Dwie białe ksieżniczki już w DS szczęścia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 08, 2010 9:40 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

Dostałam wiadomość z allegro, że dzisiaj i jutro ogłoszenia w kategorii Dom i ogród, gdzie wystawia się zwierzak,i za pół ceny.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Pt paź 08, 2010 12:32 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

Agness, na mnie też patrzą, jak na kosmitkę :oops: I tylko z grzeczności nie przerywają, jak opowiadam o kotach.

Majka, prześlę Ci co ładniejsze zdjęcia wrocławskich podopiecznych. Myślę, że można spróbować zrobić ogłoszenia zbiorcze, bo pojedyncze z historią danego kota niewiele dają :(

Pogrupuję je wg maści - buraski, czarnulki, kolorowe... Tylko nie mam pomysłu na chwytliwy tekst do ogłoszeń :cry:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt paź 08, 2010 12:34 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

"Agness, na mnie też patrzą, jak na kosmitkę I tylko z grzeczności nie przerywają, jak opowiadam o kotach."

z przykrością muszę stwierdzić, że spotykam się z tym samym... :(
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pt paź 08, 2010 12:42 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

A jak ja w domu mówię o moich kotkach to zaraz jest śmiech i tekst z Kogla-Moga "Pusia je tylko cielęcinkę zadnią" :evil:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 08, 2010 13:07 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

Majka, wysłałam Ci kilka maili ze zdjęciami kotów do ogłoszeń :)

Jeżeli ktoś ma pomysł na wzruszający tekst do takiego zbiorczego ogłoszenia kotów ze schronu, to bardzo proszę, wręcz błagam, niech się nim z nami podzieli :ok: Myślałam, żeby dać tam informację, iż w tej chwili w schronie przebywa ponad 150 kotów i ta liczba z każdym dniem rośnie, znacząco zwiększyła się, od kiedy powstało nowe schronisko. Chodzi o to, żeby takim ogłoszeniem zachęcić do wizyty w schronie, ale nie mam pojęcia, jak to napisać :(

Jest tu jakiś spec od marketingu i reklamy? :wink:

Czyj numer telefonu mógłby się ukazać w ogłoszeniach (mój już jest, ale przydałby się drugi :))? To nie będą trudne rozmowy - trzeba będzie powiedzieć, że zdjęcia mają charakter poglądowy, że nawet w jednej setnej nie oddają tego, jakie koty są w schronie i że serdecznie zapraszamy do weekendowych odwiedzin w schronisku, żeby samodzielnie wybrać kota :) W weekend poza pomocą z TOZ jest też zazwyczaj wolontariusz, więc ma kto doradzać w wyborze :)

Dla zachęty poowiem, że większość dzwoniących jest bardzo fajna, zazwyczaj już zakocona albo miała kota :) To idealne zajęcie dla kogoś, kto lubi dłuuugie rozmowy telefoniczne ;)
Obrazek

Kruszyna

Post » Pt paź 08, 2010 13:28 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

Z Ewelinką kiedyś montowałyśmy taki tekst o ile dobrze pamiętam. Ona powinna mieć - napiszcie PW do niej :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 08, 2010 14:09 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

Zdjęcia odebrałam, zapisałam u siebie. Teraz myślę nad tekstem i czekam na podpowiedzi.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Pt paź 08, 2010 15:45 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

Kruszyna pisze:Wiecie co, trochę mi wstyd, że koty z takiego wielkiego miasta, jakim jest Wrocław, muszą podróżować po całej Polsce :oops:

Macie jakieś pomysły na zwerbowanie nowych użytkowników miau? ;) Liczba osób z Wro, które tutaj zaglądają z chęcią pomocy jest niestety niewystarczająca :(

właśnie to już byłaby druga akcja Wrocław Michalin-poprzednia się udała to może i teraz :)

no więc tak-
moja siostra Monia może wziąć kicie we czwartek wieczorem bo wraca do domu we środę wieczorem po 3-tyg.nieobecności i musi się trochę ogarnąć.
Także czwartek po 16-tej i do 21-szej,(im bliżej 16-tej tym lepiej może być gdzieś w centrum Wawy) bo ona nie ma jak pojechać po nie sama-musi ze mną a ja z kolei wyjeżdzam o swicie 15-go więc póżniej nie dam rady.
dlatego piszę o tyle wcześniej aby to zgrać.
Może kicie wziąć na max 4 i pół tygodnia(czyli max do 14-go ,powiedzmy do 14-tej) bo w pon 15-go rano Monia znowu wyjeżdża a mnie jeszcze nie będzie więc nie pomogę.
tak więc musi być pewność kto je odbierze 14-go listopada bo u niej zostaje pusty dom więc nie ma możl. aby kicie zostały dłużej.Z tego co rozumiem przejechały by do J.D. do Sokółki więc potrzebny będzie transport Wawa-Sokółka.
fajnie byłoby aby wychodząc ze schronu kicie były obejrzane przez weta.

to tyle co my możemy pomóc.
może znajdzie się jakaś lepsza propozycja-jeśli nie to jestesmy gotowe to zrobić dla dobra kici.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie paź 10, 2010 9:50 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

widzę że tu,mimo takich wspaniałych perspektyw dla kić, nic się nie dzieje,wycofuję się więc.. :cry: :cry: :cry: :cry:

jeśli teraz jest taka cisza to co będzie jak wezmę kicie i nadejdzie moment ze trzeba je ode mnie zabrać?
zbyt dobrze to już niestety poznałam ..
zostanę z nimi pewnie sama bo jeśli teraz nikogo nie interesuje ich los to wątpię aby to się zmieniło jak znajdą TDT czy DT.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie paź 10, 2010 10:40 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

:cry:
może jednak jakiś odzew z Wrocławia

wrona

Od: Wto mar 20, 2007 18:02

Post » Nie paź 10, 2010 11:26 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

Smarti, bardzo Ci dziękuję za propozycję, jednak mam duże obawy, żeby z niej skorzystać :( Nie wiadomo, czy kotki znajdą dom przez ten czas, kiedy będą na DT u Twojej siostry, nie chcę, żeby potem był problem z ich odebraniem i przewożeniem, które z pewnością byłoby dla nich stresem.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie paź 10, 2010 11:35 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

Nieustające :ok: :ok: :ok: za nowy, stały dom dla panienek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie paź 10, 2010 12:09 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

A jak one dają sobie radę w schronisku? Dalej takie przerażone?

wrona

Od: Wto mar 20, 2007 18:02

Post » Nie paź 10, 2010 12:43 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

Na całe szczęście jest już lepiej - normalnie jedzą, spacerują po klatce, podchodzą do głaskania, jeżeli się je zawoła. Obie są straszliwymi miziakami - Śnieżynka wystawia brodę, a Łatka brzuchola do miziania.

Edit: nie znaczy to oczywiście, że schron jest dla nich lepszy niż dom. Chciałabym im jednak oszczędzić przenoszenia z miejsca na miejsce i dodatkowego stresu :(

Niedługo będą nowe, piękne zdjęcia autorstwa Cameo, może one przyciągną chętnych :ok:
Ostatnio edytowano Nie paź 10, 2010 12:51 przez Kruszyna, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie paź 10, 2010 12:49 Re: Dwie białe ksieżniczki, płacza w schronie SZUKAMY DS

Obrazek

Kruszyna

[poprzednia][następna]