Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 06, 2010 18:38 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Do weta jedź, nie czekaj.

Francuski Bizu prześliczny i mocno trzymam kciuki, za przyjazną asymilację z Cookie :ok: :kotek:

Są prawie w identycznym wieku, będzie dobrze :D :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro paź 06, 2010 20:23 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Dziękuję kwinta! Jutro po wizycie u weta dam znać co i jak :)
Bardzo jestem ciekawa, jak chłopaki się dogadają, ale to dopiero w piątek :)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Śro paź 06, 2010 21:23 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Powodzenia jutro :D :ok:

A za piątek, osobne kciuki :ok: :kotek: :kotek:

kwinta

Post » Czw paź 07, 2010 14:04 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Kotek zdrowy jak ryba, wet się nawet zdziwił po zajrzeniu do paszczy, że nie ma śladów kalici(kaliciwirusa, jak rozumiem). Na oczku ma bliznę po zadrapaniu i wgniecioną źrenicę 8O, ale wet mówi, że to tylko kosmetyczny problem, nie wpływa na jego wzrok. Sprawdził to jakimś odczynem fluorescencyjnym(chyba), żeby określić, czy to stare, czy jeszcze na tyle świeże, żeby usunąć. Stare. Można podobno później spróbować rozluźnić ten zrost.
A, wg weta kot ma 3 miesiące.
Dzisiaj spotkanie z Cookiem :D

Weihaiwej

Post » Czw paź 07, 2010 17:35 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Cieszę się, że Bisu zdrowy jak ryba :D :kotek:

Jak spotkanie z Cookiem ? Mam nadzieję, że nie jesteś zestresowana a koty ucieszyły się, że jest ich dwóch :kotek: :kotek: :D :D

kwinta

Post » Czw paź 07, 2010 18:00 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Wygrał kić życie tak samo jak mój grecki znajduch:
tak było już po trzech tygodniach z nami:
Obrazek

a taki jest dziś po roku i 3miesiącach:
Obrazek

Kociaki są młodziutkie - błyskawicznie się polubią, dawaj foty :mrgreen: !
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pt paź 08, 2010 16:50 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Miss, Twój Grek był o wiele młodszy niż mój Francuz :) to pewnie i szybciej poszło! Piękne kocisko!
Bizu potrzebuje na pewno jeszcze trochę czasu... Spotkanie z Cookiem zaczęło się niefortunnie, bo Bizu usłyszał psa i wpadł w totalną panikę, zjeżony i przerażony prychał i wył na wszystko, więc trzeba było go szybko schować. I niestety do tej pory nie miały bezpośredniego kontaktu, wyją i syczą na siebie z daleka, ale jeszcze się nie obwąchały. Pewną dodatkową trudnością jest to, że Francuz musi być zamknięty w bezpiecznym miejscu, nie może chodzić swobodnie po domu, żeby nie zadekował się gdzieś na dobre, bo on się niestety bardzo boi wszystkiego. Nie chodzi, tylko przemyka jak cień i na ogół siedzi skurczony w kąciku.
Jest już i tak ogromny postęp, bo łatwiej się rozluźnia na kolanach i więcej mruczy, ale chyba długa droga przed nami :(
Za to Cookie sprawił mi ogromną radość, bo bałam się, że mnie nie pozna, że będzie obcy(po miesiącu), a on spędził całą noc wtulony we mnie i jest tak samo cudowny jak przed rozłąką :D
Za to rozważam, czy by nie spać dzisiaj w łazience z Bizu...

Weihaiwej

Post » Pt paź 08, 2010 17:12 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

My niedawno (tydzień temu) przygarnęliśmy 4miesięcznego kocurka. A w domu już mamy dwie roczne kotki i 4miesięcznego kocurka (ale to długa historia). I właśnie Hans dość "długo" nie mógł się pogodzić z przybyciem Erwina. Dopiero po 3 dniach zaczął się bawić w jego pobliżu. Użyłam małego podstępu- chłopacy musieli się bawić jedną wędką i zacząć współpracować. Erwin to znajda z łódzkiego podwórka. Podsumowując- byłam przekonana, ze Hans podskoczy z radości na widok nowego kolegi a to właśnie jego trzeba było przekonać do "nówki". Teraz to najwięksi kumple. Tak więc odrobina cierpliwości i będzie dobrze :ok: My mamy ułatwienie- w pokoju są komody na dość wysokich nóżkach i każdy nowy kociak korzysta z tego schronu.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Sob paź 09, 2010 16:57 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

