Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 04, 2010 16:10 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Rozumiem Ola. No to inna sprawa. :wink:

No dzisiaj miałam farta i zdażyłam przed Trusia. 8O Znaczy przed tym zanim szanowna Trusia wstała, wyciagnęła swoje szlachetne łapki, doszła do punktu obserwacyjnego i zaczeła puszczać zurawia, czy juz sie krecę moze po podwórku.....Ale ja dzisiaj byłam cwańsza i ja ubieglam. :D Zaniosłam jej jedzonko godzinke wczesniej a potem jeszcze poszłam sprawdzic, kiedy byłam w trakcie pierwszego karmienia, czy aby jakiś pies Trusi nie wyjadł. No Trusia była akurat w trakcie jedzenia, wiec dostała dokładkę na wszelki wypadek, zeby jej głupoty znowu do głowy nie przyszły. :roll: Zrobiłam troche zdjeć, bo musiałam polecieć do Miasta i po drodze nakarmilam troche kociaków. To znaczy jedzenie dostana normalnie,o swojej porze. Bo to tylko taki podwieczorek był.Przy okazji sprawdziłam jak sie miewaja w świetle dziennym.

Za chwilkę dogotuje makaron i jade na Tęcze. Mam tam coś do poprawki i musze zobaczyc czy moje informacje zostały przeczytane. :roll: Wczoraj znalazłam talerzyki z jedzeniem.....na 1 połce przy altance. :evil: Na drugiej śpi Fionka. Normalnie myślałam ze szlag mnie zaraz trafi. :evil: Rozwiesilam kartki i czekam na jakiś odzew czy zrozumienie.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon paź 04, 2010 16:12 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

wiora pisze:Iza a czosnek probowalas?ja wiem ze obrzydliwy ale bardzo pomaga na wszelkie przeziebienia ,choroby.
ja juz teraz wlasciwie nic innego nie biore.jesli tylko czuje ,ze cos jest nie tak,zabek czosnku na chleb i po sprawie :wink:

Wiora czosnek to ja bardzo lubie. Często jem dla samego smaku. Choć wiem ze wolno podobno tylko jeden zabek dziennie. Zeby to działało wszystko jak trzeba, to trzeba....prowadzić normalny tryb zycia. Lub chociaz troche normalny.

iza71koty

Post » Pon paź 04, 2010 16:17 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

ALICJO przyszła paczka od Iwetki dla Ciebie. Ja potrzebuje jeszcze jeden dzień na poprawki drobne. Nie zrobilam tego, bo niestety zbyt zle sie czułam. Ostatnio niewiele maluję. :|

Ja-Ba postaram sie do srody wysłac obrazek. Napisz mi prosze czy tak moze być. Góra czwartek.

Olu przyszły akumulatorki od Ciebie. :D Pieknie Ci Dziękuję :1luvu:
.

iza71koty

Post » Pon paź 04, 2010 16:18 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Wychodzę. Prosze o opiekę nad wątkiem i Bazarkiem :wink: .

iza71koty

Post » Pon paź 04, 2010 17:06 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:ALICJO przyszła paczka od Iwetki dla Ciebie. Ja potrzebuje jeszcze jeden dzień na poprawki drobne. Nie zrobilam tego, bo niestety zbyt zle sie czułam. Ostatnio niewiele maluję. :|

Ja-Ba postaram sie do srody wysłac obrazek. Napisz mi prosze czy tak moze być. Góra czwartek.

Olu przyszły akumulatorki od Ciebie. :D Pieknie Ci Dziękuję :1luvu:
.

Ja będę się kontaktować z firmą przewozową pod koniec tygodnia, więc spokojnie możesz malowć :1luvu:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Pon paź 04, 2010 17:14 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:
wiora pisze:Iza a czosnek probowalas?ja wiem ze obrzydliwy ale bardzo pomaga na wszelkie przeziebienia ,choroby.
ja juz teraz wlasciwie nic innego nie biore.jesli tylko czuje ,ze cos jest nie tak,zabek czosnku na chleb i po sprawie :wink:

Wiora czosnek to ja bardzo lubie. Często jem dla samego smaku. Choć wiem ze wolno podobno tylko jeden zabek dziennie. Zeby to działało wszystko jak trzeba, to trzeba....prowadzić normalny tryb zycia. Lub chociaz troche normalny.

wiem Izus,wiem :|

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon paź 04, 2010 18:32 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Afatima pisze:Spoko spoko, tak na szybko pisałam i nie miałm czasu wyjaśniać. Nie karton tylko taki arkusz plastikowy budową przypominający karton falisty-czyli dwie płaskie powierzchnie i w środku pofałdowana. Ale nic nie gnije ani nie namaka ;)

Ulżyło mi :D Bo się martwiłam, ze Ci się robota zmarnuje
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon paź 04, 2010 19:03 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Melduję, że poszła wpłata na Gwiazdeczkę i w Vivie na Sabinkę. Mam trochę kłopotów ostatnio, przybył nam nowy grób, a Dupencji też nie można pomóc i nie bardzo wiem co dalej. No nic, zobaczymy.
Trzymaj się Izo...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon paź 04, 2010 21:42 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Megana czytałam, tak mi przykro :( odchodzą te nasze słonka, tak koniecznie chcą się nami opiekować z drugiego brzegu. Przytulam mocno.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pon paź 04, 2010 22:14 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Izo, ja już jestem w Koninie i na razie nigdzie się nie wybieram az do połowy grudnia więc kiedy Ci pasuje to wyslij :D
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon paź 04, 2010 23:23 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Timi - Opiekun Wirtualny - Skarbonka

