ale bardzo możliwe że będzie musiał wrócić do lecznicy :( :(

Będę rozmawiała w wet Małgosią w czwartek, co do dalszego postępowania z Totkiem.

Aleksandra59

Post » Śro paź 13, 2010 7:16 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Ale za to jest szansa,że bedzie zdrowy!!!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw paź 14, 2010 17:14 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Dziewuszki-jutro Milenka ma operację-bardzo proszę o ogromne kciuki!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw paź 14, 2010 17:16 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Kciuki są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw paź 14, 2010 17:26 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

No, ja już od dawna trzymam! :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw paź 14, 2010 17:51 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

No ja też,ale jutro te kciuki będą szczególnie potrzebne!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw paź 14, 2010 18:46 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Ziemniakowo też trzyma :ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw paź 14, 2010 19:17 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Trzymamy kciuki bardzo bardzo bardzo mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw paź 14, 2010 19:40 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Ja też trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Post » Czw paź 14, 2010 21:17 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Kciuki za Milenki operację trzymam oczywiście cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jednak czuję się zobligowana do zadania realcji z tego co się z Totkiem dzieje. A jutro dla Totka też ważny dzień.

Jutro rano Totek jedzie na RTG do lecznicy SGGW. Totuś będzie pod fachową opieką mocno zaprzyjaźnionych wetów i będzie badany stan pyszczydła Totka. Jeżeli wyjdzie, że źle się dzieje będzie od razu - pod tą samą narkozą - operacja pyszczydła Totkowego.

Niezależnie od wyniku RTG Totuś - niestety - pomieszka znowu w lecznicy :( Jeżeli będzie operacja, będzie konieczność podawania antybiotyku, jeżeli operacji nie będzie - zaczynamy podawanie autoszczepionki. A podawanie autoszczepionki wymaga stałego monitorowania stanu kota ..........

Jutro opiekę nad Totkiem będzie sprawowała Barba50, której baaaaaaaaardzo, ale to bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dzięki Basi cała akcja będzie możliwa , ja niestety nie mogę :oops:

Aleksandra59

[poprzednia][następna]