U nas integracja była wręcz błyskawiczna, choć powinno być inaczej.
Stefana - Greka mamy odkąd miał 2 dni ;) To nasze dziecko :mrgreen:
Rozpuszczony diabelnie. Jak miał 6 mcy to przyniosłam do domu Mania (miał wtedy rok). Stefan zbaraniał - nie wiedział co to jest - pacał go łapą cały czas, a jak Maniek uciekał to robił takie OOOOOgromne oczy z szoku :ryk: :ryk:
Ale już po 4-5 dniach były zabawy i wspólne mycie ;)
Twoje chłopaki są naprawdę jeszcze malutkie - myślę, że to kwestia kilku dni :ok:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Nie paź 10, 2010 15:38 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Dziękuję Wam Dziewczyny, każdy taki post podnosi mnie na duchu! Miss, to mieliście wakacje z karmieniem oseska co parę godzin :)
Zamartwialam się wczoraj, że Cookie nie chce się załatwiać do swojej kuwety, bo nasikał tam mały. Nie mówiąc już o ich wyciu i syczeniu na siebie, a także niemalże "szczekaniu" Bizu, jak tylko usłyszy psa w oddali :(
Ale na pewno będzie dobrze :), dzisiaj mam więcej optymizmu, bo mały zwiedzał dziś parter domu, podczas gdy Cookie spał na fotelu. Nie mieli pojęcia wzajemnie o swojej obecności, aż Cookie wstał, przeciągnął się i zawinął w drugą stronę. Wtedy Bizu go dostrzegł i, skradając się, podszedł, żeby powąchać... Obaj odskoczyli jak oparzeni prychając, aby już za chwilę przyglądać się sobie z niewielkiej odległości - jeden siedział na kanapie, drugi na fotelu. Syczenia było już malutko. Chwilę to trwało, aż Cookie obrócił się i wrócił do swej zakłóconej drzemki, a Bizu przesunął się bliżej Cookiego i stamtąd przyglądał się trochę jemu, trochę światu :)
Jesteśmy w tej chwili o moich rodziców, w domu, i do tej pory Francuzik siedział w łazience, wyjmowany na pieszczoty i socjalizację z otoczeniem. Z dnia na dzień jest lepiej :) Dzisiejszej nocy TŻ wyniósł się do drugiego pokoju i spał z małym całą noc,co zaowocowało o wiele większą odwagą Bizu dzisiaj :)

na zdjęcia jeszcze za wcześnie :) ale obiecuję, że będą później!

Weihaiwej

Post » Nie paź 10, 2010 19:49 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Oglądam własnie najlepsze widowisko: Bizu i Cookie szaleją razem :):):)
:D

Weihaiwej

Post » Nie paź 10, 2010 19:53 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Ło matko !! Kręć film, albo fotki cykaj ..... :ryk: :ryk: :ryk:

Też chcę to zobaczyć .... :D :D

kwinta

Post » Nie paź 10, 2010 20:01 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Super :!: :piwa: My też uwielbiamy patrzeć na naszych chłopaków, gdy razem szaleją. Mam wrazenie, ze tak szybkich zmian pozycji nie obejmie żadna kamera :wink: Cieszę się ogromnie, ze wasze kocurki tak szybko i w miarę łagodnie znalazły wspólny język. Za dalszą integrację :ok: Kociak naprawdę wygrał los na loterii :D Swoją drogą gratuluję TŻ :)

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto paź 12, 2010 15:38 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Jeszcze dzisiaj mogłam powiedzieć, że chłopaki głównie cały czas się tłuką (ach, ci faceci!;) ), ale od kilku godzin śpią tak:
Obrazek

Bisou ma naprawdę taki kolor
Obrazek

Cały czas nie chcemy go płoszyć nadmiernym zainteresowaniem, dlatego zdjęcia robię komórką - a wiadomo, jaka to jakość. Ale patrzę na nie i się wzruszam, więc chciałam się pochwalić :)

Noce nieprzespane nas czekają, bo w nocy tra walka o wpływy na łóżku. Z niewiadomych przyczyn obaj chcą spać na mojej głowie ;) Cookie od początku tak się przyzwyczaił, bo był tak malutki jak go wzięliśmy, że to było najbezpieczniejsze miejsce, żeby go nie zgnieść. A mały jakoś też tam lubi, potrafi zasnąć przytulony do mojej głowy. I jak Cookie tam trafia, a mały już jest, to zaczyna się syczenie i fukanie...
Ale, sądząc po dzisiejszym tuleniu, to może już będą tulić się do siebie :)
Tyle miałam wątpliwości, a teraz patrzę na nie i jestem przeszczęśliwa. Jeszcze oczywiście Bisou nie oswoił się całkowicie, dalej chowa się pod łóżko, jak sobie przypomni. Szczególnie rano - jakoś z nastaniem nowego dnia zapomina, że jest w bezpiecznym miejscu i wieczorem bawił się i mruczał :) Bardzo szybko nauczył się, że wielki rudy pies (Iru) jest niegroźny - dzisiaj już "przypadkiem" wpadł prosto na nią z piłką i zdołał obwąchać jej łapy :D

Weihaiwej

Post » Wto paź 12, 2010 17:42 Re: 2 kocurki razem?Ziółko Prowansalskie już u mnie:)

Bardzo się cieszę, że asymilacja przebiega całkiem, całkiem ..... :1luvu: :kotek: :kotek:

Bisou ma przecudne umaszczenie a Cookie rudasek śliczności ...... :D :D

Jeszcze fotkę psią poproszę... :D :D

kwinta

[poprzednia][następna]