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Timi w dobrej formie. Apetyt i zdrowie dopisuja. Dzisiaj kiedy przyszłam z jedzonkiem, wygrzewał się w słoneczku. Drzemał tak mocno, ze przebudził sie dopiero jak Bajka zaczeła juz jesć.
W tym miejscu jedza teraz trzy kotki. Timi dobrze sie z nimi zaaklimatyzował. Jest bardzo zżyty z Bajka. Swietnie tez sie dogaduje z Maksem. Niestety nadal nie ma siostrzyczki Niedzwiadka. Jadła razem z nimi. Nadal szukam.
Lada moment bede tam instalowac kocia podwójna sypialnie. Mam nadzieję ze któreś ze schronień przypadnie Timiemu do gustu. Jest ich tam kilka.No i będzie cieplutka sypialnia
.

iza71koty

Post » Pon paź 04, 2010 23:40 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Gwiazdeczka - Opiekun Wirtualny - Megana

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Gwiazdeczka równierz w dobrej formie. Apetyt i kondycja w normie.Gwiazdeczka to typ samotnika. Nie przepada za innymi kotami. Lubi jeść osobno i z dala od wszystkich.

iza71koty

Post » Pon paź 04, 2010 23:51 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Rybcia - Opiekun Wirtualny - Skarbonka

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Rybcia to podobnie jak Szarusia czy Buba to jedna z najstarszych kotek w naszym stadzie.To równierz kotka samotnica. Myślę ze Gwiazdeczka to jej córka. Wiem ze jako małe kocie miała dom. Wiec prawdopodobnie została zabrana jako kociak z miotu Rybci.
Rybcia charakterem, wygladem, bardzo przypomina Gwiazdeczkę. Maja nawet podobne nawyki. W ciagu dnia, kiedy swieci słońce Rybcia wdrapuje sie na stare szopki i tam sobie spi na słoneczku.Czasem śpi w trawie w poblizu miejsca tam gdzie ja karmię. Ale ostatnio słyszałam ze chłopcy ja ganiali. Jest ostrozna. Siedzi na daszku lub spi , poki jej nie zawołam. Schodzi o zmroku i wtedy czeka juz normalnie. Kiedy jednak zachodzę tam w ciagu dnia, wystarczy ze raz zawołam i szybciutko zbiega na dół. Dzisiaj buszowała mi po torbach, bo nie mogła sie doczekać jedzonka.

iza71koty

Post » Wto paź 05, 2010 0:06 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Mati - nie ma Opiekuna Wirtualnego

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Mati korzysta z naszej stołowki od trzech lat. Wczesniej mieszkał na Bazie Rybackiej.Sterylizowałam stamtad wiele kotek, ale ...niewiele kotów tam zostało. Mati dołaczył do stada jako płochliwy, dość zabiedzony kot. Nabrał masy, ciała. Apetyt i zdrowie w formie. To tzw. waga cieżka. Takie koty teraz rodza sie rzadko. Myślę ze moze miec około 5-6 lat. I wiekowo wywodzi sie z kotów takich jak Płomyczek, Patryczek, Bartuś, Tajfun. Czyli kotów masywnych i duzych.
Ostatnio jak juz pisałam zamieszkał na moim podwórku i czasem ma zajścia z Wacusiem.

iza71koty

Post » Wto paź 05, 2010 0:17 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Halinka - Opiekun Wirtualny - Wnusia i Klusek

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Zdjęcia moze nie najlepszej jakosci, bo brak mozliwosci, ale kotka odkarmiona. Futerko gęste. Pieknie sie błyszczy. Apetyt dopisuje. W tym miejscu karmię jeszcze Gapcie i Felę. Kiedyś była jeszcze Nina i Gacuś.
Po konfliktach z ludzmi byłam zmuszona przeniesc sie na podwórko oficyny obok i teraz musze karmic kociaki na dachu.To znaczy wchodzę po taborecie, one zwykle juz czekaja. Czasem jak pada to wchodza do karmnika dla ptakow, ktory stoi obok i wypatruja kiedy postawię pełny talerz.Zdjecia cieżko sie robi, bo dach jest wysoko. Z kolei w porze ich karmienia jest juz zmrok, wiec niewiele widać.
Fela ma jeszcze taki dziwny nawyk, ze zawsze jak zabieram talerz, zeby sobie nałożyc spokojnie jedzenie na dole, to gryzie mnie po rekach. Czasem łapie za palec i nie chce puscić. Nie zbyt to komfortowa sytuacja, bo zawsze sie obawiam ze spadne z taboretu a nie mam sie tam czego złapać. Najgorzej jest kiedy pada deszcz. Wtedy talerz jest mokry. Fela łapie mnie na palca. A ja zamiast wylać bokiem wode z talerza wylewam ja sobie prosto do rekawa.O!!!

iza71koty

[poprzednia][następna]