GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 09, 2010 11:13 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

I jak tam, drapak dotarł? ;) Wszystko ok? W najbliższym tygodniu chciałabym was odwiedzić :mrgreen:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Sob paź 09, 2010 12:31 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

Dzień dobry :)
Dobrze, że już week-end, bo ten tydzień w robocie był mega męczący :? pfff

Drapak dotarł. Stoi w małym pokoju koło okna, więc z górnej półki Gabi będzie mogła sobie obserwować co się dzieje na dworze. A że pod oknem mamy krzaczki, na których lubią przesiadywać wróble, to będzie co oglądać :) Na razie co prawda Gabi upodobała sobie do leżenia fotel komputerowy, albo nas, ale mam nadzieję, że drapak też będzie wykorzystywany :)

Generalnie nie wiem kto wymyślił, że koty są samotnikami. Chyba, że to my mamy takie szczęście, że w naszym domu były same mega towarzyskie koty, które lubiły spędzać z nami czas :1luvu: :ok:

Aha, jednak były robale! 8O 8O Doktor ostatnio zapodał kropelkę na kark, żeby świerzba wykończyć zupełnie, a kropelka jednocześnie robale z brzuszka wybija. No i wyszło w kupalu kilka zdechłych glizd! :ok:

Postaram się wrzucić parę fotek młodej, tylko muszę je obrobić i wrzucić gdzieś na serwer.

Daj znać kiedy chciałabyś wpaść do nas, mam nadzieję, że się jakoś dogramy czasowo :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

Od: Nie wrz 19, 2010 20:33

Post » Sob paź 09, 2010 19:07 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

no to uwaga, dzisiejsza twórczość fotograficzna :ryk:
Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

Post » Sob paź 09, 2010 19:49 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

hehe, Gabrysia jak zwykle testuje kwiatki :mrgreen: I jaaaaka mina :lol:

jhet

Post » Nie paź 10, 2010 2:08 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

na drapaku :)

Obrazek

bawimy się :)

Obrazek

śpimy :)

Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

Post » Nie paź 10, 2010 12:59 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

Ale super drapak Gabi dostała, wreszcie ma się po czym wspinać i na czym wyżywać (u mnie wykorzystywała do tego mój fotel :x ) :D Śliczna mała, i oczko jak zdrowe wygląda (przynajmniej na zdjęciach) :ok: Ja mam tylko prośbę, byście starali się pilnować, by mała kwiatków nie żarła, albo może je spryskac czyms, olejkiem cytrusowym...? Bo to w sumie nic nie wiadomo, a o drzewku szczęścia (to chyba ono na zdjęciu...?) różne rzeczy czytałam - lepiej nie ryzykować. :roll:

jhet

Post » Nie paź 10, 2010 17:13 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

No oczko faktycznie sie poprawiło :ok: , codziennie wpuszczam kropelkę maści od pana doktora.
Znalazłam tutaj http://www.przyjacieledlazwierzat.com/porady/?id=9&n=Rosliny_bezpieczne_dla_kotow, że drzewko szczęścia (cassula) jest w porządku, a swoją drogą młoda wcale nie zjada nam kwiatków, tylko skubnęła parę razy ząbkiem bardziej z ciekawości niż chęci wszamania większej ilości :mrgreen:
A teraz drzemie sobie obok mnie rozczapierzając łapki :lol: Tak sobie myślę...to, że spośród tylu kociaków do adopcji wybraliśmy właśnie Gabryśkę, to musiało być przeznaczenie :roll: Naprawdę jesteśmy dla siebie stworzeni :!: :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

Post » Nie paź 10, 2010 19:17 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

No właśnie z tym drzewkiem to różnie słyszałam, najpewniej szkodliwe nie jest, ale jakby Gabryśka całe pożarła to pewnie mogłoby jej zaszkodzić :lol: Super, że u was nie jest taka kwiatkozjadaczka, u mnie niestety, jak tylko widziała coś zielonego, to koniec, tak się wczepiała zębami, że nie mogłam jej oderwać 8O Ciągnęłam kota, a on machał łapami w powietrzu i wyciągał łeb z wybałuszonymi oczami wpatrzonymi w ten jeden upragniony listek... Musiałam wszystkie kwiatki powynosić z pokoju, bo po prostu Gabrysia by im nie darowała - szczególnie na fosolę się uwzięła, niemal każdy listek wygląda teraz jak sito, ale to to na szczęście trujące nie jest :)

Super, że wam się układa - i Gabrysi chyba też u was dobrze :wink: :) Mała jest jedyna w swoim rodzaju, ciągle za nią tęsknimy, jak za żadnym innym kociakiem... I chyba coś naprawdę w niej jest, bo mimo tego kaprawego oczka, które na starszych zdjęciach wyglądało dość niefajnie, sporo osób o nią pytało - a zwykle ludzie szukają kotków ideałów bez żadnych "skaz" :roll: Jak dla mnie Gabrysia jest niemal idealna - gdyby tylko jeszcze chciała ze mną spać w łóżku pod kołdrą, jak mój poprzedni kot, oraz łaskawie nie wykańczać mi kwiatków, no to po prostu... Chyba bym jej nie oddała :mrgreen:

jhet

Post » Pon paź 11, 2010 21:14 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

Nooo...dziś Gabiszon dostała fisia :ryk: gania jak głupek po całej chacie, piruety w powietrzu, ataki na lustro, na nasze nogi, na piłeczki i myszki + wspinaczki alpejskie po spodniach, wciskanie się w każdą dziurę. Generalnie kocia szajba na całego, jakby litr kawy wypiła 8) . Jest super, ale mam nadzieję, że jak się położymy to trochę odpuści :lol:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

