ARI - już rok szuka domu...leczymy GRONKOWCA ZŁOCISTEGO s.31

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 04, 2010 12:09 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

KMagda pisze:Niesamowite 8O Próbowałam Ariemu otworzyć pysk - oczywiście bez szans :oops: , chwilę pomyślałam, poszłam przeszukać lodówkę i wróciłam z szyneczką :lol: Pierwsza próba nieudana - szynka pożarta, tabletka na podłodze, od razu przypomniały mi się wszystkie dowcipy o dawaniu kotu tabletek :evil: ; ale próba druga - kot zjadł szynkę, tabletka wypadła, kot ją powąchał i zeżarł 8O :lol: No kot idealny !!! :)

"Nie chwal kota przed końcem leczenia" :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
dobrze, że się udało :piwa: :piwa: :piwa: kiedy nastepna ? :lol: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon paź 04, 2010 12:10 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

Nie wiem czy wiesz ale w aptece można kupić gilotynkę do dzielenia tabletek. Genialne rozwiązanie. Ja czasem jak nie chcą łykać tabletek rozgniatam na proszek, mieszam z małą ilością wody i podaję strzykawką. Tez się sprawdza. Ari wydaje się, że zje byle pachniało mięsem :ryk: Koleżanka podaje w kulce mielonego indyka, jedzą bardzo sprawnie.

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Pon paź 04, 2010 12:14 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

Pewnie strzykawka do pyszczka nie bardzo... za to mielony indyk ma ooogrooomne szanse! :lol: :lol: :lol: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon paź 04, 2010 12:22 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

Wetka też mi mówiła, że można strzykawką, tyle, że on nie chce w ogóle pyska otworzyć :| Chyba trzeba by to było po prostu robić w dwie osoby, jedna trzyma i otwiera, a druga wrzuca tabletkę :roll: ale wolę chyba jednak póki się da przemycać w jedzeniu. Kupię dziś coś dobrego, i w większej ilości, bo reszta stada też się od razu domaga :evil: :lol:
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Pon paź 04, 2010 12:23 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

Marzenia11 pisze:
KMagda pisze:Niesamowite 8O Próbowałam Ariemu otworzyć pysk - oczywiście bez szans :oops: , chwilę pomyślałam, poszłam przeszukać lodówkę i wróciłam z szyneczką :lol: Pierwsza próba nieudana - szynka pożarta, tabletka na podłodze, od razu przypomniały mi się wszystkie dowcipy o dawaniu kotu tabletek :evil: ; ale próba druga - kot zjadł szynkę, tabletka wypadła, kot ją powąchał i zeżarł 8O :lol: No kot idealny !!! :)

"Nie chwal kota przed końcem leczenia" :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
dobrze, że się udało :piwa: :piwa: :piwa: kiedy nastepna ? :lol: :ok: :ok: :ok:

A następna porcyjka późnym wieczorem, oby kot idealny takim pozostał :ok:

KMagda

Post » Pon paź 04, 2010 12:46 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

A ja z tabletka robię tak: kucam nad kotem z tyłu jakbym chciała na nim usiąść, z przodu przytrzymuję, żeby nie uciekł. W dłoni (oprócz tabletki) mam coś pysznego, co podstawiam pod nos. Dziób się uchyla w celu zaałpania pyszności- wrzucam tabletkę, zamykam dziób i lekko głaszczę po szyi podsuwają coś pysznego, kot przełyka tabletkę i dostaje nagrodę. Brzmi skomplikowanie, ale jest całkiem proste.
Powodzenia :ok:
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pon paź 04, 2010 21:10 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

Ari zjadł przed chwilą bez żadnych wybrzydzań tabletkę z wędlinką - to naprawdę miłe z jego strony :) Oby tylko tak dalej, bo jak odmówi współpracy to pozostaną tylko rozwiązania siłowe, niestety odkąd został zabrany do weta to stracił do mnie trochę zaufania i z ręki nie chce nic ode mnie przyjąć :(
W każdym razie, na razie, jest dobrze - Ari czuje się coraz lepiej, lekarstwo bierze, więc być może obędzie się bez codziennych dojazdów do weta, pozostaje tylko trzymać kciuki, żeby piątkowa kontrola dobrze wypadła :ok:

KMagda

Post » Wto paź 05, 2010 16:20 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

Ari czuje się dobrze, jak na razie nie ma żadnych problemów z podawaniem antybiotyku :)

KMagda

Post » Wto paź 05, 2010 17:57 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

KMagda pisze:Ari czuje się dobrze, jak na razie nie ma żadnych problemów z podawaniem antybiotyku :)

super! i tak trzymać :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto paź 05, 2010 20:55 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

Ari chyba zdrowieje bo wędlinkę zjada, a tabletkę zaczął wypluwać :wink: Ale po kilku próbach udało się ją jakoś przemycić - jeszcze tylko 4 razy :roll: A potem kontrola i oby było dobrze!! :)

KMagda

Post » Wto paź 05, 2010 22:18 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

Oby, oby! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Śro paź 06, 2010 12:02 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

Dzisiaj zakończył sie maleńki bazarek płytowe, ale już jest nowy - z kocimi akcesoriami i zabawkami :lol:
viewtopic.php?f=20&t=118136&p=6492129#p6492129

Marzenia11

Post » Śro paź 06, 2010 13:48 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

Kochane, cieszę się, że Arni się trzyma i tableteczki grzecznie wcina :1luvu: :1luvu: :1luvu:

KMagda, proszę prześlij mi swój nr telefonu. Niestety mam teraz codziennie "dyżury" przy mojej Babuni, która zaniemogła, więc nie mogę pomóc z transportem :( Ale będę próbowała znaleźć kogoś, kto mógłby Was zawieźć na piątkową kontrolę. Nie wiem czy się uda...

Maniacko zaciskam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magdo :1luvu: :1luvu: :1luvu: jesteś przedzielna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro paź 06, 2010 14:40 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

zaraz Ci wyslę - KMagda na spacerze z dzieckiem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Śro paź 06, 2010 19:00 Re: ARI-"ma ZAPALENIE PŁUC!!!bazarki na leczenie-str.1

Marzenia11 pisze:zaraz Ci wyslę - KMagda na spacerze z dzieckiem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dzięki :)
jerzykowka pisze:Kochane, cieszę się, że Arni się trzyma i tableteczki grzecznie wcina :1luvu: :1luvu: :1luvu:

KMagda, proszę prześlij mi swój nr telefonu. Niestety mam teraz codziennie "dyżury" przy mojej Babuni, która zaniemogła, więc nie mogę pomóc z transportem :( Ale będę próbowała znaleźć kogoś, kto mógłby Was zawieźć na piątkową kontrolę. Nie wiem czy się uda...

Maniacko zaciskam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magdo :1luvu: :1luvu: :1luvu: jesteś przedzielna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzięki wielkie !! :), właściwie to fajnie wyszło z tym, że zmuszona byłam zaryzykować z tabletkami bo to stanowczo mniejszy stres dla Ariego niż jeżdżenie do weta. A co do piątku to się jeszcze zobaczy, grunt żeby Ari był zdrowy! :)

KMagda

[poprzednia][następna]