Nikusiowo-Jeżynkowo. Asmi [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 28, 2010 21:32 Re: Nikuś - i znów mamy wszystkich w domu!

Paluszek pisze:Taaa.. A zabierzesz lejka Kizię? Ale...chciałabym rudego :oops:

Kizi ie zabiorę, a Rudego i tak dostarczę :mrgreen:
Paluszek pisze:Ile Wam się kotów mieści do auta??? Bubor pewnie już nie śpi, ja od dzisiaj też...

To jest bardzo niebezpieczne pytanie :ryk: Jak jeszcze zadawałam się z niejaką jopop, to sama się dziwiłam ile kotów do mojego auta się zmieści :ryk: Raz złapałyśmy 11 kotów na jedno posiedzenie.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto wrz 28, 2010 21:36 Re: Nikuś - i znów mamy wszystkich w domu!

TO jednak lepiej ograniczcie się do Tulca dla bubora... bez nawet najpiękniejszego rudego. Może szefowi Puchasiowi nie przypaść do gustu i co???J ak sprzątam, to mam wrażenie, że cztery koty mi wystarczą (jak głaszczę, to niekoniecznie :lol: ).
Paluszek

Post » Czw wrz 30, 2010 21:09 Re: Nikuś - i znów mamy wszystkich w domu!

Biedny Tulec nie pojedzie ...
A u nas 8O ale się będzie działo :P !!!
Paluszek

Post » Czw wrz 30, 2010 21:58 Re: Nikuś - i znów mamy wszystkich w domu!

Paluszek pisze:A u nas 8O ale się będzie działo :P !!!

Oj będzie się działo 8)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie paź 03, 2010 9:53 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Oj działo się. Punktem kulminacyjnym był zapachowy festiwal w wykonaniu Jeżynek :D Wstrząsające efekty!

Szesć kotów w domu, a teraz jakby żadnego - pospały się. W końcu jak się zje dorosłym kotom z michy, trafi do kuwety, pobawi sznureczkiem, porzuca myszki, to nawet Jeżyn Wielki jest zmęczony... A co dopiero siostrzyczka.

Będziemy donosić co słychać, na razie syki dużych kotów i popiskiwania małej, jak straci brata z oczu.

Wobec powtórki festiwalu zapachowego muszę kończyć bo niestety jedynie szybka reakcja ratuje życie (mnie ofkors).
Paluszek

Post » Nie paź 03, 2010 22:06 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Paluszek pisze:Oj działo się. Punktem kulminacyjnym był zapachowy festiwal w wykonaniu Jeżynek :D Wstrząsające efekty!

Oj tak, śmiechu było co nie miara :lol: Po ogarnięciu "zapchów" wszysy wrócili do spożywania napoczętych deserów :mrgreen: Czyli wszystko zostało w rodzinie :)
Jednak przyznam się szczerze, że pierwsze o czy pomyśłam to: Co by było, gdyby takie coś przytrafiło się podczas odwożenia kociaków do domków "z ogłoszenia". Włos mi się zjeżył na karku :strach:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto paź 05, 2010 20:27 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

No i co taka cisza :?: Rozniosły chałupę czy co? :twisted:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto paź 05, 2010 20:54 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

No po prostu nie ma czasu - jak to przy małych dzieciach. Trzeba tulić, bawić, oswajać, gadać do nich, dogłaskiwać resztę kotów żeby nie czuły się zagrożone. A reszta tak się zintegrowała w obliczu najazdu pchełek, że śpią wszyscy razem na jednym łóżku (Mizia w budce):

Obrazek
Paluszek

Post » Wto paź 05, 2010 20:58 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

A jak szczyl - szczy :roll: ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto paź 05, 2010 21:07 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

A oto Jeżyn kolarz:

Obrazek

Jeżyn piękny:

Obrazek

Jeżynka:

Obrazek

Dzieciaki śpią:

Obrazek

Bardzo szaleją, jedzą dużym kotom z misek, kupkają "pachnąco", ale mruczą i są przesłodkie :1luvu: . Duże koty nieswoje, ale Nikuś próbuje się z nimi bawić, Puchaś dziś pozwolił mi sie znów głaskać, bo się obraził wcześniej, Mizia raczej abstrahuje od maluchów, a Kizia syczy, ale niegroźnie. Chuchamy, dbamy, rosną!
Paluszek

Post » Wto paź 05, 2010 21:08 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

A szczyl? Owszem, szczy, tylko zupełnie zmienił miejsce z powodu małych kotów. Ale bynajmniej nie przestał, niestety.
Paluszek

Post » Wto paź 05, 2010 21:17 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Jaka integracja :ryk: :ryk: :ryk:

Nikuś opiekował się zawsze maluchami. Pozwalał sobie wchodzić na głowę itp. Sądzę, że jako jedyny może być zadowolny z pojawienia się Jeżynek. Nikuś - zawsze zadowolony kotek :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto paź 05, 2010 21:37 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Małe nietoperze :1luvu:

Mój Olewacz leje ostatnio na zmianę albo w kącie za drzwiami wejściowymi (śmierdzi już od zewnątrz, z korytarza, tylko czekam na to, aż sąsiedzi zechcą mnie eksmitować :roll: ) albo w kuchni na szafkę akurat w miejscu, gdzie marmurowopodobna okleina podniosła się z racji spuchnięcia płyty pod nią (a dlaczego płyta wzięła i spuchła? od wody. a skąd woda? wodą zmywałam szczyny. może niepotrzebnie zmywałam, bo smród i tak został, a jeszcze dodatkowo powierzchnia się zdeformowała :( ). Zaszczany nowy drapak nie chce przestać śmierdzieć pomimo Vitoparów, Urine-offów, olejków eterycznych o różnych zapachach i innych takich. Kocie szczyny rulez, w całym domu :crying:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro paź 06, 2010 16:11 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

No naprawdę powinien ktoś wymyślić jakąś genetyczną modyfikację i stworzyć kota co sika bezwonnie :lol: . Bo żeby był uprzejmy nie szczać pokątnie, to niektorym egzemplarzom nie wyoślisz w żaden sposób. Współczuję, mam to samo, folie, Vitopary, godziny syzyfowej pracy, pranie i od nowa... Teraz to jakoś lepiej znoszę (w końcu na własne życzenie mam Kizię z powrotem, mogłam mieć czysto i pachnąco, więc muszę się z tym pogodzić, skoro ją chciałam z powrotem...)
Paluszek

Post » Czw paź 07, 2010 20:24 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Goniągoniągoniąjedząjedząjedząznowugoniągoniągonią i uff... wreszcie śpią. Teraz rosną :1luvu: :1luvu:
Paluszek

[poprzednia][następna]