Post » Pon paź 11, 2010 21:25 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

hehe, u mnie miała takie fazy głupawki 2 razy dziennie :lol: Wtedy przebiegała z prędkością światła po wszystkim i wszystko za nią tylko fruwało i musiałam w locie łapać :ryk: Jakbyście mieli drugiego kotecka to by Gabrycha miała z kim latać i się w ganianego bawić :wink: Zwłaszcza, jak wychodzicie i mała sama zostaje... (Fryga nadal czeka na domek :wink: ) A jak drapak, spodobał jej się?? Nie ostrzy wam pazurków na meblach...?

jhet

Post » Pon paź 11, 2010 22:04 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

Przed chwilą było cięcie pazurków, bo mi się tak wbiła w udo, że wyglądam jak bruce lee 8O
Był wrzask - najpierw mój przy drapaniu, później koci przy obcinaniu :lol: Krzyczała jakbym kota ze skóry chciała obedrzeć, ale przeżyła ;) Potem chwilę była obrażona, ale już siedzi mi na kolanach i przysypia :) Mebli nam nie drapie w ogóle, tzn. wyżywa się trochę na fotelu, ale jemu już i tak nic nie pomoże...a tak to nowy drapak w pokoju i jeszcze drugi, taki wiszące na rogu ściany, ale ten bardziej do zabawy na razie służy, bo nie ostrzy na nim pazurów tak normalnie, tylko sie po nim wspina i wisi :P

Z moich obserwacji wynika, że Gabi najbardziej szaleje rano jak wstajemy i potem jak wracamy z pracy. Jak siedzieliśmy w week-end w domu było tak samo, spała w tym czasie, kiedy zwykle nas nie ma. Chyba się elegancko przystosowała do naszego trybu życia, rano służy nam za drugi budzik - nasz zadzwoni i Gabi od razu zaczyna miauczeć, a jak wracamy z pracy, to siada pod drzwiami jak tylko usłyszy domofon i nas wita :P

Mam nadzieję, że jak się skończy tubka z maścią do oka i uszu, to pojdziemy na kontrolę i doktor powie, że już możemy się przymierzyć do szczepienia :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

Post » Śro paź 13, 2010 11:45 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

No nie, Gabi znowu od 2 dni zaczeła kichać :( Już wydawało się, że Jej przechodzi, a tu od nowa...na szczęście kicha "na mokro" bez glutów, niemniej jednak zastanawiam się dlaczego..eehhh
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

Post » Śro paź 13, 2010 14:45 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

może usłyszała, że kłucie się szykuje, i postanowiła nieco odwlec te "przyjemności"... :wink: U mnie niestety było podobnie, parę dni spokoju i już myślałam, że jest zdrowa, a potem nagle fala kichania... Dawajcie jej nadal coś na wzmocnienie, scanomune... Kurcze, mogłaby Gabryśka już skończyć z tym chorowaniem i wyzdrowieć wreszcie tak na 100% :roll:

I gratuluje pierwszego przycinania pazurków :ok: Gabrysia wybitnie tego zabiegu nie lubi, i jak jej przycinałam u siebie paznokcie to przy każdy był straszny płacz, jakbym jej z pazurkiem całą łapkę ucinała conajmniej :roll: Strrrrasznie to musiało boleć :lol: Ale potem już przynajmniej nie miałam co chwilę łez w oczach, kiedy kicia wspinała mi się po nogach czy wskakiwała na plecy :wink:

A że Gabi najbardziej szaleje rano i jak wracacie, to normalne - co ma robić przez resztę dnia, jak sama siedzi...? Nadal uważam, że przydałaby się jej koleżanka... U mnie non stop polowała na mojego psa, rzucała się na ogon, czaiła za rogiem... :lol: Tęsknimy za małą :( Aha, masz maila :mrgreen:

jhet

Post » Pt paź 15, 2010 20:56 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

karmelita,jak będziesz jej regularnie obcinać to się przyzwyczai-ja nawet mam takie co buczały przy przycinaniu :ryk:
zamiast scanomune mozesz jej dawać betaglukan z normalnej ludzkiej apteki-zobacz w necie jakie to ma super właściwości!.
scan.op.30tabl = 47zł w 1 kaps 7.5 % czystego betaglukanu
bata.op.60tabl = 37zł w 1 kaps 85 % czystego betaglukanu,czyli 1 kaps.starcza na 30 dni dla 1 zdrowego kicia(na 15 dni dla chorego)-dajesz tyle co na czubku wykałaczki
mnie na tym z gluta wszystkie maluchy wychodzą ekspresem.

to jest też świetne jesienią dla ludzi-my też jemy. :mrgreen: :mrgreen:

mam ważne pytanie-gdzie kupiłaś ten świetny drapak? moge prosić o linka?
bo moje koty jak go zobaczyły to od razu go zapragnęły i poleciły aby personel zakupił :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie paź 17, 2010 8:49 Re: GABRYSIA słodki brzdąc turbo miziak :) Już w DS!

ehhh jedziemy z Gabi do weta. Wczoraj wieczorem zwiększył się młodej katar i nie wariuje tak jak zwykle. Kurcze, temperatura w domu się nie zmieniła, więc nie wiem skąd to przeziębienie... :cry:
Na dodatek widok jak z horroru - pierwszy raz widziałam, że żywa glizda wychodzi kotu z pupy aaaa 8O 8O 8O więc mimo x odrobaczań coś tam jeszcze żywego w Niej siedzi i trzeba to ukatrupić na amen :!:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

[poprzednia][następna]